MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ψηφιακός μετασχηματισμός με πλημμυρισμένους servers

Advertisement

Sponsored by exness

Το είδαμε κι αυτό στη νήσο των φωστήρων

Toυ Νικόλα Πέτρου Καπαρτή 

Advertisement

Μεγάλη είναι η χάρη σας και θαυμαστά τα έργα σας…

Αυτό και άλλα πολλά μπορεί να πει κάποιος για τους λόγους που από χθες το απόγευμα όλοι κυβερνητικοί servers έχουν «παραλύσει», αφήνοντας το δημόσιο χωρίς ιστοσελίδες και email.

Εκεί που νομίζαμε ότι τα είδαμε όλα στο πολύπαθο νησί μας, σου σκάει η είδηση ότι οι servers που καλύπτουν όλες τις κυβερνητικές ιστοσελίδες έχουν κλείσει λόγω διαρροής νερού από ντεπόζιτο παρακείμενου δωματίου.

Ναι καλά ακούσατε! Στη χώρα του «ψηφιακού μετασχηματισμού» και της «ψηφιοποίησης» κάποιοι ειδήμονες κατάφεραν να παραλύσουν όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό διότι σκέφτηκαν πως θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετήσουν ντεπόζιτα με νερό δίπλα σε δωμάτιο -που όχι μόνο έχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό- αλλά τους servers ολόκληρου του κράτους.

Ευτυχώς δηλαδή που δεν πετάξαμε και τα Fax στο δημόσιο και μπορούν να διεκπεραιώνουν και κάποιες δουλειές οι δημόσιοι υπάλληλοι, διαφορετικά το εργασιακό πρόγραμμα θα προσφερόταν σήμερα μονάχα για καφέ και πρέφα.

Τι να πουν και οι ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι του Κτηματολογίου που έσπευσαν χθες το πρωί να μας ανακοινώσουν με ανακούφιση πως τίθενται ξανά σε λειτουργία η πύλη και οι εφαρμογές του Τμήματος, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν.

Αγαπητοί αρμόδιοι, λυπάμαι πολύ αλλά η φράση «λάθη γίνονται» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εν λόγω περίπτωση. Καλές οι δικαιολογίες αλλά το να αφήνεις εκτεθειμένους τους servers ολόκληρου του κράτους δεν είναι απλά λάθος είναι «εγκληματική αμέλεια».

Δεν μπορεί να μένει ξεκρέμαστο ένα ολόκληρο κράτος για το λάθος κάποιου ή κάποιων. Καλό θα ήταν επιτέλους να αρχίσουν να αποδίδονται ευθύνες σε αυτή τη χώρα και να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από τα ταμπελάκι της ανωνυμίας.

Yγ: Και κάπου εδώ μπαίνει ο Συλλούρης και η παρέα του, μας κλείνουν το μάτι και μας λένε: «This is Cyprus».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ…

ShootandGoal