MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ποιος θα αποκαταστήσει τους «απαγωγείς»;

Advertisement

Sponsored by exness

Χθες, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, απάλλαξε και αθώωσε από όλες τις κατηγορίες, όλους του κατηγορούμενους στην υπόθεση της «απαγωγής» της τετράχρονης Μ.Ε το 2017, έξω από το νηπιαγωγείο της στη Δασούπολη.

Του Μανώλη Καλατζή

Τόσο χθες, όσο και σήμερα, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, δεν έκαναν καμία απολύτως αναφορά στην αθωωτική απόφαση, την οποία αποκάλυψε η Cyprus Times, χθες το πρωί.

Advertisement

Θα πει κάποιος, πως δεν είναι δυνατόν να προβάλλονται όλες οι αθωωτικές αποφάσεις που εκδίδουν τα δικαστήρια. Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα.

Για σχεδόν ένα χρόνο αποτελούσε θέμα σε όλα τα ΜΜΕ, με επαναλαμβανόμενο διασυρμό και των κατηγορουμένων αλλά και του πατέρα του παιδιού, ο οποίος επίσης αθωώθηκε δύο φορές από τα Νορβηγικά Δικαστήρια.

Πως θα αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι και με ποιο τρόπο η κυπριακή αστυνομία και η Νομική Αστυνομία θα επανορθώσουν;

Και πρωτίστως πρέπει να επανορθώσουν έναντι των πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν σε δημόσιες εκδηλώσεις και πανηγύρια για να ασκηθεί πίεση ώστε να βρεθεί το παιδί. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Νίκος Αναστασιάδης) είχε ζητήσει τη βοήθεια του Τούρκου υπουργού εξωτερικών για να εντοπιστεί ο πατέρας και το παιδί στην Τουρκία.

Τα ίδια πανηγύρια, είχαν οργανωθεί και στη περίπτωση του άλλου παιδιού που είχε απαχθεί από τη μητέρα του στη Νέα Υόρκη και μεταφέρθηκε παράνομα στην Κύπρο.

Κάποτε θα πρέπει να κατανοήσουμε, πως τα παιδιά από μικτούς γάμους, δεν είναι ιδιοκτησία των Κυπρίων γονέων τους και δικαιώματα έχουν και οι αλλοδαποί γονείς που πολλές φορές θυματοποιούνται, από τη περίεργη αντίληψη που έχουμε για τη γονική μέριμνα.

Ευτυχώς τα δικαστήρια, διατηρούν ακόμα τη σοβαρότητα τους, σε αντίθεση με άλλα όργανα του κράτους, τα οποία πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ακόμα αναμένουμε να ενημερωθούμε, για το πως εκδόθηκε κυπριακό διαβατήριο, χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεση του πατέρα, σε ανήλικο παιδί, από το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, ώστε να διευκολυνθεί η απαγωγή του από τη μητέρα του. Διατάχθηκε έρευνα, της οποία ποτέ δεν μάθαμε το αποτέλεσμα, και σύμφωνα με τη πάγια τακτική επήλθε ένα ακόμα μεγαλοπρεπές κουκούλωμα.

Τώρα θα πρέπει να μάθουμε πως εκδόθηκε επίσης κυπριακό διαβατήριο χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεση του Νορβηγού πατέρα, ώστε το παιδί να μεταφερθεί στη Κύπρο με τη συμβολή και των προξενικών αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σουηδία. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός στο υπουργείο εξωτερικών.

Ας γίνουμε επιτέλους σοβαρό κράτος, γιατί τέτοιο δεν είμαστε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network