MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ούτε να κοπεί… ούτε να το «γιορτάσουμε». Να ήταν αδιάφορο. Ένα κανονικό φιλί στις Άγριες Μέλισσες

Advertisement

Sponsored by exness

Ούτε να κοπεί… ούτε να χρειάζεται να το «γιορτάσουμε». Να ήταν αδιάφορο. Ένα κανονικό φιλί!

Της Μύριας Αβρααμίδου

Δεν ήταν το πρώτο γκέι φιλί στις Άγριες Μέλισσες ανάμεσα στον γιο του Ακύλα Μεγαρίτη, Λευτέρη, και τον ανιψιό του ιδιοκτήτη του θεάτρου στο οποίο ανεβάζει παράσταση ο θίασός του. Ήταν το δεύτερο.

Advertisement

Στην Κύπρο βέβαια δεν είδαμε κανένα εκ των δύο.

Μάλλον κάποιοι αποφάσισαν ότι επρόκειτο για μια σκηνή που θα… σκανδαλίσει. Ή θα εκνευρίσει. Το δεύτερο πάντως το πέτυχαν.

Στο ίδιο επεισόδιο μάλιστα, προβλήθηκε μία σκηνή που ο σύντροφος του Λευτέρη βρίσκεται ημίγυμνος, δεμένος και χτυπημένος μέσα στα αίματα σε μια αποθήκη όπου τον οδήγησε ο πατέρας του Ακύλας, όταν σοκαρισμένος έμαθε για τη σχέση του γιου του με άντρα. Αυτή η σκηνή δεν κόπηκε. Όχι δηλαδή ότι και αυτή ήταν -ως εικόνα- τόσο σοκαριστική αλλά αξιολογώντας τα μηνύματα που στέλνουν οι δύο σκηνές, θέτουμε ερώτημα. Κάποιοι δηλαδή παρακολουθώντας το επεισόδιο, αποφάσισαν ότι το γκέι φιλί θα έστελνε στους τηλεθεατές λανθασμένα μηνύματα; Η σωματική κακοποίηση όμως ενός άντρα ακριβώς επειδή είναι γκέι δε θα έστελνε συγκεκριμένα μηνύματα στο τηλεοπτικό κοινό οπότε προβλήθηκε κανονικά;

Για να είμαστε όμως σωστοί, επικοινωνήσαμε με τον Αντ1, που προβάλλει την επιτυχημένη σειρά στην Κύπρο. Αρμόδια πηγή απέδωσε το κόψιμο της σκηνής στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον σταθμό να εναρμονιστεί με την περί ραδιοτηλεόρασης νομοθεσία και την ερμηνεία της, που παραμένει ασαφής και δεν καθορίζει με ακρίβεια τι επιτρέπεται και τι όχι να προβάλλεται από ένα κανάλι αναλόγως της ώρας προβολής. «Υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες, το τμήμα ροής του σταθμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Σίγουρα δεν κόπηκε η σκηνή που δείχνει ότι δύο άντρες έχουν σχέση. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός» όπως μας αναφέρθηκε.

Με λίγα λόγια, όπως αντιλαμβανόμαστε, η νομοθεσία εκτός του ότι πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη για να ξέρουν και τα κανάλια τι κάνουν, χρήζει και εκσυγχρονισμού άμεσα, μιας και τα μυαλά των τηλεθεατών δεν είναι όπως ήταν πριν 20 ή 30 χρόνια. Ελπίζουμε δηλαδή.

Πάντως, στην Ελλάδα έγινε σούσουρο, μόνο και μόνο επειδή άλλαξαν την ηλικιακή σήμανση στη σειρά για το συγκεκριμένο επεισόδιο από τα 12 έτη στα 16, με τους τηλεθεατές να βρίσκουν την ενέργεια υπερβολική.

Τι θα ήθελα;

Ούτε να πρέπει να σχολιάζεται το κόψιμο μιας σκηνής με γκέι φιλί εν έτει 2021 αλλά ούτε και να «γιορτάζουμε» επειδή προβλήθηκε. Θα ήθελα να μην σχολιαστεί. Όπως δεν σχολιάστηκαν τόσα και τόσα άλλα φιλιά στην κυπριακή τηλεόραση και στη συγκεκριμένη σειρά, αφού μιλάμε γι’ αυτήν. Να μας ήταν αδιάφορο… Όπως αυτό της Ασημίνας με τον Πέτρο, της Μυρσίνης με τον Δούκα και τόσα άλλα. Αυτό.

Δείτε την κομμένη σκηνή όπως την εντοπίσαμε στο διαδίκτυο:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network