MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Oι… ψεκασμοί πήγαν τα fake news σε άλλο επίπεδο

Advertisement

Sponsored by exness

Περί αντιεμβολιαστών και ψευδών ειδήσεων ο λόγος…

Του Νικόλα Πέτρου

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι λεγόμενοι «αντιεμβολιαστές», «ψεκασμένοι», «πολεμιστές του φωτός» -ή δεν ξέρω κι εγώ πώς αλλιώς τους αποκαλούν- διαδίδουν ξεδιάντροπα ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να συσπειρώσουν περαιτέρω τους ακολούθους τους και να διογκώσουν τις ιστορίες συνωμοσιολογίας που βρίσκονται πίσω από το κεφάλαιο πανδημία.

Advertisement

Μπορεί τα «αποκαλυπτικά βίντεο» για μη ύπαρξη ασθενών στα νοσοκομεία, με πλάνα από άσχετες πτέρυγες και η ανάρτηση με την «ραγισμένη» πλατεία να πέρασαν στα ψηλά και να πρόσφεραν… ψυχαγωγία σε όλους εμάς που κάποιοι πίστευαν και υποστήριζαν με σθένος αυτές τις ανακρίβειες, ωστόσο αυτή την φορά το ποτήρι ξεχείλισε για τα καλά και πνίγηκε και το τελευταίο ίχνος υπομονής μαζί του.

Δε νοείται οι πολίτες να διαδίδουν ότι ένα ανήλικο παιδί πέθανε μετά από εμβολιασμό στη Λεμεσό, χωρίς να ενημερωθούν από αρμόδια πηγή, μόνο και μόνο επειδή κάποιος «πολεμιστής του φωτός» το κατέβασε από το μυαλό του.

Δε νοείται οι πολίτες να γυρίζουν την πλάτη σε οτιδήποτε επιστημονικά τεκμηριωμένο ή αρμόδιο και μόλις κάποιος άσχετος – μη ειδικός τους αραδιάσει την… πληροφορία που μόνο αυτός στο σύμπαν των «ελίτ-αντιεμβολιαστών-ρεπόρτερ» έμαθε, να τον πιστεύουν και να το μεταδίδουν με τόση ευκολία.

Και κάπου εδώ διερωτώμαι: Αν ευσταθούσε κάτι τέτοιο γιατί ακριβώς τα… κακά μέσα ενημέρωσης να θελήσουν να αποκρύψουν μια τέτοια είδηση; Δεν είναι οι ίδιοι κύκλοι που αποκαλούν τα Μ.Μ.Ε «ανθρωποφάγα» και ότι κάνουν τα πάντα για τα κλικς και τα νούμερα. Τότε γιατί να θελήσουν τα Μ.Μ.Ε να αποκρύψουν μια τέτοια είδηση από τη στιγμή που θα τους «πουλούσε».

Είναι καιρός να ξυπνήσουν ορισμένοι και να αντικρίσουν την πραγματικότητα κατάματα. Μπορεί η αμαθής άρνηση στην αρχή να ήταν… χαριτωμένη όμως πλέον είναι άγρια επικίνδυνη.

Τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε σκηνικά βίας και επεισόδια να εκτυλίσσονται μπροστά μας, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι σκορπούν δεξιά και αριστερά ανυπόστατους ισχυρισμούς και ψευδείς ειδήσεις, θεωρώντας πως ανακάλυψαν την ταχινόπιτα.

ΥΓ: Αγαπητέ Μητροπολίτη Μόρφου, σας εύχομαι περαστικά και ελπίζω να αναρρώσετέ σύντομα, τώρα που εξακριβώσατε ότι ο ιός καταπολεμάται με φάρμακα και όχι με τη Θεία Κοινωνία. Όμως ίντα χαπάρκα για όλους αυτούς που πήρατε στο λαιμό σας, πείθοντας τους να μην εμβολιαστούν;

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network