MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν casting

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν χθες από το υφυπουργείο Πολιτισμού, για την εργασιακή σχέση της κας Θέκλας Κυριάκου, αποτελούν μια, τουλάχιστον, άκομψη προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Του Μανώλη Καλατζή

Το ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί από τη πρώτη στιγμή ήταν απλούστατο. Εργαζόταν η όχι η συγκεκριμένη κυρία ως σύμβουλος – συνεργάτιδα του Υφυπουργού;

Advertisement

Αντί μιας σαφούς τοποθέτησης, το υφυπουργείο άρχισε τις γλωσσικές πιρουέτες του τύπου, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Η πρώτη αντίδραση ήταν μια διάψευση. Ακολούθησαν οι αποκαλύψεις με τα mails της κας Κυριάκου και ο κατάλογος με τους συνεργάτες του υφυπουργού… Το υφυπουργείο επανήλθε, για να διευκρινίσει ότι τελικώς η κα Κυριάκου εργάστηκε αμισθί και δοκιμαστικά και τελικά αποφάσισαν να μην της προσφέρουν συμβόλαιο εργασίας.

Δηλαδή;

Να υποθέσουμε πως στα υπουργεία και τα υφυπουργεία, γίνεται κάποιου είδους casting για να επιλεγούν αυτοί που θα περάσουν στην επόμενη φάση; Και εκτός από τη κα Κυριάκου πόσοι άλλοι δοκιμάστηκαν και απορρίφθηκαν ή προσλήφθηκαν;

Προφανώς πρόκειται για μια αστεία αντίδραση σε μια αποκάλυψη, για τις περιπέτειες της παραλίγο συμβούλου με τη δικαιοσύνη.

Στη πραγματικότητα είχε προσληφθεί, απλώς στάθηκαν τυχεροί γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες ώστε να αρχίσει να εμβάζεται ο μισθός στο λογαριασμό της.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μία αστοχία, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως δεν είναι έτσι. Αν ληφθούν υπόψη και οι αστοχίες με τη 19χρονη φοιτήτρια και την αισθητικό, τότε μιλάμε για ένα φαινόμενο που χρήζει μελέτης.

Ποιος και με ποια κριτήρια επιλέγει τους συμβούλους – συνεργάτες των μελών της Κυβέρνησης; Δεν υπάρχει η απαίτηση να είναι απόφοιτοι του Harvard και να έχουν εμπειρία αστροφυσικού, αλλά τουλάχιστον δεν πρέπει να έχουν ποινικό μητρώο και να έχουν μια στοιχειώδη σχέση με το αντικείμενο του υπουργείου που θα υπηρετήσουν.

Ας μη μιλήσουμε και για το υφυπουργείο Καινοτομίας, γιατί εκεί ούτε καν ο υφυπουργός δεν έχει σχέση με το αντικείμενο. Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλα υπουργεία και υφυπουργεία.

Το κράτος δεν είναι τρόπαιο για να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο μετά τις εκλογές. Είναι η περιουσία όλων μας και η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί και τη λαϊκή βούληση και τη νοημοσύνη μας.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις, δεν επιδεικνύεται ο απαραίτητος σεβασμός και επιστρατεύονται κουτοπόνηρες μέθοδοι για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί συνολικά η κυβέρνηση αλλά όχι τόσο που να συγχωρούνται φαινόμενα ευνοιοκρατίας και αναξιοκρατίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal