MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μόρφου Νεόφυτε και λοιποί… μη ειδήμονες, η σιωπή είναι χρυσός!

Advertisement

Sponsored by exness

Και να μην μιλάμε κάποτε είναι για καλό!

Της Μύριας Αβρααμίδου 
Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτρια Cyprus Times 

«Εγώ μεταλλαγμένο προϊόν της νέας τάξης πραγμάτων δεν θα γίνω. Ως κάτι ντομάτες που τρώμε χειμώνα-καλοκαίρι και είναι άρρωστες και άγευστες. Έτσι θα γίνει ο κόσμος, άρρωστος και άγευστος».

Advertisement

Με μία πρόχειρη ανάκληση στη μνήμη, αυτή είναι μάλλον η top ατάκα του Μητροπολίτη Μόρφου. Μεταξύ πολλών «επιτυχημένων» ομολογουμένως. Και δεν βάζω καν στη λίστα την τέλεση μυστηρίων χωρίς την τήρηση κανενός είδους μέτρου. Θα μου πείτε αυτά τα είδαμε παντού έτσι κι αλλιώς. Και δε θα σταθώ καν στο γεγονός ότι δεν είναι κάποιος επιστήμονας που γνωρίζει τα του ιού. Άλλωστε λίγο-πολύ όλοι ειδήμονες γίναμε…

Βεβαίως, η θέση του συγκεκριμένου ιεράρχη για τα εμβόλια και την πανδημία γνωστή εδώ και καιρό. Θυμόμαστε μάλιστα πολύ καλά πως όταν είχαν βγει φήμες ότι εμβολιάστηκε, έσπευσε μέσω ανακοίνωσης να το διαψεύσει κατηγορηματικά. Ωσάν να τον κατηγορούσαν για κάτι κολάσιμο. Θα τον κατηγορούσαν βεβαίως για ασυνέπεια λόγου και πράξεων. Είπε λοιπόν… «ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια. Άλλωστε, σε πολλές συνεντεύξεις και κηρύγματά μου, που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχω επεξηγήσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα τους λόγους που αρνούμαι να εμβολιαστώ. Παρακαλώ να γίνει σεβαστή η άποψη και επιλογή μου».

Κατανοητό. Είπαμε, σεβαστή η επιλογή του καθενός. Άλλο όμως η δική μου επιλογή και άλλο του Μόρφου. Εγώ επιλέγω, πράττω ή δεν πράττω και το θέμα τελειώνει κάπου εκεί. Δεν κηρύσσω… δεν πολεμώ… δεν επηρεάζω. Και μάλιστα σε μία περίοδο εύθραυστη όπως αυτή που διανύουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που πολλοί εξ ημών μη γνωρίζοντας ακριβώς, πιστεύουμε ή απορρίπτουμε το κάθε τι. Φυσικά και ο καθένας να έχει τη δική του άποψη, δημοκρατία έχουμε. Το να επηρεάζεις όμως… αυτή είναι μία άλλη ιστορία.

Οπότε ο Μητροπολίτης Μόρφου και ο κάθε ένας ας αποφασίσει και ας πράξει. Δε γίνεται όμως ένας ιεράρχης με τόσο σθένος να προσπαθεί να πείσει τους πιστούς ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν την ώρα που επιστήμονες μιλούν με δεδομένα, άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά, τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται και γίνεται αγώνας δρόμου για να μην δούμε ανθρώπους να «σβήνουν» αναμένοντας κρεβάτι σε κάποιο νοσοκομείο.

Ας σοβαρομιλήσουμε. Έφτασε η ώρα κάποιος να παρέμβει. Διότι μόνο φρόνιμο ή έστω βοηθητικό δεν είναι από τη μία να βγαίνει ο Αρχιεπίσκοπος και να καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί και από την άλλη ένας Μητροπολίτης να πράττει εντελώς το αντίθετο. Ελευθερία λόγου και άποψης ή πρόκληση σύγχυσης στους πολίτες που σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζεται από τα βαθιά θρησκευτικά τους αισθήματα;

Προσφάτως, πάντως παρέμβαση έκανε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, που με επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο Κύπρου ζήτησε ευθέως κάποιος να «μαζέψει» τον Μητροπολίτη Μόρφου, εκφράζοντας παράπονα ότι με τις ομιλίες, τις «προφητείες» και τα κηρύγματά του επηρεάζει τους πιστούς στην Ελλάδα, ειδικά ως προς το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Αν και γενικότερα δεν συμμερίζομαι τη ρήση «η σιωπή είναι χρυσός»… ίσως κάποτε είναι όντως για καλό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ…

ShootandGoal