MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κάθε παιδί που πεθαίνει αβοήθητο… ένα χαστούκι στη κοινωνία μας! Ή μήπως όχι ;

Advertisement

Sponsored by exness

Της Μικαέλας Κουλλέ

Κάθε παιδί που πεθαίνει αβοήθητο, ένα χαστούκι στη κοινωνία μας.. Η μήπως όχι ;

Advertisement

«Ηντα τζαιρούς εφτάσαμεν»; Κλισέ έκφραση του κάθε Κύπριου στο άκουσμα μιας ακόμη τραγωδίας. Οι στήλες των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων γεμάτες με «αίμα», τα δελτία ειδήσεων το ίδιο. Αναρωτηθήκαμε όμως πως και γιατί φτάσαμε σε αυτούς τους καιρούς;

Μήπως η σιωπή και η αδιαφορία μας είναι συνένοχοι και οδήγησαν κάποια γεγονότα σε αυτά τα αποτελέσματα; Συνηθίσαμε να τα φορτώνουμε στους άλλους, αυτούς τους «άγνωστους» που ήταν αδιάφοροι, ανίκανοι και πολλά άλλα επίθετα που χρησιμοποιούμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αυτοί όμως, είναι κομμάτι της κοινωνίας μας κύριοι, δεν κατέβηκαν απ’ τον Άρη. Το κάθε παιδί που εντοπίζεται νεκρό κρύβει μια ιστορία, ένα παρελθόν, μια κλειστή πόρτα που δεν ανοίξαμε ποτέ, ένα… χαστούκι που δεν μας «άγγιξε» και τόσο τελικά.

Από που να αρχίσω… Η 9χρονη που σκοτώθηκε από τον 13χρονο αδελφό της στη Λάρνακα… Η μικρή Σιέρα και η Ελένα Ναταλία… Ο θάνατος του 12χρονου στο Γέρι από τα χέρια της ίδιας του της μάνας… Ο 14χρονος που έθεσε τέρμα στη ζωή του;

Όλες αυτές οι αθώες ψυχούλες χτυπούσαν καμπανάκι, ένα καμπανάκι που δεν ακούσαμε ποτέ. Όταν μαθευτούν τα κακά μαντάτα για τον θάνατο συνανθρώπων μας και κυρίως μικρών παιδιών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι συγκινούμαστε. Ξέσπασε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης λέμε… Γιατί Θεέ μου, λέμε… Ένα γιατί που όμως ποτέ δεν είναι αρκετό.

Οι λίγες λέξεις θυμού στο Facebook δεν απαλύνουν τις πληγές, οι δηλώσεις των αρμοδίων δεν «ξεπλένουν» τη ντροπή. Τα χαστούκια είναι πολλά… η αδιαφορία μας μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal