MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η δημοσιογραφική κριτική, δεν είναι «μανία» κ. Γενικέ Ελεγκτή

Advertisement

Sponsored by exness

Χθες, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με μια ανάρτηση του στο «Χ», αναφερόμενος σε ρεπορτάζ του υπογράφοντος, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επέλεξε μια πιρουέτα, παραπέμποντας σε μια υπόθεση του 2013 που αφορούσε διαφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Βουλή και σε μια άλλη προσφυγή (1/2022), για την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο, απέρριψε (όπως ισχυρίζεται) προδικαστική ένσταση, σε σχέση με την απαγόρευση αξιοποίησης ιδιωτών δικηγόρων αντί του Γενικού Εισαγγελέα, από κάποιον κρατικό υπάλληλο ή υπηρεσία.

Του Μανώλη Καλατζή

Για αυτή την απόφαση του 2022, ο κ. Μιχαηλίδης παρέθεσε ένα απόσπασμα από μια απόφαση, το οποίο δεν λέει απολύτως τίποτα.

Advertisement

Όσο για την υπόθεση του 2013, την οποία επικαλείται για να δικαιολογήσει την πρόσληψη ιδιωτών δικηγόρων, με έξοδα των φορολογούμενων, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Η προδικαστική ένσταση, η οποία αφορούσε γνωμάτευση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, απορρίφθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια του Ανωτάτου, στην οποία συμμετείχε ως δικαστής ο Κώστας Κληρίδης. Λίγο αργότερα, ο Κώστας Κληρίδης έγινε Γενικός Εισαγγελέας και επανέλαβε αυτούσια, το 2015, την γνωμάτευση του Πέτρου Κληρίδη… την οποία το 2013 είχε απορρίψει! Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε ότι ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, μόλις πριν λίγες μέρες, αναφερόμενος στη σχέση του με τον Κώστα Κληρίδη, είχε πει πως ανέπνεαν τον ίδιο αέρα.

Ωστόσο, αναμέναμε από τον Γενικό Ελεγκτή να εξηγήσει γιατί προχώρησε στη πρόσληψη ομάδας ιδιωτών δικηγόρων (με έξοδα των φορολογουμένων), όταν ακόμα δεν έχει ενώπιον του, ούτε καν προσχέδιο του νομοσχεδίου, το οποίο θα εκσυγχρονίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία; Αυτό που υπάρχει μέχρι σήμερα, είναι μόνο η έκφραση πρόθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης και τίποτα άλλο πέραν αυτού.

Δεν απάντησε επίσης, με ποια διαφανή διαδικασία έκανε την επιλογή των δικηγόρων και ποιος μπορεί να ελέγξει τις αποφάσεις του, οι οποίες δημιουργούν οικονομικό κόστος στο κράτος;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πέραν των εγκυκλίων των Γενικών Εισαγγελέων Πέτρου και Κώστα Κληρίδη του 2005 και 2015, υπάρχει και σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία εκδόθηκε μετά από απαίτηση του Κώστα Κληρίδη, την περίοδο που ανέπνεαν τον ίδιο αέρα.

Απάντηση καμία.

Και ενώ ο κ. Μιχαηλίδης δεν απαντά επί της ουσίας, κάνει λόγο για «μανία της Cyprus Times», η οποία όπως ισχυρίζεται, «είναι κατανοητή». Η δημοσιογραφική κριτική κατά τον κ. Μιχαηλίδη είναι μανία, ενώ πάει και ένα βήμα πιο πέρα, υποστηρίζοντας πως «οι σκοποί της (Cyprus Times) είναι προφανείς», χωρίς να εξηγεί τι είναι προφανές για τον ίδιο, αλλά ομιχλώδες για όσους δεν βρίσκονται στο μυαλό του; Και ο κ. Μιχαηλίδης συνεχίζει: «Δυστυχώς για αυτούς, το Σύνταγμα δεν γράφτηκε στα δικά τους μέτρα…», χωρίς και πάλι να εξηγεί ποιοι είναι αυτοί οι δύστυχοι που δεν γράφτηκε το Σύνταγμα στα μέτρα τους;

Δεν προτιθέμεθα να δώσουμε συνέχεια σε μια υπόθεση στην οποία καταθέσαμε  τα δημοσιογραφικά στοιχεία και δεν πήραμε καμία απάντηση.

Θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και στον Γενικό Ελεγκτή, όπως ασκήσαμε στον Γενικό Εισαγγελέα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στα κόμματα και σε όποιον βρίσκεται στη σφαίρα της δημόσιας ζωής. Οφείλουμε όμως να πούμε, ότι από όλους αυτούς, ο μόνος που ενοχλείτε από την κριτική είναι ο κ. Μιχαηλίδης. Και για εμάς ,είναι προφανές και κατανοητό γιατί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network