MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των παραμυθάδων

Advertisement

Sponsored by exness

Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε σε κάποια sites της συμφοράς, μια «φοβερή και τρομερή» είδηση. Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δήθεν λιποτάκτησε και βρίσκεται στην Κύπρο κάνοντας μπάνια, έχοντας αγοράσει στη Χλώρακα μια έπαυλη αξίας €390.000.

Του Μανώλη Καλατζή

Advertisement

«Είδηση» βούτυρο στο ψωμί των ημεδαπών (και όχι μόνο) υποστηρικτών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος με κοινή λογική, θα ήταν πολύ προσεκτικός πριν κάνει αναπαραγωγή μιας τέτοιας πληροφορίας. Το πρώτο που όφειλε να κάνει ήταν να ψάξει τη πηγή. Τότε θα αντιλαμβανόταν και τη σοβαρότητα της «είδησης».  Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικό το παραμύθι, κυκλοφόρησε και ένα πλαστό έγγραφο του Κτηματολογίου, το οποίο έδειχνε ως ιδιοκτήτη διαμερίσματος στη Χλώρακα, τον στρατηγό Βαλέρι Φεοντόροβιτς Ζαλούζνι.

Επειδή αναφερθήκαμε σε ανθρώπους με κοινή λογική… Τι θα σκεφτόντουσαν;

Θα σκεφτόντουσαν ότι σε μια περίοδο που η Ουκρανία πνίγεται στο αίμα, δεν θα ήταν δυνατόν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, να κάνει μπάνια στην Κύπρο και να αγοράζει επαύλεις.

Θα έψαχνε λίγο στο διαδίκτυο και θα διαπίστωνε, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πότε εμφανίζεται ως νεκρός, πότε ως λιποτάκτης, πότε ως εξαφανισμένος και πότε ως τραυματίας σε νοσοκομείο. «Ειδήσεις» βγαλμένες από την ίδια βιομηχανία fake news που όλοι καταλαβαίνουμε που εδρεύει.

Και επανερχόμαστε στα δικά μας.

Αυτή την «είδηση» την πήρε ο κ. Δώρος Πολυκάρπου της ΚΙΣΑ και την διέδιδε για να αναδείξει (λέει) το ακροδεξιό παρελθόν της Χλώρακας κλπ. Μάλιστα ισχυριζόταν ότι έχει και γνωστούς του που ήξεραν από πρώτο χέρι την παρουσία του Ουκρανού στρατηγού στη Χλώρακα!

Μιλάμε για τέτοια σοβαρότητα και αντιλαμβάνεται ο καθένας και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ως επαγγελματίας αντιρατσιστής, τα θέματα των αλλοδαπών για τα οποία κάνει συνεχώς καταγγελίες κατά των κρατικών υπηρεσιών.

Οι παγίδες των fake news στο διαδίκτυο είναι διάσπαρτες και σ΄ αυτές μπορεί να πέσει ο κάθε μη υποψιασμένος πολίτης. Δεν μπορεί όμως να τις στήνει ένας άνθρωπος που θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά διεκδικώντας ρόλο εκπροσώπου των μεταναστών νομίμως και παρανόμως αφιχθέντων.

Όταν πια αποδείχθηκε η απάτη με τον στρατηγό ο κ. Πολυκάρπου δεν είχε άλλη επιλογή από το να απολογηθεί και να αφαιρέσει την ανάρτηση του, επιμένοντας όμως στο παραμύθι της σχέσης Χλώρακας με την ακροδεξιά και να χαρακτηρίζει τους Ουκρανούς που παλεύουν να σώσουν την πατρίδα τους ως φασίστες κλπ.

Ελπίζουμε να ήταν ακόμα ένα μάθημα, αν και δεν είμαστε και τόσο αισιόδοξοι για τερματισμό αυτών των γκεμπελικών τακτικών από τους επαγγελματίες αντιφασίστες, αντιρατσιστές, δικαιωματιστές κλπ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network