MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έστειλαν τον Αγιάζ στη φωλιά του λύκου

Advertisement

Sponsored by exness

Κατάντια της Κύπρου η υιοθέτηση των αφηγημάτων και των απαιτήσεων της Τουρκίας

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Το είδαμε κι αυτό στη νήσο των Αγίων και των Αρίστων…

Από χθες το απόγευμα ο Κενάν Αγιάζ βρίσκεται στα χέρια των Γερμανικών αρχών, με τις «ευλογίες» του κράτους μας, κατηγορούμενος ως τρομοκράτης χωρίς αυτός ο άνθρωπος να έχει διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.

Με λίγα λόγια, στη χώρα όπου το βόρειο τμήμα της βρίσκεται υπό κατοχή λόγω της τουρκικής εισβολής, αποφασίστηκε η έκδοση ενός Κούρδου στη Γερμανία, υιοθετώντας τις απαιτήσεις και τα αφηγήματα της Άγκυρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό! Ανάγκασαν τον Κενάν να ταξιδέψει ενώ ο γιατρός που τον εξέτασε διατύπωσε μέσω γραπτής του έκθεσης ότι δεν ήταν ικανός να ταξιδέψει, διότι «ενδέχεται να επιδεινωθεί η υγεία του λόγω προβλήματος στη σπονδυλική στήλη και το πόδι».

Για όσους δεν κατάλαβαν, το μοναδικό «έγκλημα» που έκανε αυτός ο άνθρωπος είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Κουρδικού λαού κόντρα στη σοβινιστική πολιτική της Τουρκίας.

Σας έχω νέα! Η Άγκυρα προχωρεί συχνά σε μαζικές συλλήψεις Κούρδων με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, ενώ μόλις χθες τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν περιοχές που διαμένουν Κούρδοι. Γι’ αυτό και η σημερινή πορεία στη Λεμεσό.

Να δεις τι μου θυμίζει όλο αυτό με τα περί τρομοκρατίας… Ποιοι άλλοι χαρακτηρίζονται από την Τουρκία ως τρομοκράτες; Α ναι σωστά! Να υπενθυμίσω στους «φουστανελάδες» που σφυρίζουν αδιάφορα για το όλο ζήτημα, πως όσο η Τουρκία χαρακτηρίζει το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα ως «τρομοκρατική οργάνωση» άλλα τόσο χαρακτηρίζει διαχρονικά και την ΕΟΚΑ ως «τρομοκρατική οργάνωση». Τι έγινε, μείνατε έκπληκτοι; Σας αφήνει άφωνους αυτό;

Κύριε Πρόεδρε η ασυνέπεια ενός κράτους στην εξωτερική του πολιτική είναι η μεγαλύτερη αυτοκτονία που μπορεί να πράξει. Πόσο μάλλον όταν αυτό το κράτος αγωνίζεται για δεκαετίες -ζητώντας την κατανόηση της διεθνούς κοινότητας- να επιλύσει ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Κι όμως με αυτή μας την ενέργεια βάζουμε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Κύπρου με τον Κουρδικό λαό. Και γιατί αυτό; Για να ικανοποιήσουμε τα καπρίτσια της Τουρκίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network