MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Είχαμε καιρό να δούμε ποινές φυλάκισης για βία στα γήπεδα

Advertisement

Sponsored by exness

Η δικαστική εξουσία θα πρέπει να δείξει το δρόμο της μηδενικής ανοχής

Της Μικαέλας Κουλλέ

Τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων με συλλήψεις, τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές, φαίνεται ότι θορύβησαν όχι μόνο Αστυνομία και κοινωνία, αλλά και τα Δικαστήρια.

Advertisement

Οι άμεσες ποινές φυλάκισης σε δύο νεαρούς οπαδούς για βία στα γήπεδα δείχνουν πλέον και προθέσεις, πράγματι, μηδενικής ανοχής από την δικαστική εξουσία.

Οι δύο νεαροί 21 και 22 ετών που καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες φυλάκιση (χωρίς αναστολή) από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για αδικήματα κατοχής εκρηκτικών υλών και μεταφοράς επιθετικού όπλου σε γειτνιάζουσα περιοχή αθλητικού χώρου, ίσως να ήταν μία νέα αρχή για παραδειγματισμό και πάταξη της βίας.

Η υπόθεση αφορούσε το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ – Απόλλων, που διεξήχθη στις 10 Απριλίου 2023, στο Στάδιο ΓΣΠ. Πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν τα δικαστήρια αρκέστηκαν με απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα, χρηματικές ποινές, ή σε ποινές με αναστολή. Ποινές «χάδι» που επέτρεπαν στα εγκληματικά στοιχεία να «αλωνίζουν» ξανά και ξανά.

Πράγματι είχαμε καιρό να δούμε ποινές φυλάκισης σε τέτοια αδικήματα, αναμένουμε όμως και τις αρμόζουσες ποινές σε όσους τραυμάτισαν αστυνομικούς, όσους έκαψαν και διέλυσαν αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

Υ.Γ. ΟΧΙ η ανωριμότητα, ΔΕΝ αποτελεί καμία δικαιολογία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network