MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έγινε κατηχητικό η Φυλακή;

Advertisement

Sponsored by exness

Πέρυσι, τέτοιες μέρες, οι πρώην υπουργοί Συγκοινωνιών και Δικαιοσύνης, Γ. Καρούσος και Στ. Δράκου σε συγχορδία με τη Νομική Υπηρεσία, είχαν αναγάγει σε θέμα προτεραιότητας το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές.

Του Μανώλη Καλατζή

Advertisement

Μάλιστα, είχε καταστρωθεί και σχέδιο για το πως θα λειτουργούσε και ένα λογισμικό, το οποίο δεν θα απέκοπτε το σήμα, αλλά θα επέτρεπε την καταγραφή των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, κρατούμενων και όχι μόνο, που θα χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο μέσα και έξω από τη Φυλακή. Το πρόβλημα ήταν το «έξω», καθώς όπως είχε παραδεχθεί η εταιρεία που εγκατέστησε το παράνομο λογισμικό, θα συλλέγονταν φωτογραφίες, μηνύματα, επαφές κλπ, όποιου τύγχανε να περνάει από την περιοχή που θα κάλυπτε το σύστημα. Και μιλάμε για μια περιοχή που κάλυπτε μεγάλο μέρος της συνοικίας του Αγίου Ανδρέα και πολύ πέραν αυτής.

Μάλιστα, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας είχε διορίσει και 4 ποινικούς ανακριτές, για να ερευνήσουν το θέμα της χρήσης κινητών στις Φυλακές, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και ένα fake ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού. Μια έρευνα που αποδείχθηκε φιάσκο, αφού δεν διαπιστώθηκε η διάπραξη κανενός ποινικού αδικήματος.

Και τα ερωτήματα;

  •      Εδώ και ένα χρόνο που δεν λειτουργεί κανένα σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές, δεν οργανώνεται κανένα έγκλημα;
  •      Οι κατάδικοι, έγιναν παιδιά του κατηχητικού και ασχολούνται με χειροτεχνίες;
  •      Αποφάσισαν να μονάσουν στα κελιά τους και έκοψαν κάθε επαφή με τον υπόκοσμο εκτός φυλακής;
  •      Αποφάσισαν πως τα κινητά τηλέφωνα λόγω ακτινοβολίας κάνουν κακό στην υγεία τους;

Μήπως τελικά το «πρόβλημα» ήταν άλλο; Γιατί αν ήταν η παράνομη επαφή κρατούμενων με τους έξω συνεργάτες τους, τότε για έναν ολόκληρο χρόνο θα είχαν βρει τον τρόπο να αποκόπτουν το σήμα.

Οι άλλοτε λαλίστατες Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες, που εξέδιδαν ανακοινώσεις μέρα παρά μέρα, έχουν σιωπήσει και δεν μας αποκαλύπτουν, αν το συμβόλαιο με την εταιρεία που τα έκανε μούσκεμα έχει διακοπεί και αν το κράτος έχει κινήσει τις διαδικασίες για αποζημιώσεις, σύμφωνα με τις ρήτρες.

Αν η σιωπή αυτή οφείλεται στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος», ας μας το πουν για να ησυχάσουμε. Αν όχι, τότε έχουμε πετάξει στα σκουπίδια €2 εκ , για ένα σύστημα το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ.

Το κράτος κάποτε θα πρέπει να σοβαρευτεί, και να λειτουργήσει πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον. Ο κ. Καρούσος και η κα Δράκου αποχώρησαν από τη κυβέρνηση και δεν μας εξήγησαν γιατί είχαν στήσει όλο αυτό το πανηγύρι και είχαν επιδείξει τόση επιμονή, για λειτουργία του παράνομου λογισμικού καταγραφής τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, οι Φυλακές πρέπει να αποκτήσουν αξιόπιστο σύστημα απενεργοποίησης κινητών, γιατί αυτό εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον πραγματικά. Δυστυχώς αποδεικνύεται από τους χειρισμούς, πως το μόνο που ενδιέφερε κάποιους ήταν η εξυπηρέτηση κάποιων άλλων συμφερόντων, πλην του δημοσίου. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network