MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δηλαδή είναι ok που πέθανε ο 70χρονος; Ε δεν είναι ok!

Advertisement

Sponsored by exness

Επίγνωση της κατάστασης = Συναίσθηση της πραγματικότητας – Ακριβής γνώση

Της Μύριας Αβρααμίδου

Πάμε λοιπόν ξανά για τα βασικά από την αρχή, αφού κάποιοι επιμένουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Advertisement

Αυτό είναι το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του Υπουργείου Υγείας, για τον θάνατο του 70χρονου Βρετανού, που είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που νοσηλευόταν ήδη στο Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, που παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και που ΕΠΙΠΛΕΟΝ νόσησε με κορωνοϊό!

«Απεβίωσε σήμερα ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε απόψε»

Και το πιο πάνω ιατρικό ανακοινωθέν δημοσιεύθηκε ή αναγνώστηκε σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης στα πλαίσια της θλιβερής είδησης ότι ο 70χρονος απεβίωσε χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Και αυτό είναι που μεταφράστηκε ως «σπέρνουμε τον πανικό» ή «κοροϊδεύουμε τον κόσμο» ή «θέλουμε να πανικοβάλουμε». Και ακολούθησε η… «ευχή» να πεθάνουν οι δημοσιογράφοι.

Ο ασθενής είχε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και επιπλέον διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Είχε χαμηλό προσδόκιμο ζωής, ναι!

Ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, Διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων και φωνή του ελληνικού Υπουργείου Υγείας για τα θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού, έκανε πρόσφατα μια αναφορά που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. «Μου έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους παγκόσμια καταξιωμένους ανθρώπους, πως κάνουμε πολύ φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας. Η απάντηση που δίνω μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας, είναι πως το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας. Είναι γιαγιάδες και παππούδες. Η απάντηση είναι πως τιμούμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε όλους» είπε.

Και δάκρυσε. Δε χρειάζεται να δακρύσεις κι εσύ. Ούτε να πανικοβληθείς. Χρειάζεται να έχεις επίγνωση της κατάστασης, να προσέχεις και να ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙ!

Ναι, ο 70χρονος είχε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Και νοσηλευόταν ήδη όταν νόσησε με κορωνοϊό. Ίσως και να κατέληγε από αυτά τα προβλήματα. Δε ξέρω, δεν είμαι γιατρός. Ο 70χρονος είχε προβλήματα υγείας όπως μια μεγάλη πλειοψηφία συμπολιτών μας. Όπως η μάνα και ο πατέρας μας. Η γιαγιά και ο παππούς μας. Συνεπώς είναι εντάξει να πεθάνουν και αυτοί; Επειδή κάποτε θα πεθάνουν έτσι κι αλλιώς;

Είμαι εξ εκείνων που αντιμετωπίζουν το ζήτημα, θεωρώ, με σχετική ψυχραιμία. Και επιχειρώ η ενημέρωση που γίνεται, όσο περνάει από το χέρι μου να γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Βασισμένη στις οδηγίες και ενημερώσεις των αρμοδίων. Ψύχραιμα και ουσιαστικά.

Μην πανικοβληθείς προς Θεού! Μην πιστεύεις ότι ακούς και ότι διαβάζεις από τον καθένα. Μην τους αφήσεις να σου κάμψουν τη ψυχολογία γιατί όντως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μην γίνεις όμως και ειδήμονας, αν δεν είσαι. Λάβε υπόψη τις οδηγίες και μην θεωρήσεις ότι είσαι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό. Είτε είσαι νέος, είτε ηλικιωμένος. Είτε είσαι απολύτως υγιής, είτε έχεις προβλήματα υγείας, μικρά ή μεγάλα.

Μην θεωρήσεις ότι είναι ok που πέθανε ο 70χρονος και να συνεχίσεις τη ζωή σου αμέριμνος!

Μην πας σήμερα στους φίλους σου να φάτε όλοι μαζί επειδή δεν έχετε προβλήματα υγείας. Μην πας βόλτα στο πάρκο και να κάθεστε ο ένας δίπλα στον άλλον! Μην πας να δεις την γιαγιά σου επειδή την έχεις επιθυμήσει!

Επειδή αυτό… δεν είναι ok!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network