MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν είναι ανθρωποφαγία, είναι κακή νοοτροπία

Advertisement

Sponsored by exness

Ατυχέστατη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον διορισμό της 19χρονης φοιτήτριας, ως συμβούλου του Υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή.

Του Μανώλη Καλατζή

Η άσκηση κριτικής, δεν είναι κανιβαλισμός και ο επιμερισμός μέρους της ευθύνης στη νεαρή σύμβουλο, δεν μπορεί να θεωρείται «έγκλημα καθοσιώσεως». Βεβαίως, τη βασική και κύρια ευθύνη την φέρει ο ίδιος ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο οποίος προτίμησε την πλήρη σιωπή, αντί της εξήγησης για την επιλογή του. Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα ένα τέτοιο συμβάν θα οδηγούσε άνευ ετέρου, σε παραίτηση του υφυπουργού και απολογία εκ μέρους της κυβέρνησης.

Advertisement

Δεν πρόκειται για τυπικό θέμα, αλλά για θέμα ουσίας και αφορά στη νοοτροπία της εξουσίας, η οποία έχει τη τάση να θεωρεί το κράτος ιδιοκτησία της και τη διαχείριση του, προσωπική υπόθεση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρκεί να διαμηνύει πως η άσκηση κριτικής πρέπει να στοχεύει στην εκτελεστική εξουσία, πρέπει να δώσει και στίγμα για τον τρόπο που θα διαχειριστεί την εξουσία.

Παράλληλα δεν μπορεί να θέτει στο απυρόβλητο, την ίδια τη 19χρονη, η οποία συνταγματικώς έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στα κοινά ως ενήλικη και συνεπώς δεν είναι άμοιρη ευθύνης. Ας μην ξεχνάμε ότι, περίπου συνομήλικοι της, έχουν αναλάβει την ασφάλεια του κράτους, υπηρετώντας ενόπλως τη στρατιωτική τους θητεία.

Αντί λοιπόν της επίκλησης της ηλικίας της, θα ήταν προτιμότερη η υπόδειξη ανάληψης ευθύνης και αποποίησης του διορισμού. Δεν το έπραξε τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Τέλος, δεν μπορεί να μην σχολιαστεί η αλαλία των κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, αλλά και η αστεία τοποθέτηση του ΔΗΣΥ, η οποία μόνο σε αντιπολίτευση δεν παραπέμπει.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, πιστώνεται με την απειρία κάποιων μελών της, αλλά δεν μπορεί να πιστωθεί με την έλλειψη κοινής λογικής.

Συνεπώς, κανείς λογικός άνθρωπος, δεν θα ανέμενε ότι ο Υφυπουργός, ενός τομέα που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» του τόπου, θα επέλεγε ως σύμβουλο μια φοιτήτρια, χωρίς γνώση του αντικειμένου, χωρίς πτυχίο, χωρίς εμπειρία και χωρίς συναίσθηση του βάρους μια τέτοιας επιλογής.

Μετά τoν ατυχή διορισμό και την express ανάκληση του στην ΕΔΥ, θα ανέμενε κάποιος ότι η κυβέρνηση θα ήταν πιο προσεκτική. Επίσης θα ανέμενε κάποιος, πως νέοι άνθρωποι δεν θα ακολουθούσαν συνταγές του παρελθόντος, εξαργυρώνοντας την όποια υποστήριξη τους σε κόμματα και υποψήφιους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network