MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν ευθυνόμαστε όλοι για τον διασυρμό

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει ανησυχία, γιατί λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, αλλά και άλλες εταιρείες, έχουν θυματοποιηθεί εργαζόμενοι που δεν έχουν σχέση με τις υποθέσεις παράκαμψης των περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας.

Προφανώς και αν είναι έτσι τα πράγματα, κάποιοι αδικούνται και ενδεχομένως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και να δώσει λύση ασκώντας τον κοινωνικό του ρόλο.

Advertisement

Δεν μπορεί όμως, να καταστεί λόγος για παράκαμψη των κυρώσεων με δικαιολογίες που εκφεύγουν της κοινής λογικής αν και ακούγονται λογικοφανείς.

Μία δικαιολογία είναι ότι, οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν ισχύ στη Κύπρο, αφού δεν τις έχει υιοθετήσει η Ε.Ε. Και όμως αυτό το «επιχείρημα» ακούστηκε από δικηγόρους, οι οποίοι με μια στενή συντεχνιακή αντίληψη δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ή ακόμα και να μη ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις επί της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάποτε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι, το κράτος μας είναι μέρος του ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού συστήματος και δεν είναι μια αυτοφυής νησίδα στη μέση της Μεσογείου. Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι τα συμφέροντα μιας προνομιούχας επαγγελματικής ομάδας, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο το κύρος και την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αν ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ασκούσε με επάρκεια τον ελεγκτικό του ρόλο, θα είχαν αποφευχθεί φαινόμενα εμπλοκής μελών του σε ύποπτες συναλλαγές, με πελάτες αμφιβόλου εντιμότητας. Αυτό δεν συνέβη και το βιώσαμε με τα «χρυσά διαβατήρια», το βιώσαμε με τα σερβικά κεφάλαια και την υποβοήθηση παράκαμψης των κυρώσεων του ΟΗΕ, το βιώσαμε με τον διασυρμό μας, ως κέντρου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συνεχίζουμε να το αντιμετωπίζουμε ως περίπου φυσιολογική δραστηριότητα.

Η συντεχνία των δικηγόρων, οφείλει πριν από οτιδήποτε άλλο να βάλει τάξη στα του οίκου της και να συμβάλλει στη κάθαρση.

Το ίδιο ισχύει και για τους λογιστές και για όσους, με οποιονδήποτε τρόπο, έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις που δημιουργούν σκιές.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος έχει σοβαρό ρόλο να επιτελέσει, τον οποίο δυστυχώς όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα δεν έχει επιτελέσει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network