MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν μπορούμε ή μήπως δεν θέλουμε;

Advertisement

Sponsored by exness

Η αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για τους δύο φόνους της περασμένης εβδομάδας, ενδέχεται να κάνει ανακρίσεις ή ακόμα και συλλήψεις στις Φυλακές, λόγω υποψιών και ενδείξεων, για εμπλοκή καταδίκων.

Του Μανώλη Καλατζή

Εμπλοκή η οποία, όπως λένε οι αστυνομικές πηγές, έχει να κάνει με την επικοινωνία κρατουμένων με συνεργάτες τους εκτός Φυλακών στους οποίους δίνονται οδηγίες για σχεδιασμό ή διενέργεια εγκληματικών πράξεων.

Advertisement

Αν προκύψουν τέτοια στοιχεία ή μαρτυρίες, δεν θα πέσει κανείς από τα σύννεφα.

Εδώ και χρόνια, αυτό το κράτος δεν κατάφερε να εγκαταστήσει ένα αξιόπιστο σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, παρά το ότι έχει δαπανήσει εκατομμύρια.

Δημιουργείται η εύλογη υποψία, ότι δεν είναι θέμα ανικανότητας αλλά θέμα απροθυμίας, κάτι που είναι πιο ανησυχητικό, γιατί τότε μιλάμε για διαφθορά. Ελπίζουμε λοιπόν ότι πρόκειται απλώς για ανικανότητα.

Είναι καταγεγραμμένες δεκάδες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης (Καρούσου και Δράκου), με τις οποίες διαβεβαίωναν για το σύστημα που θα λειτουργούσε και θα κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες για διακοπή της δυνατότητας παράνομων επικοινωνιών. Χάσαμε τον λογαριασμό με τις παρατάσεις που δίνονταν στην εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο, για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι φλέρταραν ακόμη και με εγκατάσταση παράνομων λογισμικών που θα παρακολουθούσαν ότι κινείτο πέριξ των Φυλακών.

Εντύπωση προκαλεί και η αφωνία του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις, πιθανής διασπάθισης δημόσιου χρήματος, σκίζει τα ιμάτια του και εξαπολύει κεραυνούς για καθυστερήσεις και αστοχίες.

Ομοίως και η Νομική Υπηρεσία, η οποία διέτασσε ποινικές έρευνες με διορισμό μεγάλου αριθμού ποινικών ανακριτών.

Εδώ και μήνες, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, λες και το άλλοτε σοβαρότατο, κατά την δική τους εκτίμηση, πρόβλημα, είναι πλέον λεπτομέρεια που δεν χρήζει άμεσων λύσεων.

Υπάρχουν δύο δολοφονίες, οι οποίες δεν χρειάζεται μόνο να θεωρηθούν ως εξιχνιασθείσες, κατά την αστυνομική έρευνα. Απαιτείται να βρεθούν οι φυσικοί και βεβαίως οι ηθικοί αυτουργοί, διαφορετικά δεν θα μπορεί κάποιος να μιλάει για εξιχνίαση.

Χρειάζεται να προστατευθούν οι μάρτυρες, ώστε να μην δούμε άλλες δολοφονίες, πριν αυτοί καταθέσουν ή να μην ακούσουμε τα γνωστά «δεν ξέρω», «δεν άκουσα», «δεν θυμάμαι».

Είναι προφανές πως βρισκόμαστε πολύ μακριά από την απονομή δικαιοσύνης και πολύ περισσότερο από την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών των εγκλημάτων.

Θα βρεθούμε και πάλι μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις, αν δεν λύσουμε τα προβλήματα που χρονίζουν. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια τη μορφή του εγκλήματος και την αδιαφορία των αρχών να το αντιμετωπίσουν με πραγματικά μέτρα και όχι με προσχηματικές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις που πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network