MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν μπορεί το κάδρο να είναι λειψό

Advertisement

Sponsored by exness

Χθες, το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, σε σχέση με τη δικαστική απόφαση που αφορούσε τον περιορισμό του δικαιώματος προαυλισμού του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα, την περίοδο της φυλάκισης του.

Του Μανώλη Καλατζή

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι, κατά το κόμμα, έχουν «ασήκωτες ευθύνες» και κατονομάζει τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Ιωνά Νικολάου και την Άννα Αριστοτέλους.

Advertisement

Για όσους παρακολουθούσαμε στενά την υπόθεση του Κώστα Παπακώστα και είχαμε γνώση των διεργασιών που γινόντουσαν, αποτελεί έκπληξη ότι από την ανακοίνωση απουσιάζει ένα όνομα. Αυτό του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος είχε την δυνατότητα να παρέμβει (νομίμως) και ο Κώστας Παπακώστας να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Προφανώς, αρκούσε η λέξη «ντροπή», η οποία στόχευε τον Νίκο Αναστασιάδη, για να αφήσει τον Κώστα Κληρίδη έξω από το κάδρο αυτών που έχουν «ασήκωτες ευθύνες».

Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας είχε δεχθεί τρία αιτήματα για απονομή χάρης στον Κ. Παπακώστα και ουδέποτε την εισηγήθηκε. Στο Δικαστήριο, ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε συμφωνία με τον τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκο Ερωτοκρίτου. Ωστόσο υπήρχαν δηλώσεις του κ. Κληρίδη που ανέφερε πως «από την μία υπάρχει το ανθρωπιστικό θέμα που προκύπτει από τη βεβαρημένη υγεία του κυρίου Παπακώστα, και από την άλλη είναι το περί δικαίου αίσθημα και το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς των θυμάτων», αν του δινόταν χάρη.

Συνεπώς δεν μπορεί να φορτώνει την ευθύνη στους υπόλοιπους. Αλλά ακόμα και αν είχαν ευθύνη όλοι οι άλλοι, γιατί ο ίδιος δεν διαχώρισε δημοσίως τη θέση του; Γιατί δεν αναφώνησε «ντροπή»;

Είναι λυπηρό, να χρησιμοποιείται ο θάνατος ενός ανθρώπου και δη του Κώστα Παπακώστα με τη γνωστή διαδρομή του, για πολιτικά παίγνια.

Στη πραγματικότητα, γίνεται μία προσπάθεια μετατόπισης του ενδιαφέροντος από το κύριο θέμα, που είναι η απώλεια 13 ανθρώπων στο Μαρί, με το παράλληλο πλήγμα στην οικονομία, σε μια συζήτηση για πολιτικές ευθύνες για τον προαυλισμό του Κ. Παπακώστα. Φταίει ο Αναστασιάδης, (ο οποίος δημοσίως είχε ταχθεί υπέρ της απονομής χάρης) για τον Κ. Παπακώστα, αλλά δεν έχει πολιτική ευθύνη κανείς για την έκρηξη στο Μαρί;

Ο Κ. Παπακώστας ως στρατιωτικός, ως αστυνομικός, ως βουλευτής, ως υπουργός και ως άνθρωπος ήταν αξιοπρεπής και είναι κρίμα να γίνεται μετά το θάνατο του «εργαλείο» άσκησης πολιτικής, με την επιλεκτική απόδοση πολιτικών ευθυνών, οι οποίες ουδέποτε αναλήφθηκαν για αυτό που συνέβη στις 11 Ιουλίου 2011.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network