MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μπράβο ρε «μάγκες»

Advertisement

Sponsored by exness

Πολλές λεπτομέρειες για το ξυλοδαρμό της 25χρονης Τουρκοκύπριας δεν γνωρίζω, αλλά με τα όσα γνωρίζω, δεν δυσκολεύομαι να απευθυνθώ στους δύο νεαρούς Ελληνοκύπριους και να τους πω: «Μπράβο ρε μάγκες».

Του Μανώλη Καλατζή 

«Μάγκες», γιατί κατάφεραν να χτυπήσουν μια γυναίκα, αισθανόμενοι προφανώς περήφανοι για τον αναμφισβήτητο ανδρισμό τους.

Advertisement

«Μάγκες», γιατί δεν ανέχτηκαν να μολύνει τα άγια χώματα της Αγιοτάτης Αγίας Νάπας, μια Τουρκοκύπρια, η οποία είχε το θράσος να μιλάει τη γλώσσα της. Έτσι έμαθαν να υπερασπίζονται τη πατρίδα οι «λεβέντες» μας.

«Μάγκες», γιατί μπορούν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους νόμους για την έμφυλη και τη ρατσιστική βία.

«Μάγκες», γιατί δεν σηκώνουν αντιρρήσεις από μια γυναίκα και δη Τουρκοκύπρια.

Φανταζόμαστε, θα σκαρφιστούν ένα κάρο δικαιολογίες και δεν θα διστάσουν να εκφράσουν μεταμέλεια, τώρα που είναι πίσω από τα σίδερα. Μέχρι εκεί φτάνει η «μαγκιά» τους και μέχρι εκεί εκτείνεται το αντριλίκι τους.

Αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η άποψη που φέρεται να διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι πρόκειται για ένα απλό περιστατικό νεανικής παραβατικότητας, το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί. Και δεν θα αντιμετωπιστεί γιατί δεν έχει γίνει σωστή διάγνωση.

Το συμβάν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κρούσμα ρατσιστικής βίας με στόχο μια γυναίκα. Τα όργανα του κράτους οφείλουν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους, γιατί τέτοια φαινόμενα έχουν και πολιτικές διαστάσεις, το οποίες γνωρίζουμε και τις έχουμε πληρώσει.

Παράλληλα, θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα, ότι τέτοιες συμπεριφορές, σαφώς εγκληματικές, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, γιατί δεν μας αντιπροσωπεύουν ως λαό. Μάλλον, (για να είμαστε ακριβείς) δεν θα έπρεπε να μας αντιπροσωπεύουν.

Κανείς από εμάς δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους απλούς Τουρκοκύπριους, και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση αν κάποτε θέλουμε να δούμε τη Κύπρο χωρίς συρματοπλέγματα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, είναι κράτος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και αν κάποιοι δεν τρέφουν σεβασμό για τα μέλη της άλλης κοινότητας, οφείλουν να δείχνουν τουλάχιστον ανοχή και κοινή λογική.

Τις ψευτομαγκιές τις έχουμε βιώσει και τις έχουμε πληρώσει και δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλαμβάνουμε ανόητα λάθη.

Αν κάποιοι δεν το κατανοούν, τότε πρέπει να ξέρουν πως τα σίδερα της φυλακής είναι για τους «λεβέντες».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal