MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μπερδέψαμε την πολιτική με το κουτσομπολιό…

Advertisement

Sponsored by exness

Η ουσία είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται κι όχι ποιος θα κάτσει στην κάθε καρέκλα

Tου Νικόλα Πέτρου Καπαρτή  

Τα προεκλογικά «ψέματα» τελείωσαν. Ο λαός έχει μιλήσει και έχει επιλέξει πως για την επόμενη πενταετία στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα βρίσκεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Το πόσο ωφέλιμη θα είναι η επιλογή του κυπριακού λαού για το μέλλον του τόπου, ο μόνος που θα το υποδείξει είναι ο χρόνος. Καλή η φημολογία και η σεναριολογία για το ποιους ή ποιες Υπουργούς θα επιλέξει ο νεοκλελγέντας Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να στελεχώσουν το Υπουργικό του Συμβούλιο, αλλά η ουσία δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή.

Advertisement

Όποιοι κι αν Υπουργοποιηθούν, όποιοι κι αν αναλάβουν τις θέσεις κλειδιά στο Προεδρικό, αυτό που στο τέλος της ημέρας θα μετρήσει και έχει πραγματική σημασία είναι η πολιτική που θα χαράξει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα καίρια ζητήματα που μαστίζουν τη μεγαλόνησο μας και πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο πολίτης της χώρας. Καλή η μηδενιστική κριτική που ασκείται κατά καιρούς από τους πολίτες προς όλους και όλα, -και ιδιαιτέρα κατά τις προεκλογικές περιόδους- αλλά η ουσία των πραγμάτων είναι το πώς το κάθε κόμμα ή ο κάθε κυβερνητικός αξιωματούχος εφαρμόζει την εξουσία που έχει στα χέρια του καθ’ όλη τη διάρκεια την οποία κατέχει κάποιο δημόσιο αξίωμα.

Κακά τα ψέματα το ενδιαφέρον σημαντικής μερίδας πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολιτική περιορίζεται στο κουτσομπολιό και όχι στην ουσία των πραγμάτων, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην περίπτωση των ποδοσφαιρόφιλων κατά τη διάρκεια της εκάστοτε μεταγραφικής περιόδου. Μας νοιάζει περισσότερο ποιος φεύγει ή ποιος έρχεται, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε την προσωπική μας περιέργεια, αντί να εμβαθύνουμε στην ουσία και να δούμε με ποιον έχουμε να κάνουμε, τι εκπροσωπεί κι αν στην τελική θα εφαρμόσει όλα αυτά τα οποία μας έχει υποσχεθεί.

Ως εκ τούτου, στο τέλος της ημέρας ουδεμία σημασία έχει ποιος θα κάτσει σε μια καρέκλα αλλά αν αυτός που θα κάτσει θα «γεμίζει» αυτή την καρέκλα κι αν θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Για να είναι όμως σε θέση κάποιος να κρίνει και να αξιολογήσει αν αυτός που έχει επιλέξει για να τον εκπροσωπεί είτε στα έδρανα της Βουλής είτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανταποκρίνεται στην εντολή που του έχει δώσει ο λαός, θα πρέπει να παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις πολιτικές που εφαρμόζει και αν ο τόπος έχει επωφεληθεί από την παρουσία του στο αξίωμα αυτό. Συνεπώς, όποιες κι αν θα είναι τελικά οι επιλογές του νεοεκλεγέντα ΠτΔ αυτός που θα πρέπει να κριθεί θα είναι ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης και όχι σε ανθρώπινο επίπεδο αλλά σε πολιτικό. Στην πολιτική αυτό που έχει σημασία στη τελική είναι το δάσος και όχι το δέντρο και στην προκειμένη περίπτωση το ρόλο του δάσους θα τον παίξει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network