MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρνητές της μάσκας όχι όμως της κουκούλας!

Advertisement

Sponsored by exness

Σεβαστή η ειρηνική διαμαρτυρία. Σεβαστή κάθε ειρηνική διαμαρτυρία και τα μηνύματα που στέλνουν πολλές φορές αλλάζουν άρδην καταστάσεις ακόμη και νόμους που αδικούσαν τους πολίτες.

Του Λουκά Σπαθάρη
Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού

Αλλά, άλλο η ειρηνική διαμαρτυρία και άλλο ο τραμπουκισμός, η αλητεία, η επίθεση κατά συνανθρώπων σου, κατά εγκαταστάσεων – «σπιτιών» ανθρώπων που εργάζονταν Κυριακή για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Advertisement

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις του SIGMA μόνο ντροπή, θυμό και αποτροπιασμό προκαλούν.

Η άνανδρη επίθεση δεν έπληξε μόνο τον τηλεοπτικό σταθμό άλλα την Δημοκρατία. Η κάθε εστία φωτιάς έκαιγε αγώνες συνανθρώπων μας που πάλεψαν για την Δημοκρατία, για να ζούμε σε ένα κράτος Δικαίου.

Η κάθε πέτρα που έσπαζε γυαλιά του κτιρίου του ΔΙΑ, θρυμμάτιζε ταυτόχρονα και την ελευθερία έκφρασης.

Έκτροπα που στόχευσαν και το κράτος και την αστυνομία που μόνο αν απαντήσει δυναμικά και με συλλήψεις των δραστών, δεν θα ξανασυμβούν.

Και όλα αυτά μια μέρα πριν ο σουλτάνος Ερντογάν επισκεφθεί εκ νέου την τουρκοκρατούμενη πατρίδα μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 47ης επετείου της εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974.

«Αν μισούνται αναμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά»

Την στιγμή που κινδυνεύει ολόκληρη η Κύπρος, την στιγμή που χάνεται η Αμμόχωστος, αυτή τη στιγμή το μόνο που δεν μας χρειάζεται είναι να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Να μισούμε ο ένας τον άλλο, αδελφός, αδελφό…

Γιατί αυτό έδειξε η χθεσινοβραδινή άνανδρη επίθεση. Δυστυχώς αυτό έδειξε… Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επίθεση που δέχθηκε ο φύλακας του σταθμού. Ένας άνθρωπος που τέτοιες μέρες πριν από 47 χρόνια πολεμούσε στον Άγιο Ιλαρίωνα, μάζευε νεκρούς συμπολεμιστές του πάνω στα βουνά του Πενταδάκτυλου, έχει στο σώμα του ακόμη σφαίρα που μας θυμίζει ότι υπεράσπιζε, πολεμούσε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα, εμείς και οι γονείς αυτών που τον κλείδωσαν για να τον κάψουν ζωντανό στο σπιτάκι της πύλης του σταθμού.

Το ίδιο ισχύει και για την τηλεφωνήτρια του σταθμού που βρέθηκε πεσμένη στο προαύλιο του κτιρίου ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά και πέτρες να εκλιπαρεί να μην της κάνουν κακό, άτομα που μπορούσε να ήταν μάνα τους.

Και όλα αυτά από μια ομάδα που πήγε να διαμαρτυρηθεί για την καταπάτηση, με ή χωρίς εισαγωγικά, της ελευθερίας τους, για την αντίθεση τους στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας που επιβλήθηκε παγκόσμια για την υγεία μας.

Της μάσκας που δεν φορούσαν και δεν φορούν αλλά όχι της κοκούλας που φορούσαν και φορούν για να κρυφτούν….

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network