MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντί να στηρίξει μία ορφανή 16χρονη, επέλεξε να της επιτεθεί άσεμνα

Advertisement

Sponsored by exness

Η Ιερά Σύνοδος καλείται να πράξει το αυτονόητο, να βγάλει τα ράσα από τον Χρυσόστομο… Η καθαίρεση είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Της Μικαέλας Κουλλέ

Advertisement

Το γεγονός ότι ανώτατος ιεράρχης καταδικάσθηκε από το δικαστήριο για υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε βάρος ανήλικης αποτελεί πρωτοφανή απόφαση για τα Κυπριακά δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και για το ότι πρόσωπο καταδικάσθηκε μετά από 42 ολόκληρα χρόνια, παρά το γεγονός ότι η ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε με αναστολή.

Εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολούθησε τα τελευταία δύο χρόνια την εξέλιξη μίας υπόθεσης που ομολογουμένως μόνο απέχθεια και αποτροπιασμό προκαλούσε.

Περισσότερο όμως, μας αγγίζει μία φράση που η δικαστής αποτύπωσε ωμά στην απόφαση και κατέδειξε το μέγεθος της χυδαιότητας και της αποστροφής του ιεράρχη… «Αντί να στηρίξει μία 16χρονη, επέλεξε να της επιτεθεί άσεμνα».

Και όμως, η ανήλικη αποτάθηκε στον τέως μητροπολίτη για οικονομική βοήθεια όταν έφυγε από την ζωή ο πατέρας της και αντί να λάβει στήριξη και συμπόνια, όπως προβλέπουν οι χριστιανικές διδαχές, εξευτελίστηκε με τον πιο αισχρό τρόπο.

Ο ιεράρχης εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη που του έδινε η θέση του στην εκκλησία και αντί να αγαπήσει τον πλησίον του, όπως προστάζει ο λόγος του Κυρίου, την «σημάδεψε» ψυχικά και σωματικά σε μία τρυφερή ηλικία.

Ο τέως Κιτίου δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει την εκκλησία της Κύπρου και είναι μεμονωμένη νοσηρή περίπτωση. Η εκκλησία της Κύπρου αξίζει πολύ καλύτερα.

Η Ιερά Σύνοδος καλείται να πράξει το αυτονόητο, να βγάλει τα ράσα από τον Χρυσόστομο. Η καθαίρεση είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network