MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αυτό λέγεται τυμβωρυχία

Advertisement

Sponsored by exness

Η δικαστική απόφαση, με την οποία διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα, κατά την περίοδο που εξέτιε ποινή φυλάκισης για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί, είναι καθαρή. Θα έπρεπε να του επιτραπεί ο προαυλισμός και αυτό το δικαίωμα του στερήθηκε.

Του Μανώλη Καλατζή

Ωστόσο, αυτοί που σήμερα κάνουν παντιέρα τη δικαστική απόφαση για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους, ξεχνούν πως και κυρίως γιατί ο Κώστας Παπακώστας βρέθηκε στα γεράματα του φορτωμένος με μια βαριά καταδίκη.

Advertisement

Για παράδειγμα ξεχνούν ποιος είχε λάβει τη πολιτική απόφαση να φυλαχτούν τα εκρηκτικά πρόχειρα στο Μαρί, με σκοπό να τα επιστρέψει στο Ιράν ή να τα στείλει στη Συρία.

Ξεχνούν ποιος είχε δώσει οδηγίες, όταν είχαν αρχίσει οι εκρήξεις, να τα ραντίζουν με νερό.

Ξεχνούν ποιος αποφάσισε να βαφτίσει ως «προστατευόμενο μάρτυρα» τον συνταγματάρχη που είχε την βασική ευθύνη διαχείρισης των εκρηκτικών.

Ξεχνούν επίσης πως αυτός ο Συνταγματάρχης που συνέβαλε στην καταδίκη Παπακώστα κρίθηκε εντελώς αναξιόπιστος από το Δικαστήριο.

Ξεχνούν, ποιος αρνείτο πεισματικά να εισηγηθεί την απονομή προεδρικής χάρης, παρά το ότι το είχε ζητήσει και δημοσίως ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είχε τοποθετηθεί λέγοντας, πως «από την μία υπάρχει το ανθρωπιστικό θέμα που προκύπτει από τη βεβαρημένη υγεία του κυρίου Παπακώστα, και από την άλλη είναι το περί δικαίου αίσθημα και το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς των θυμάτων».

Προφανώς υπήρχε μια σειρά ζητημάτων τα οποία βολεύονται κάποιοι να τα περιορίζουν μόνο στον προαυλισμό.

Ουσιαστικά διαπράττουν μια τυμβωρυχία, θέλοντας να παραγραφούν όλες οι απρέπειες που οδήγησαν τον Κώστα Παπακώστα στην καταδίκη, ως να ήταν ο μόνος και ο βασικός υπαίτιος αυτού του εγκλήματος που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Εκμεταλλεύτηκαν την αξιοπρέπεια του Κώστα Παπακώστα και τον άφησαν να σηκώσει μόνος το βάρος, το οποίο του φόρτωσαν οι πολιτικές –και όχι μόνο– αποφάσεις άλλων.

Αφού με την πρόσφατη δικαστική απόφαση αποδίδονται τα του Καίσαρος των Καίσαρι, καλό θα ήταν να αποδοθούν και για την έκρηξη στο Μαρί. Αυτοί που κρύφτηκαν πίσω από τον Κώστα Παπακώστα, αφήνοντας τον μόνο δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν ευθύνες, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει από τους τιμητές των πάντων να τους αποδοθούν και να καταγραφούν.

Το «έγκλημα» κατά του Κ. Παπακώστα δεν ήταν ο μη προαυλισμός, αλλά ο εγκλεισμός του ως του μοναδικού υπευθύνου μιας καταστροφής. Αυτοί που τον οδήγησαν σε εκείνη τη κατάσταση δεν μπορούν σήμερα να κάνουν τους υπερασπιστές της μνήμης του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network