MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άφησαν… άστεγους τους νέους και μας μιλάνε για επιτυχημένα οικονομικά μοντέλα

Advertisement

Sponsored by exness

Κάντε κάτι επιτέλους και αφήστε τα παραμύθια

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Οι μήνες και τα χρόνια περνάνε, η μια διακυβέρνηση διαδέχεται την άλλη, διάφοροι κουστουμαρισμένοι κορδώνουν για το πόσο καλά πάει η οικονομία μας κι όμως η προοπτική εξασφάλισης στέγης για τους νέους παραμένει όνειρο απατηλό στην Κύπρο.

Ενδεικτική η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο περιοδικό Forbes, ο οποίος ανέφερε πως θα ακολουθήσει «το επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο του Νίκου Αναστασιάδη».

Δηλαδή, ο Πρόεδρος που εξέλεξε ο κυπριακός λαός πριν από δύο μήνες κρίνει ότι το οικονομικό μοντέλο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη ήταν επιτυχημένο;

Σας έχω νέα! Τα τελευταία χρόνια η απραξία ή καλύτερα η αδιαφορία του κράτους μετέτρεψε το δικαίωμα των νέων για στέγαση σε πολυτέλεια. Ένα αμιγώς κοινωνικό αγαθό αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού και απόγνωσης για μεγάλη μερίδα των νέων στην Κύπρο. Τα ενοίκια έχουν γίνει απλησίαστα και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και τα νεαρά ζευγάρια μετρούν τα κουκιά τους μπας και καταφέρουν να βγάλουν τον μήνα. Μη ρωτήσετε τι ισχύει για τους άγαμους ή μη δεσμευμένους νέους, αυτούς θα τους βρείτε να μένουν ακόμη στις οικίες των γονιών τους σε ηλικίες 25-35 ετών. Για αγορά ακινήτου ούτε λόγος. Πάνε χρόνια μέχρι κάποιος να μου μεταφέρει πως κτίζει «σε αυτή την περιοχή».

Με συγχωρείται κιόλας αν σας χαλάω τη διάθεση ή το αφήγημα, αλλά η κυπριακή πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή απ’ όσo μας την περιγράφετε.

Δεν ξέρω σε ποιο κόσμο ζείτε όλοι εσείς που μας λέτε ότι η κυπριακή οικονομία «πάει καλά», αλλά στη δική μας πραγματικότητα, οι νέοι παίρνουν μισθό από 950-1200 ευρώ και καλούνται να πληρώσουν ενοίκια από 500-1000 ευρώ. Στη δική μας πραγματικότητα, τα νεαρά ζευγάρια πάνε για ψώνια και μετράνε ξανά και ξανά όσα πρόσθεσαν στο καλάθι τους, τρομάζοντας στο ενδεχόμενο να μην τους φτάσουν τα λεφτά όταν πάνε στο ταμείο. Στη δική μας πραγματικότητα, οι νέοι σκέφτονται αν θα ανάψουν τα φώτα στο σπίτι, μήπως και τους έρθει 300-500 ευρώ ο λογαριασμός της ΑΗΚ, γιατί κάποιοι στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Στη δική μας πραγματικότητα οι νέοι διστάζουν να ανάψουν τα σώματα, όταν κρυώνουν τον χειμώνα.

Καλό το παραμυθάκι περί ανάπτυξης αλλά στο δικό μας κόσμο οι νέοι βρίσκονται σε αδιέξοδο και απόγνωση, διότι το κράτος δεν τους έδωσε την προοπτική και τις ευκαιρίες για να ζήσουν αξιοπρεπώς. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.

Κάντε κάτι επιτέλους και αφήστε τα παραμύθια…

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network