!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

MC MEDIA NETWORK

25 Σεπτεμβρίου, 2020 Παρασκευή 10:30:45

Όλες οι Ειδήσεις

Εγγραφή στο
Newsletter

!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο Στέφανος Στεφάνου στη CT: Το Κυπριακό, η παραμονή Άντρου και ο ανασχηματισμός

«Εμείς δεν έχουμε απλά ενστάσεις με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, έχουμε έντονες διαφωνίες» σημειώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Βουλευτής Στέφανος Στεφάνου σχολιάζοντας τις τελευταίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σε συνέντευξη στη Cyprus Times o κ. Στεφάνου αποτιμά την τριμερή του Βερολίνου και αναφέρεται εκτενώς στα εσωτερικά του ΑΚΕΛ, με φόντο την απόφαση του Άντρου Κυπριανού για ζητήσει ανανέωση της εντολής για ακόμη μια θητεία.

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Η τριμερής του Βερολίνου συντηρεί τη διαδικασία στο Κυπριακό, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ουσιαστικά χειροπιαστό. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης;

Υπό τις περιστάσεις το πρόσημο στο αποτέλεσμα της συνάντησης είναι θετικό. Και λέω υπό τις περιστάσεις, γιατί ο αρχικός στόχος της Τριμερούς ήταν η συμφωνία στους όρους αναφοράς. Αυτό το στόχο έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, όταν ανακοίνωνε τον Χάρτη του. Στη συνέχεια, όμως, εξαιτίας της υπαναχώρησης των δύο πλευρών από επιτευχθείσες συγκλίσεις, οι προκλήσεις της Τουρκίας, το παρατεταμένο αδιέξοδο με το παιγνίδι ευθυνών μεταξύ των δύο πλευρών, δεν επέτρεψε την υλοποίηση του στόχου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο ΓΓ του ΟΗΕ αποφάσισε να δώσει ανάσα ζωής στην όλη προσπάθεια μέχρι τις «εκλογές» στα κατεχόμενα. Την ίδια ώρα, αξιοποίησε τη Συνάντηση του Βερολίνου για να επιβεβαιώσει με τις πλευρές (και να τις δεσμεύσει ταυτόχρονα) ότι:

  • η βάση λύσης θα είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ,
  • η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε στο Κραν Μοντανά και ως εκ τούτου οι επιτευχθείσες συγκλίσεις θα πρέπει να διαφυλαχθούν,
  • η διαπραγμάτευση θα γίνει στη βάση του πλαισίου του ΓΓ που περιλαμβάνει έξι θέματα
  • οι παράμετροι των όρων αναφοράς είναι η Κοινή Διακήρυξη του Φεβρουαρίου 2014, οι επιτευχθείσες συγκλίσεις και το Πλαίσιο του ΓΓ.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Γκουτέρες επιχείρησε και πέτυχε να κάνει ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της συνομολόγησης συμφωνίας επί των όρων αναφοράς και να βάλει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για την άνοιξη, λόγω της εκλογικής διαδικασίας στα κατεχόμενα. Δεν θα μπορούσε αυτός ο χρόνος να αξιοποιηθεί σε χαμηλότερο επίπεδο, για παράδειγμα μεταξύ διαπραγματευτών ή στις τεχνικές επιτροπές;

Αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Πρώτα απ’ όλα οι δύο πλευρές θα πρέπει να τερματίσουν το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών για το παρατεταμένο αδιέξοδο. Ήδη, η πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας και οι έκνομες ενέργειές της έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο πολιτικό κλίμα και στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει δουλειά στο επίπεδο της κοινωνίας για ενημέρωσή της σχετικά με το τι έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και ποιες είναι οι προοπτικές. Η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και, πολύ περισσότερο, για την ίδια τη λύση. Ασφαλώς, θα ήταν ευχής έργο αν οι δύο πλευρές προχωρούσαν και σε νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει τελικά, αλλά πρέπει να αποτελέσει στόχος και να επιδιωχθεί.

Πού αποδίδετε τη δυστοκία στην κατάληξη σε συμφωνία επί των όρων αναφοράς; Η δική μας πλευρά καταγγέλλει τον κ. Ακιντζί ότι υπαναχώρησε κατόπιν υποδείξεων της Άγκυρας.

Και ο κ. Ακιντζί δίνει τη δική του ερμηνεία για τη δυστοκία. Ο κ. Γκουτέρες εγκαλεί και τις δύο πλευρές για το παρατεταμένο αδιέξοδο, ακόμα και για την κατάρρευση στο Κραν Μοντανά. Ήταν επαναλαμβανόμενες οι αναφορές της Γενικής Γραμματείας του Διεθνούς Οργανισμού ότι δεν είχε πεισθεί από την πολιτική βούληση των δύο πλευρών αναφορικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, γι’ αυτό και δεν αναλάμβανε ο κ. Γκουτέρες νέα πρωτοβουλία. Κατά την άποψή μου, δεδομένου και του αποτελέσματος της συνάντησης του Βερολίνου, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προσπάθεια δημιουργίας των προϋποθέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, παρά να αναζητούν ευθύνες για το τι έγινε προηγουμένως. Αλλιώς, πάλι θα αρχίσουν το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών και θα καταστραφεί το μομέντουμ που προσπάθησε ο ΓΓ να συντηρήσει στο Βερολίνο.

Ασπάζεστε την ανησυχία ότι το αδιέξοδο ενδεχομένως να οδηγήσει στο τέλος της λεγόμενης «κυπριακής ιδιοκτησίας» διαδικασίας και να αναζητηθούν άλλοι δρόμοι;

Άλλη είναι η μεγάλη ανησυχία που έχουμε με τη συνέχιση του αδιεξόδου. Να μην μας μείνει η διχοτόμηση. Κατά τον ΟΗΕ η παρούσα κατάσταση, το status quo, δεν είναι βιώσιμο. Και έχει δίκιο. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να προσφέρει μόνιμη ασφάλεια και ειρήνη. Αυτό αποδεικνύεται από τα όσα παράνομα κάνει η Τουρκία στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ, στη νεκρή ζώνη και τα όσα μεθοδεύει στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Η παρούσα κατάσταση είναι μια διολισθαίνουσα προς το χειρότερο κατάσταση που προκαλεί πολλά προβλήματα, περιλαμβανομένης και της αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επομένως, δεν μπορούμε να βολευόμαστε ή να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε να ζήσουμε με τη διχοτόμηση. Αυτή αποτελεί πηγή για νέα προβλήματα και περιπέτειες. Είναι γι’ αυτό που πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις προσπάθειες για λύση και να εξαντλούμε κάθε περιθώριο που έχουμε στη διάθεσή μας για να το πετύχουμε.

Το Καταστατικό του Κόμματος δίνει το δικαίωμα σε κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εκλέγεται από το Συνέδριο, να θέσει υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία, όπως επίσης και για διεκδίκηση εκλογής στην Κεντρική Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο.

Ο κύβος ερρίφθη στο ΑΚΕΛ και ο Άντρος Κυπριανού ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει ανανέωση της εντολής στο συνέδριο του 2020. Θα θέλαμε ένα σχόλιο δεδομένου του γεγονότος ότι το όνομά σας περιλαμβάνεται ανάμεσα στα στελέχη που θεωρούνται δυνητικοί υποψήφιοι για τη διαδοχή του κ. Κυπριανού.

Το ΑΚΕΛ έχει Γενικό Γραμματέα. Αυτό είναι το σχόλιό μου.

Η απόφαση του κ. Κυπριανού να παραμείνει δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι δεν θα υπάρξει άλλος υποψήφιος, έτσι δεν είναι;

Όχι δεν σημαίνει. Το Καταστατικό του Κόμματος δίνει το δικαίωμα σε κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εκλέγεται από το Συνέδριο, να θέσει υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία, όπως επίσης και για διεκδίκηση εκλογής στην Κεντρική Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο.

Το συνέδριο του ΑΚΕΛ είναι προγραμματισμένο για το 2020 και ένα χρόνο μετά ακολουθεί η μάχη των βουλευτικών. Ποιες είναι οι στοχεύσεις του κόμματος;

Η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα ισχυρό ΑΚΕΛ. Το ίδιο και η κοινωνία. Όσο πιο ισχυρό βγαίνει το ΑΚΕΛ από τις κάλπες, τόσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητά του να προωθεί την πολιτική του, να εργάζεται για τη λύση που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει την Κύπρο, να αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνώντων, να προφυλάσσει τους πολίτες από το συντηρητισμό της κυβέρνησης, να εργάζεται υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών. Στόχος, λοιπόν, στις βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί να είναι άλλος πέραν της εκλογικής ενίσχυσης του ΑΚΕΛ, το οποίο σταδιακά φιλοδοξούμε να το φέρουμε εκεί που βρισκόταν προηγουμένως.

Ο προσυνεδριακός διάλογος θα ασχοληθεί με τα μεγάλα θέματα όπως είναι το Κυπριακό και η οικονομία, με το δεύτερο να είναι κρίσιμο για το ΑΚΕΛ. Θα υπάρξει επικαιροποίηση της πρότασης του ΑΚΕΛ σε θέματα οικονομίας;

Η οικονομία είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Κόμμα τόσο στον προσυνεδριακό διάλογο όσο και στο ίδιο το Συνέδριο. Το ΑΚΕΛ θα διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομία, επειδή ακριβώς αυτή παρουσιάζει επικίνδυνες παθογένειες που αν δεν αντιμετωπιστούν θα έχουμε πολλά προβλήματα στη συνέχεια. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τα προβλήματα της οικονομίας δεν έχουν αντιμετωπιστεί από την παρούσα κυβέρνηση. Αντίθετα, συντηρήθηκαν και έγιναν πιο έντονα. Δεν αντιμετωπίστηκαν οι φούσκες, αλλά προκλήθηκαν νέες. Δεν αντιμετωπίστηκαν οι ανισορροπίες μεταξύ των τομέων της οικονομίας, αλλά ενισχύθηκαν. Δεν αντιμετωπίστηκε η διαπλοκή και η διαφθορά, αλλά απογειώθηκε. Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων σταδιακά ξεφορτώνεται από τις τράπεζες, αλλά παραμένουν στους ώμους της κοινωνίας. Ο ιδιωτικός δανεισμός εξακολουθεί να είναι πολύ ψηλός και τα εισοδήματα των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένα. Όλα αυτά, και πολλά άλλα πρέπει να αντιμετωπιστούν και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν το κάνει, άλλα τα συντηρεί και τα ενισχύει με τις πολιτικές που ακολουθεί.

«Ο μίνι ανασχηματισμός συναγερμοποίησε» περισσότερο την Κυβέρνηση. Η φιλοσοφία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή άλλαξαν κάποια πρόσωπα. Στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση παραμένει δογματικά αμετακίνητη σε όλες τις βασικές πολιτικές της.

To AKEΛ τάσσεται υπέρ των συνεργασιών με άλλα κόμματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν συγκλίσεις σε θέματα αρχών. Είναι προφανές ότι στο Κυπριακό υπάρχει χάσμα απόψεων με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πώς μπορεί να γεφυροποιηθεί;

Πρώτα να μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για τις συνεργασίες.  Το πολιτειακό σύστημα της Κύπρου εν πολλοίς υποχρεώνει σε αναζήτηση συνεργασιών οι οποίες μπορούν να επιτυγχάνονται εκεί που υπάρχει συνάφεια και σύγκλιση σε βασικές θέσεις. Συνεργασίες πρέπει να επιδιώκονται τόσο για την επίτευξη στόχων στην καθημερινότητα όσο και για προγραμματικές συνεργασίες για τη διακυβέρνηση του τόπου ενόψει Προεδρικών Εκλογών. Για τη συνομολόγηση συνεργασιών επιβάλλεται να υπάρχουν συμβιβασμοί, χωρίς ασφαλώς να επηρεάζονται θέσεις αρχών.

Οι συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις είναι βασικό στοιχείο στην πολιτική του ΑΚΕΛ και γι’ αυτό πάντοτε τις επιδιώκει. Αυτές τις συνεργασίες το ΑΚΕΛ τις στηρίζει σε συγκλίσεις σε βασικά ζητήματα. Και στο Κυπριακό και στα κοινωνικο–οικονομικά ζητήματα. Συνεργασίες επιδιώκουμε, και καταφέρνουμε να έχουμε εντός και εκτός βουλής, πάνω σε διάφορα ζητήματα, κυρίως στα κοινωνικο-οικονομικά. Συνεργασίες επιδιώκουμε και έχουμε όχι μόνο με κόμματα, αλλά και με κοινωνικές δυνάμεις και οργανωμένα σύνολα για διάφορα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στο Κυπριακό είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διαφωνίες σε διάφορα επίπεδα με κόμματα της αντιπολίτευσης. Με κάποιες πολιτικές δυνάμεις διαφωνούμε για τη βάση λύσης, με κάποιες άλλες συμφωνούμε για τη βάση λύσης, αλλά την ίδια ώρα διαφωνούμε σε ζητήματα τακτικής. Λιγότερο δύσκολη είναι η επίτευξη συναντίληψης όταν υπάρχει συμφωνία επί της βάσης λύσης. Εν πάση περιπτώσει, στο Κυπριακό η προσπάθεια να υπάρχει συναντίληψη ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις καταβάλλεται πρωτίστως στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αν είναι για τη συνεργασία ενόψει Προεδρικών Εκλογών που απευθύνετε το ερώτημά σας απλά αναφέρω ότι αυτές είναι ακόμα μακριά. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται το Κυπριακό μέχρι το ‘23 και ποια θα είναι τα διακυβεύματα που θα διαμορφωθούν ως τότε στο Κυπριακό.

Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές, ήταν το σχόλιο του ΑΚΕΛ για τον ανασχηματισμό. Πού εστιάζονται οι ενστάσεις σας;

Κατ’ ακρίβεια δηλώσαμε ότι τα πρόσωπα διαδραματίζουν ρόλο και έχουν τη σημασία τους, αλλά η ουσία βρίσκεται στη φιλοσοφία των πολιτικών που ακολουθούνται. Κι εμείς δεν έχουμε απλά ενστάσεις με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Έχουμε έντονες διαφωνίες. Διαφωνούμε με τη φιλοσοφία της κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων. Κατά την άποψή μας, είναι πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας στην κοινωνία. Του κατεστημένου, των τζακιών και του στενού περιβάλλοντος του Προεδρικού και της Πινδάρου. Είναι γι’ αυτό που, παρά τη μεγέθυνση της κυπριακής οικονομίας οι ανισότητες, η φτώχεια και η κοινωνική ανασφάλεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού παραμένουν. Ο παραγόμενος πλούτος διαμοιράζεται ανισομερώς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και όχι προς όφελος της κοινωνίας, η οποία παίρνει δυσανάλογα λίγα. Οι κυβερνώντες παραμένουν δογματικά αγκιστρωμένοι στην αντίληψη ότι κάθε τι που παράγει πλούτο πρέπει να το παραδίδουν στον ιδιωτικό τομέα γι’ αυτό και επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις σε αντίθεση με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων και της κοινωνίας.

Για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα οι κυβερνώντες καταστρατηγούν νόμους, διαδικασίες, κανονισμούς και επιβάλλουν αδιαφάνεια. Δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους ρυθμούς αύξησης της διαφθοράς, σύμφωνα με τους δείχτες της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αποτυπώνεται στους δείχτες το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κύπρο με την απογείωση της διαφθοράς, στην οποία οι κυβερνώντες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτά όλα, και πολλά άλλα, δεν πρόκειται να αλλάξουν με ένα μίνι ανασχηματισμό που έγινε, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω «συναγερμοποίησε» περισσότερο την κυβέρνηση. Η φιλοσοφία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή άλλαξαν κάποια πρόσωπα. Στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση παραμένει δογματικά αμετακίνητη σε όλες τις βασικές πολιτικές της.

«Εμείς δεν έχουμε απλά ενστάσεις με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, έχουμε έντονες διαφωνίες» σημειώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Βουλευτής Στέφανος Στεφάνου σχολιάζοντας τις τελευταίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σε συνέντευξη στη Cyprus Times o κ. Στεφάνου αποτιμά την τριμερή του Βερολίνου και αναφέρεται εκτενώς στα εσωτερικά του ΑΚΕΛ, με φόντο την απόφαση του Άντρου Κυπριανού για ζητήσει ανανέωση της εντολής για ακόμη μια θητεία.

Η τριμερής του Βερολίνου συντηρεί τη διαδικασία στο Κυπριακό, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ουσιαστικά χειροπιαστό. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης;

Υπό τις περιστάσεις το πρόσημο στο αποτέλεσμα της συνάντησης είναι θετικό. Και λέω υπό τις περιστάσεις, γιατί ο αρχικός στόχος της Τριμερούς ήταν η συμφωνία στους όρους αναφοράς. Αυτό το στόχο έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, όταν ανακοίνωνε τον Χάρτη του. Στη συνέχεια, όμως, εξαιτίας της υπαναχώρησης των δύο πλευρών από επιτευχθείσες συγκλίσεις, οι προκλήσεις της Τουρκίας, το παρατεταμένο αδιέξοδο με το παιγνίδι ευθυνών μεταξύ των δύο πλευρών, δεν επέτρεψε την υλοποίηση του στόχου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο ΓΓ του ΟΗΕ αποφάσισε να δώσει ανάσα ζωής στην όλη προσπάθεια μέχρι τις «εκλογές» στα κατεχόμενα. Την ίδια ώρα, αξιοποίησε τη Συνάντηση του Βερολίνου για να επιβεβαιώσει με τις πλευρές (και να τις δεσμεύσει ταυτόχρονα) ότι:

  • η βάση λύσης θα είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ,
  • η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε στο Κραν Μοντανά και ως εκ τούτου οι επιτευχθείσες συγκλίσεις θα πρέπει να διαφυλαχθούν,
  • η διαπραγμάτευση θα γίνει στη βάση του πλαισίου του ΓΓ που περιλαμβάνει έξι θέματα
  • οι παράμετροι των όρων αναφοράς είναι η Κοινή Διακήρυξη του Φεβρουαρίου 2014, οι επιτευχθείσες συγκλίσεις και το Πλαίσιο του ΓΓ.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Γκουτέρες επιχείρησε και πέτυχε να κάνει ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της συνομολόγησης συμφωνίας επί των όρων αναφοράς και να βάλει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για την άνοιξη, λόγω της εκλογικής διαδικασίας στα κατεχόμενα. Δεν θα μπορούσε αυτός ο χρόνος να αξιοποιηθεί σε χαμηλότερο επίπεδο, για παράδειγμα μεταξύ διαπραγματευτών ή στις τεχνικές επιτροπές;

Αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Πρώτα απ’ όλα οι δύο πλευρές θα πρέπει να τερματίσουν το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών για το παρατεταμένο αδιέξοδο. Ήδη, η πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας και οι έκνομες ενέργειές της έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο πολιτικό κλίμα και στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει δουλειά στο επίπεδο της κοινωνίας για ενημέρωσή της σχετικά με το τι έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και ποιες είναι οι προοπτικές. Η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και, πολύ περισσότερο, για την ίδια τη λύση. Ασφαλώς, θα ήταν ευχής έργο αν οι δύο πλευρές προχωρούσαν και σε νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει τελικά, αλλά πρέπει να αποτελέσει στόχος και να επιδιωχθεί.

Πού αποδίδετε τη δυστοκία στην κατάληξη σε συμφωνία επί των όρων αναφοράς; Η δική μας πλευρά καταγγέλλει τον κ. Ακιντζί ότι υπαναχώρησε κατόπιν υποδείξεων της Άγκυρας.

Και ο κ. Ακιντζί δίνει τη δική του ερμηνεία για τη δυστοκία. Ο κ. Γκουτέρες εγκαλεί και τις δύο πλευρές για το παρατεταμένο αδιέξοδο, ακόμα και για την κατάρρευση στο Κραν Μοντανά. Ήταν επαναλαμβανόμενες οι αναφορές της Γενικής Γραμματείας του Διεθνούς Οργανισμού ότι δεν είχε πεισθεί από την πολιτική βούληση των δύο πλευρών αναφορικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, γι’ αυτό και δεν αναλάμβανε ο κ. Γκουτέρες νέα πρωτοβουλία. Κατά την άποψή μου, δεδομένου και του αποτελέσματος της συνάντησης του Βερολίνου, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προσπάθεια δημιουργίας των προϋποθέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, παρά να αναζητούν ευθύνες για το τι έγινε προηγουμένως. Αλλιώς, πάλι θα αρχίσουν το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών και θα καταστραφεί το μομέντουμ που προσπάθησε ο ΓΓ να συντηρήσει στο Βερολίνο.

Ασπάζεστε την ανησυχία ότι το αδιέξοδο ενδεχομένως να οδηγήσει στο τέλος της λεγόμενης «κυπριακής ιδιοκτησίας» διαδικασίας και να αναζητηθούν άλλοι δρόμοι;

Άλλη είναι η μεγάλη ανησυχία που έχουμε με τη συνέχιση του αδιεξόδου. Να μην μας μείνει η διχοτόμηση. Κατά τον ΟΗΕ η παρούσα κατάσταση, το status quo, δεν είναι βιώσιμο. Και έχει δίκιο. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να προσφέρει μόνιμη ασφάλεια και ειρήνη. Αυτό αποδεικνύεται από τα όσα παράνομα κάνει η Τουρκία στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ, στη νεκρή ζώνη και τα όσα μεθοδεύει στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Η παρούσα κατάσταση είναι μια διολισθαίνουσα προς το χειρότερο κατάσταση που προκαλεί πολλά προβλήματα, περιλαμβανομένης και της αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επομένως, δεν μπορούμε να βολευόμαστε ή να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε να ζήσουμε με τη διχοτόμηση. Αυτή αποτελεί πηγή για νέα προβλήματα και περιπέτειες. Είναι γι’ αυτό που πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις προσπάθειες για λύση και να εξαντλούμε κάθε περιθώριο που έχουμε στη διάθεσή μας για να το πετύχουμε.

Το Καταστατικό του Κόμματος δίνει το δικαίωμα σε κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εκλέγεται από το Συνέδριο, να θέσει υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία, όπως επίσης και για διεκδίκηση εκλογής στην Κεντρική Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο.

Ο κύβος ερρίφθη στο ΑΚΕΛ και ο Άντρος Κυπριανού ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει ανανέωση της εντολής στο συνέδριο του 2020. Θα θέλαμε ένα σχόλιο δεδομένου του γεγονότος ότι το όνομά σας περιλαμβάνεται ανάμεσα στα στελέχη που θεωρούνται δυνητικοί υποψήφιοι για τη διαδοχή του κ. Κυπριανού.

Το ΑΚΕΛ έχει Γενικό Γραμματέα. Αυτό είναι το σχόλιό μου.

Η απόφαση του κ. Κυπριανού να παραμείνει δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι δεν θα υπάρξει άλλος υποψήφιος, έτσι δεν είναι;

Όχι δεν σημαίνει. Το Καταστατικό του Κόμματος δίνει το δικαίωμα σε κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εκλέγεται από το Συνέδριο, να θέσει υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία, όπως επίσης και για διεκδίκηση εκλογής στην Κεντρική Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο.

Το συνέδριο του ΑΚΕΛ είναι προγραμματισμένο για το 2020 και ένα χρόνο μετά ακολουθεί η μάχη των βουλευτικών. Ποιες είναι οι στοχεύσεις του κόμματος;

Η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα ισχυρό ΑΚΕΛ. Το ίδιο και η κοινωνία. Όσο πιο ισχυρό βγαίνει το ΑΚΕΛ από τις κάλπες, τόσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητά του να προωθεί την πολιτική του, να εργάζεται για τη λύση που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει την Κύπρο, να αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνώντων, να προφυλάσσει τους πολίτες από το συντηρητισμό της κυβέρνησης, να εργάζεται υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών. Στόχος, λοιπόν, στις βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί να είναι άλλος πέραν της εκλογικής ενίσχυσης του ΑΚΕΛ, το οποίο σταδιακά φιλοδοξούμε να το φέρουμε εκεί που βρισκόταν προηγουμένως.

Ο προσυνεδριακός διάλογος θα ασχοληθεί με τα μεγάλα θέματα όπως είναι το Κυπριακό και η οικονομία, με το δεύτερο να είναι κρίσιμο για το ΑΚΕΛ. Θα υπάρξει επικαιροποίηση της πρότασης του ΑΚΕΛ σε θέματα οικονομίας;

Η οικονομία είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Κόμμα τόσο στον προσυνεδριακό διάλογο όσο και στο ίδιο το Συνέδριο. Το ΑΚΕΛ θα διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομία, επειδή ακριβώς αυτή παρουσιάζει επικίνδυνες παθογένειες που αν δεν αντιμετωπιστούν θα έχουμε πολλά προβλήματα στη συνέχεια. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τα προβλήματα της οικονομίας δεν έχουν αντιμετωπιστεί από την παρούσα κυβέρνηση. Αντίθετα, συντηρήθηκαν και έγιναν πιο έντονα. Δεν αντιμετωπίστηκαν οι φούσκες, αλλά προκλήθηκαν νέες. Δεν αντιμετωπίστηκαν οι ανισορροπίες μεταξύ των τομέων της οικονομίας, αλλά ενισχύθηκαν. Δεν αντιμετωπίστηκε η διαπλοκή και η διαφθορά, αλλά απογειώθηκε. Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων σταδιακά ξεφορτώνεται από τις τράπεζες, αλλά παραμένουν στους ώμους της κοινωνίας. Ο ιδιωτικός δανεισμός εξακολουθεί να είναι πολύ ψηλός και τα εισοδήματα των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένα. Όλα αυτά, και πολλά άλλα πρέπει να αντιμετωπιστούν και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν το κάνει, άλλα τα συντηρεί και τα ενισχύει με τις πολιτικές που ακολουθεί.

«Ο μίνι ανασχηματισμός συναγερμοποίησε» περισσότερο την Κυβέρνηση. Η φιλοσοφία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή άλλαξαν κάποια πρόσωπα. Στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση παραμένει δογματικά αμετακίνητη σε όλες τις βασικές πολιτικές της.

To AKEΛ τάσσεται υπέρ των συνεργασιών με άλλα κόμματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν συγκλίσεις σε θέματα αρχών. Είναι προφανές ότι στο Κυπριακό υπάρχει χάσμα απόψεων με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πώς μπορεί να γεφυροποιηθεί;

Πρώτα να μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για τις συνεργασίες.  Το πολιτειακό σύστημα της Κύπρου εν πολλοίς υποχρεώνει σε αναζήτηση συνεργασιών οι οποίες μπορούν να επιτυγχάνονται εκεί που υπάρχει συνάφεια και σύγκλιση σε βασικές θέσεις. Συνεργασίες πρέπει να επιδιώκονται τόσο για την επίτευξη στόχων στην καθημερινότητα όσο και για προγραμματικές συνεργασίες για τη διακυβέρνηση του τόπου ενόψει Προεδρικών Εκλογών. Για τη συνομολόγηση συνεργασιών επιβάλλεται να υπάρχουν συμβιβασμοί, χωρίς ασφαλώς να επηρεάζονται θέσεις αρχών.

Οι συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις είναι βασικό στοιχείο στην πολιτική του ΑΚΕΛ και γι’ αυτό πάντοτε τις επιδιώκει. Αυτές τις συνεργασίες το ΑΚΕΛ τις στηρίζει σε συγκλίσεις σε βασικά ζητήματα. Και στο Κυπριακό και στα κοινωνικο–οικονομικά ζητήματα. Συνεργασίες επιδιώκουμε, και καταφέρνουμε να έχουμε εντός και εκτός βουλής, πάνω σε διάφορα ζητήματα, κυρίως στα κοινωνικο-οικονομικά. Συνεργασίες επιδιώκουμε και έχουμε όχι μόνο με κόμματα, αλλά και με κοινωνικές δυνάμεις και οργανωμένα σύνολα για διάφορα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στο Κυπριακό είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διαφωνίες σε διάφορα επίπεδα με κόμματα της αντιπολίτευσης. Με κάποιες πολιτικές δυνάμεις διαφωνούμε για τη βάση λύσης, με κάποιες άλλες συμφωνούμε για τη βάση λύσης, αλλά την ίδια ώρα διαφωνούμε σε ζητήματα τακτικής. Λιγότερο δύσκολη είναι η επίτευξη συναντίληψης όταν υπάρχει συμφωνία επί της βάσης λύσης. Εν πάση περιπτώσει, στο Κυπριακό η προσπάθεια να υπάρχει συναντίληψη ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις καταβάλλεται πρωτίστως στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αν είναι για τη συνεργασία ενόψει Προεδρικών Εκλογών που απευθύνετε το ερώτημά σας απλά αναφέρω ότι αυτές είναι ακόμα μακριά. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται το Κυπριακό μέχρι το ‘23 και ποια θα είναι τα διακυβεύματα που θα διαμορφωθούν ως τότε στο Κυπριακό.

Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές, ήταν το σχόλιο του ΑΚΕΛ για τον ανασχηματισμό. Πού εστιάζονται οι ενστάσεις σας;

Κατ’ ακρίβεια δηλώσαμε ότι τα πρόσωπα διαδραματίζουν ρόλο και έχουν τη σημασία τους, αλλά η ουσία βρίσκεται στη φιλοσοφία των πολιτικών που ακολουθούνται. Κι εμείς δεν έχουμε απλά ενστάσεις με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Έχουμε έντονες διαφωνίες. Διαφωνούμε με τη φιλοσοφία της κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων. Κατά την άποψή μας, είναι πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας στην κοινωνία. Του κατεστημένου, των τζακιών και του στενού περιβάλλοντος του Προεδρικού και της Πινδάρου. Είναι γι’ αυτό που, παρά τη μεγέθυνση της κυπριακής οικονομίας οι ανισότητες, η φτώχεια και η κοινωνική ανασφάλεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού παραμένουν. Ο παραγόμενος πλούτος διαμοιράζεται ανισομερώς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και όχι προς όφελος της κοινωνίας, η οποία παίρνει δυσανάλογα λίγα. Οι κυβερνώντες παραμένουν δογματικά αγκιστρωμένοι στην αντίληψη ότι κάθε τι που παράγει πλούτο πρέπει να το παραδίδουν στον ιδιωτικό τομέα γι’ αυτό και επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις σε αντίθεση με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων και της κοινωνίας.

Για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα οι κυβερνώντες καταστρατηγούν νόμους, διαδικασίες, κανονισμούς και επιβάλλουν αδιαφάνεια. Δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους ρυθμούς αύξησης της διαφθοράς, σύμφωνα με τους δείχτες της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αποτυπώνεται στους δείχτες το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κύπρο με την απογείωση της διαφθοράς, στην οποία οι κυβερνώντες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτά όλα, και πολλά άλλα, δεν πρόκειται να αλλάξουν με ένα μίνι ανασχηματισμό που έγινε, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω «συναγερμοποίησε» περισσότερο την κυβέρνηση. Η φιλοσοφία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή άλλαξαν κάποια πρόσωπα. Στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση παραμένει δογματικά αμετακίνητη σε όλες τις βασικές πολιτικές της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

UEFA Ranking: Παραμένει 14η η Κύπρος όμως συνεχίζει με δύο ομάδες

UEFA Ranking: Παραμένει 14η η Κύπρος όμως συνεχίζει με δύο ομάδες

MC MEDIA NETWORK

UEFA Ranking: Παραμένει 14η η Κύπρος όμως συνεχίζει με δύο ομάδες

UEFA Ranking: Παραμένει 14η η Κύπρος όμως συνεχίζει με δύο ομάδες

Lifestyle

Lifestyle

Advertorials