!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

MC MEDIA NETWORK

15 Ιουλίου, 2020 Τετάρτη 20:50:06

Όλες οι Ειδήσεις

Εγγραφή στο
Newsletter

!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού σημείο αναφοράς και «κρίκος» γενεών… Εκλέγουν το νέο ΔΣ την Κυριακή τα μέλη

Εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού την Κυριακή – Σχεδόν 60 χρόνια ιστορίας… σημείο αναφοράς για τους Λεμεσιανούς

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

«Σήμερον Κυριακή ώρα 11+30, 14.1.1962, παρευρέθησαν εις το παραλιακόν κέντρον «ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ» τα κάτωθι πρόσωπα, προς ίδρυσιν Ναυτικού Ομίλου.

Βάσος Αϊβαλιώτης, Κυριάκος Αντωνιάδης, Μάριος Αγαθαγγέλου, Βαρνάβας Αλεξάνδρου, Άδωνης Ζαχαρίου, Νίκος Κίρζης, Κώστας Λαμάρης, Γιαννάκης Νέμιτσας, Ανδρέας Παπαδοπούλος, Αιμίλιος Παντελίδης, Ανδρέας Πετρίδης (Γυμνάσιο), Ανδρέας Πετρίδης, Γιαννάκης Ποταμίτης, Γιαννάκης Συκοπετρίτης, Χρίστος Χριστίδης, Ανδρέας Ραζής, Ρίκκος Μιχαηλίδης…»

Oι πρώτες γραμμές των πρακτικών που κρατήθηκαν. Καταγράφουν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ιστορίας αυτής της πόλης… Σχεδόν 60 χρόνια ιστορίας. Η ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού συνεπάγεται με την έναρξη μίας συνεχούς και επιτυχούς προσφοράς στο κυπριακό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Αλλά κι ενός σημείου αναφοράς για πολλούς Λεμεσιανούς. Για τα μέλη του Ομίλου που πέρασαν εκεί, δίπλα στην αγαπημένη τους θάλασσα, δεκάδες καλοκαίρια. Μέσα από το πέρασμα των χρόνων έγιναν γονείς… έγιναν παππούδες. Ένα σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους. Εκεί που γνωρίζεις τον διπλανό με το μικρό του όνομα. Ίσως και όχι. Τον ξέρεις όμως. Θα τον χαιρετίσεις, θα συνομιλήσεις μαζί του. Ίσως πιείτε κι έναν καφέ.

Από την ημέρα ίδρυσης και μετά ξεκινούν και οι συνεδριάσεις των μελών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με πρώτιστο στόχο τν οργάνωση και βελτίωση του Ομίλου. Οι πρώτες συσκέψεις του ΔΣ αφορούν μεταξύ άλλων τη διευθέτηση παραχώρησης παραθαλάσσιας γης για τους σκοπούς του Ομίλου, την εύρεση οικονομικών πόρων, καθώς και τις εκτυπώσεις φακέλων, επιστολόχαρτων, αποδείξεων εισπράξεως και πληρωμής. Οι πρώτες δαπάνες του Ομίλου καλύπτονται από τα ίδια τα μέλη… 10 σελίνια τότε δίνει ο καθένας για τα βασικά έξοδα. Ακόμη και τα εγκαίνια αποφασίζεται να γίνουν παράλληλα με ένα χορό στο οίκημα του Ομίλου, έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του παραπήγματος. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο «Κύμα», στις 22 Ιουλίου το 1962 και αφήνει καθαρά έσοδα 230 κυπριακές λίρες. Αγορές σκαφών και επίπλων, δημιουργία αποβάθρας, αλλά και διοργανώσεις εκδηλώσεων, ταξιδιών και θαλάσσιων αγώνων πραγματοποιούνται στην πορεία, ενώ το 1963 ο Ν.Ο.Λ δηλώνει για πρώτη φορά συμμετοχή και στο Λεμεσιανό Καρνάβαλι, με άρμα που φέρει τον τίτλο «Η Αλίμενος Λεμεσός».

Τα μέλη αυξάνονται συνεχώς στους καταλόγους εγγραφής και ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού γίνεται πλέον σημείο αναφοράς. Η αφρόκρεμα της πόλης αποτελεί τους αθλητές, τους προέδρους και τα μέλη του Ομίλου. Ανοίγοντας το βιβλίο με τα πρακτικά, θα ανακαλύψει κανείς μυθικά ονόματα της εποχής να παρελαύνουν μέσα σ’ αυτές τις σελίδες. Με άλλα λόγια, ο ΝΟΛ γίνεται το «στέκι» των επωνύμων.

Η ιστιοπλοΐα είναι από τα πρώτα αθλήματα που πραγματοποιούνται στον Όμιλο και οι αγώνες μεταξύ των Ναυτικών Ομίλων Λεμεσού, Αμμοχώστου, Δεκέλειας, Ακρωτηρίου και Επισκοπής είναι συχνοί ενώ οι πρώτοι αγώνες, όπως λέγεται, γίνονται με απλές ψαρόβαρκες. Το 1980 είναι η χρονιά, κατά την οποία ο ΝΟΛ λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται τότε στη Μόσχα.

Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται συνήθως ενδοσωματειακές κούρσες ιστιοπλοΐας, με άτομα κάθε ηλικίας μέσα στα σκάφη. Η έναρξη δίνεται με το κτύπημα της καμπάνας από το λεγόμενο “Bridge” (γέφυρα), το υψηλότερο σημείο του κτηρίου, όπου ένας αναρτημένος ιστός αποτελεί τη νοητή γραμμή εκκίνησης.

Διαγωνισμοί ψαρέματος, οργανωμένες διαδρομές μέχρι το Ακρωτήρι, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μεγάλα γλέντια πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά στο οίκημα του Ομίλου. Η είσοδος βέβαια επιτρέπεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη και θεωρείται μεγαλείο για κάποιον να ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, ο ΝΟΛ απαριθμεί πολλά αθλητικά επιτεύγματα που πλέον τον έχουν κατατάξει Πρωταθλητή Όμιλο στην ιστιοπλοΐα, στην κωπηλασία, στο κανό, στην κολύμβηση και στην υδατοσφαίριση. Παράλληλα, βέβαια, αποτελεί και ιδρυτικό μέλος στις αντίστοιχες Ομοσπονδίες. Η καλή οργάνωση του Ομίλου και οι άριστες επιδόσεις των αθλητών του τα τελευταία χρόνια, όπως του Παύλου Κοντίδη, του Βαλεντίνου Σοφοκλέους, Σταύρου Μιχαηλίδη και της Καρολίνας Πελενδρίτου, επιτρέπουν στον ΝΟΛ να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις.

Ο ΝΟΛ, βέβαια, δεν είναι γνωστός μόνο για τη συνεισφορά του στο αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης αλλά και για την πολιτιστική του προσφορά, αφού ποικίλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, διαλέξεις, συνεστιάσεις, Beach Parties, διαγωνισμοί ψαρέματος και βραβεύσεις αθλητών διοργανώνονται πολύ συχνά από τον Όμιλο.

Και φυσικά το αύριο δεν σταματά εδώ. Οι σκέψεις και οι προσπάθειες για έναν πιο ενεργό ΝΟΛ συνεχίζονται.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Νίκος Χαραλαμπίδης, αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους και όχι μόνο.

Κύριε Χαραλαμπίδη η ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού μακρά και γνωστή. Τι να αναμένουν για το μέλλον τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου; Υπάρχει σχεδιασμός; Αναφέρομαι τόσο στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όσο και στην αθλητική ανάπτυξη.

Είναι τιμή για το κάθε μέλος που του δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει στο ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ενός ιστορικού Ομίλου που προσφέρει στα κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.  Το γεγονός ότι ο ΝΟΛ διακρίνεται στον τομέα του ναυταθλητισμού και στο κοινωνικό του έργο είναι τρανταχτή απόδειξη συλλογικής συνεισφοράς μελών-εθελοντών του Ομίλου που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Σίγουρα για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάζεται όραμα, στόχοι, στρατηγικός σχεδιασμός, δέσμευση και υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ. Σχετικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις και το χώρο μελών του Ομίλου υπάρχουν ήδη σχέδια που δείχνουν την αναβάθμιση του σε μια ενιαία βεράντα με καινούριο σκίαστρο, καινούριες τουαλέτες, αποδυτήρια και ντους για αποκλειστική χρήση μόνο από τα μέλη μας. Η αθλητική ανάπτυξη συνεχίζεται με αναδιαμόρφωση του χώρου φύλαξης σκαφών, με τη δημιουργία καινούριου κολυμβητηριόυ ανάμεσα σε πολλά άλλα που γίνονται καθημερινά.

-Ο ναυταθλητισμός είναι κάτι που ενδιαφέρει τους νέους της Κύπρου θεωρείτε; Υπάρχει ενημέρωση και κατ’ επέκταση έδαφος για κάποιον νεαρό να ασχοληθεί με τα θαλάσσια αθλήματα;

Ζώντας σε νησί, έχοντας τον πλείστο καιρό θερμό κλίμα θα έλεγε κανείς ότι ο ναυταθλητισμός θα έπρεπε να έχει τα πρωτεία στην επιλογή ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον από τα παιδιά και τους νέους για τον ναυταθλητισμό με πρωταγωνιστή το άθλημα της κολύμβησης, μπορεί όμως να αναπτυχθεί περισσότερο. Σίγουρα το Ολυμπιακό Μετάλλιο του Παυλου Κοντίδη στην Ιστιοπλοΐα και της Καρολίνας Πελενδρίτου στην Κολύμβηση έχουν ανεβάσει το ενδιαφέρον για τον ναυταθλητισμό. Tαυτόχρονα τοσο εμείς όσο και άλλοι ναυτικοί ομίλοι μέσα από τα τμήματα μας, τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, παγκόσμιες διοργανώσεις που προσπαθούμε συχνά να φιλοξενούμε στην Κύπρο προωθούμε τον ναυταθλητισμό. Σημαντική είναι και η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που έχει εισάγει στη Δημοτική εκπαίδευση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος για «Αγωγή υγείας και πολιτότητας» τη γνωριμία με το Ναυταθλητισμό.

-Βεβαίως υπάρχουν και τα μέλη που δεν επιλέγουν τον ΝΟΛ για το κομμάτι που αφορά τον αθλητισμό. Πιστεύετε ότι έχει γίνει πλέον ένα με την ιστορία αυτής της πόλης;

Το οίκημα που στεγαζόταν ο ΝΟΛ από το 1962 ήταν ένα από τις πρώτες κοινωνικές εστίες που μέλη του μπορούσαν να επισκεφθούν είτε για να πιούν τον καφέ τους, είτε να κολυμπήσουν στη θάλασσα, αλλά ακόμη και να κοινωνικοποιηθούν με γνωστούς και φίλους. Μάλιστα όπως πρόσφατα μου έλεγε και ένα από τα ιδρυτικά μέλη, αρκετοί γνώρισαν για πρώτη φορά το/τη σύντροφο τους στον Όμιλο. Ο Όμιλος είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό σωματείο, αποτελούσε από τα παλιά μέχρι σήμερα ένα χώρο συγκέντρωσης και κοινωνικοποίησης γι’αυτό και αριθμούμε μέλη από τον καιρό της ίδρυσης του. Είναι το δεύτερο μας σπίτι, πολλά μέλη αισθάνονται τον Όμιλο σαν τον σπίτι τους γι’ αυτό και είναι πιστοί σ’ αυτό που πρεσβεύει αλλά ταυτόχρονο καλωσορίζουν την εξέλιξη και ανάπτυξη του.

-Τι ζητούν τα μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο; Ποια είναι δηλαδή τα σημεία που αξιολογούν ότι χρήζουν βελτίωσης;

Βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται τα μέλη είναι μια από τις κύριες απαιτήσεις των μελών, η οποία είναι απόλυτα σωστή και την ασπαζόμαστε. Ήδη από τη θητεία του πρόσφατου ΔΣ έχουν ξεκινήσει κάποιοι σχεδιασμοί, δυστυχώς δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν λόγω των δυσάρεστων καταστάσεων με το Covid 19, οι οποίοι όμως θα υλοποιηθούν άμεσα με την εκλογή του νέου ΔΣ. Δεν εφησυχάζουμε στο θέμα αυτό αντίθετα έχουμε συγκεκριμένα σχέδια διαμόρφωσης της βεράντας των μελών, των αποδυτηρίων, της πρόσοψης του κτηρίου κ.α

-Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες αντιδράσεων με τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού να καταγγέλλουν καταστροφή της ράμπας ιστιοπλόων και ΑμεΑ. Πως το σχολιάζετε;

Το ΔΣ θεωρεί σοβαρή την καταγγελία αυτή και σε συνδυασμό με την ατυχή έκταση που έχει πάρει το θέμα στα ΜΜΕ και ΜΚΔ σε πρόσφατη συνεδρία του έχει αποφασίσει όπως εξεταστεί ενδελεχώς η υπόθεση από την Πειθαρχική Επιτροπή, μια ανεξάρτητη επιτροπή που διορίζεται από τη Γενική Συνέλευση, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Ομίλου, όπως αυτό ορίζουν και οι πρόνοιες του καταστατικού του ΝΟΛ. Η Πειθαρχική Επιτροπή αποτελείται από δύο ανεξάρτητους  Έγκριτους Νομικούς και μία προσωπικότητα στα αθλητικά δρώμενα του τόπου οι οποίοι δεν είναι μέλη του Ομίλου.

-Εντός των επόμενων ημερών υπάρχει και εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι μια καθοριστική χρονικά στιγμή για το μέλλον του Ομίλου θεωρείτε;

Οι προκλήσεις είναι πολλές και σίγουρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα το νέο ΔΣ με σεβασμό στην ιστορία του Ομίλου, με συνέπεια στο παρόν επιβάλλεται να υλοποιήσει έργα που απευθύνονται άμεσα στα μέλη και να συνεχίσει την ανάπτυξη των αθλητικών του τμημάτων μέσα από σωστή, ορθολογιστική , οικονομική διαχείριση. Καλούμε όλα τα μέλη να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν αλλά και να επιλέξουν αυτούς που επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη του Ομίλου.

Εκλογές την Κυριακή

Η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού λαμβάνει χώρα την Κυριακή 28 Ιουνίου. Την Προεδρία διεκδικούν δύο σχηματισμοί. Αυτός του Νίκου Χαραλαμπίδη και αυτός του Γιώργου Παναγιώτου.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 3 και 30 θα ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση με το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει η ψηφορία. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του Ομίλου που μπορούν να ψηφίσουν προσκομίζοντας την πολιτική τους ταυτότητα και την ταυτότητα μέλους του Ναυτικού Ομίλου.

Η νέα προεδρία που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα έχει θητεία δύο χρόνων.

Εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού την Κυριακή – Σχεδόν 60 χρόνια ιστορίας… σημείο αναφοράς για τους Λεμεσιανούς

«Σήμερον Κυριακή ώρα 11+30, 14.1.1962, παρευρέθησαν εις το παραλιακόν κέντρον «ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ» τα κάτωθι πρόσωπα, προς ίδρυσιν Ναυτικού Ομίλου.

Βάσος Αϊβαλιώτης, Κυριάκος Αντωνιάδης, Μάριος Αγαθαγγέλου, Βαρνάβας Αλεξάνδρου, Άδωνης Ζαχαρίου, Νίκος Κίρζης, Κώστας Λαμάρης, Γιαννάκης Νέμιτσας, Ανδρέας Παπαδοπούλος, Αιμίλιος Παντελίδης, Ανδρέας Πετρίδης (Γυμνάσιο), Ανδρέας Πετρίδης, Γιαννάκης Ποταμίτης, Γιαννάκης Συκοπετρίτης, Χρίστος Χριστίδης, Ανδρέας Ραζής, Ρίκκος Μιχαηλίδης…»

Oι πρώτες γραμμές των πρακτικών που κρατήθηκαν. Καταγράφουν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ιστορίας αυτής της πόλης… Σχεδόν 60 χρόνια ιστορίας. Η ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού συνεπάγεται με την έναρξη μίας συνεχούς και επιτυχούς προσφοράς στο κυπριακό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Αλλά κι ενός σημείου αναφοράς για πολλούς Λεμεσιανούς. Για τα μέλη του Ομίλου που πέρασαν εκεί, δίπλα στην αγαπημένη τους θάλασσα, δεκάδες καλοκαίρια. Μέσα από το πέρασμα των χρόνων έγιναν γονείς… έγιναν παππούδες. Ένα σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους. Εκεί που γνωρίζεις τον διπλανό με το μικρό του όνομα. Ίσως και όχι. Τον ξέρεις όμως. Θα τον χαιρετίσεις, θα συνομιλήσεις μαζί του. Ίσως πιείτε κι έναν καφέ.

Από την ημέρα ίδρυσης και μετά ξεκινούν και οι συνεδριάσεις των μελών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με πρώτιστο στόχο τν οργάνωση και βελτίωση του Ομίλου. Οι πρώτες συσκέψεις του ΔΣ αφορούν μεταξύ άλλων τη διευθέτηση παραχώρησης παραθαλάσσιας γης για τους σκοπούς του Ομίλου, την εύρεση οικονομικών πόρων, καθώς και τις εκτυπώσεις φακέλων, επιστολόχαρτων, αποδείξεων εισπράξεως και πληρωμής. Οι πρώτες δαπάνες του Ομίλου καλύπτονται από τα ίδια τα μέλη… 10 σελίνια τότε δίνει ο καθένας για τα βασικά έξοδα. Ακόμη και τα εγκαίνια αποφασίζεται να γίνουν παράλληλα με ένα χορό στο οίκημα του Ομίλου, έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του παραπήγματος. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο «Κύμα», στις 22 Ιουλίου το 1962 και αφήνει καθαρά έσοδα 230 κυπριακές λίρες. Αγορές σκαφών και επίπλων, δημιουργία αποβάθρας, αλλά και διοργανώσεις εκδηλώσεων, ταξιδιών και θαλάσσιων αγώνων πραγματοποιούνται στην πορεία, ενώ το 1963 ο Ν.Ο.Λ δηλώνει για πρώτη φορά συμμετοχή και στο Λεμεσιανό Καρνάβαλι, με άρμα που φέρει τον τίτλο «Η Αλίμενος Λεμεσός».

Τα μέλη αυξάνονται συνεχώς στους καταλόγους εγγραφής και ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού γίνεται πλέον σημείο αναφοράς. Η αφρόκρεμα της πόλης αποτελεί τους αθλητές, τους προέδρους και τα μέλη του Ομίλου. Ανοίγοντας το βιβλίο με τα πρακτικά, θα ανακαλύψει κανείς μυθικά ονόματα της εποχής να παρελαύνουν μέσα σ’ αυτές τις σελίδες. Με άλλα λόγια, ο ΝΟΛ γίνεται το «στέκι» των επωνύμων.

Η ιστιοπλοΐα είναι από τα πρώτα αθλήματα που πραγματοποιούνται στον Όμιλο και οι αγώνες μεταξύ των Ναυτικών Ομίλων Λεμεσού, Αμμοχώστου, Δεκέλειας, Ακρωτηρίου και Επισκοπής είναι συχνοί ενώ οι πρώτοι αγώνες, όπως λέγεται, γίνονται με απλές ψαρόβαρκες. Το 1980 είναι η χρονιά, κατά την οποία ο ΝΟΛ λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται τότε στη Μόσχα.

Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται συνήθως ενδοσωματειακές κούρσες ιστιοπλοΐας, με άτομα κάθε ηλικίας μέσα στα σκάφη. Η έναρξη δίνεται με το κτύπημα της καμπάνας από το λεγόμενο “Bridge” (γέφυρα), το υψηλότερο σημείο του κτηρίου, όπου ένας αναρτημένος ιστός αποτελεί τη νοητή γραμμή εκκίνησης.

Διαγωνισμοί ψαρέματος, οργανωμένες διαδρομές μέχρι το Ακρωτήρι, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μεγάλα γλέντια πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά στο οίκημα του Ομίλου. Η είσοδος βέβαια επιτρέπεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη και θεωρείται μεγαλείο για κάποιον να ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, ο ΝΟΛ απαριθμεί πολλά αθλητικά επιτεύγματα που πλέον τον έχουν κατατάξει Πρωταθλητή Όμιλο στην ιστιοπλοΐα, στην κωπηλασία, στο κανό, στην κολύμβηση και στην υδατοσφαίριση. Παράλληλα, βέβαια, αποτελεί και ιδρυτικό μέλος στις αντίστοιχες Ομοσπονδίες. Η καλή οργάνωση του Ομίλου και οι άριστες επιδόσεις των αθλητών του τα τελευταία χρόνια, όπως του Παύλου Κοντίδη, του Βαλεντίνου Σοφοκλέους, Σταύρου Μιχαηλίδη και της Καρολίνας Πελενδρίτου, επιτρέπουν στον ΝΟΛ να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις.

Ο ΝΟΛ, βέβαια, δεν είναι γνωστός μόνο για τη συνεισφορά του στο αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης αλλά και για την πολιτιστική του προσφορά, αφού ποικίλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, διαλέξεις, συνεστιάσεις, Beach Parties, διαγωνισμοί ψαρέματος και βραβεύσεις αθλητών διοργανώνονται πολύ συχνά από τον Όμιλο.

Και φυσικά το αύριο δεν σταματά εδώ. Οι σκέψεις και οι προσπάθειες για έναν πιο ενεργό ΝΟΛ συνεχίζονται.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Νίκος Χαραλαμπίδης, αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους και όχι μόνο.

Κύριε Χαραλαμπίδη η ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού μακρά και γνωστή. Τι να αναμένουν για το μέλλον τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου; Υπάρχει σχεδιασμός; Αναφέρομαι τόσο στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όσο και στην αθλητική ανάπτυξη.

Είναι τιμή για το κάθε μέλος που του δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει στο ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ενός ιστορικού Ομίλου που προσφέρει στα κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.  Το γεγονός ότι ο ΝΟΛ διακρίνεται στον τομέα του ναυταθλητισμού και στο κοινωνικό του έργο είναι τρανταχτή απόδειξη συλλογικής συνεισφοράς μελών-εθελοντών του Ομίλου που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Σίγουρα για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάζεται όραμα, στόχοι, στρατηγικός σχεδιασμός, δέσμευση και υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ. Σχετικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις και το χώρο μελών του Ομίλου υπάρχουν ήδη σχέδια που δείχνουν την αναβάθμιση του σε μια ενιαία βεράντα με καινούριο σκίαστρο, καινούριες τουαλέτες, αποδυτήρια και ντους για αποκλειστική χρήση μόνο από τα μέλη μας. Η αθλητική ανάπτυξη συνεχίζεται με αναδιαμόρφωση του χώρου φύλαξης σκαφών, με τη δημιουργία καινούριου κολυμβητηριόυ ανάμεσα σε πολλά άλλα που γίνονται καθημερινά.

-Ο ναυταθλητισμός είναι κάτι που ενδιαφέρει τους νέους της Κύπρου θεωρείτε; Υπάρχει ενημέρωση και κατ’ επέκταση έδαφος για κάποιον νεαρό να ασχοληθεί με τα θαλάσσια αθλήματα;

Ζώντας σε νησί, έχοντας τον πλείστο καιρό θερμό κλίμα θα έλεγε κανείς ότι ο ναυταθλητισμός θα έπρεπε να έχει τα πρωτεία στην επιλογή ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον από τα παιδιά και τους νέους για τον ναυταθλητισμό με πρωταγωνιστή το άθλημα της κολύμβησης, μπορεί όμως να αναπτυχθεί περισσότερο. Σίγουρα το Ολυμπιακό Μετάλλιο του Παυλου Κοντίδη στην Ιστιοπλοΐα και της Καρολίνας Πελενδρίτου στην Κολύμβηση έχουν ανεβάσει το ενδιαφέρον για τον ναυταθλητισμό. Tαυτόχρονα τοσο εμείς όσο και άλλοι ναυτικοί ομίλοι μέσα από τα τμήματα μας, τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, παγκόσμιες διοργανώσεις που προσπαθούμε συχνά να φιλοξενούμε στην Κύπρο προωθούμε τον ναυταθλητισμό. Σημαντική είναι και η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που έχει εισάγει στη Δημοτική εκπαίδευση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος για «Αγωγή υγείας και πολιτότητας» τη γνωριμία με το Ναυταθλητισμό.

-Βεβαίως υπάρχουν και τα μέλη που δεν επιλέγουν τον ΝΟΛ για το κομμάτι που αφορά τον αθλητισμό. Πιστεύετε ότι έχει γίνει πλέον ένα με την ιστορία αυτής της πόλης;

Το οίκημα που στεγαζόταν ο ΝΟΛ από το 1962 ήταν ένα από τις πρώτες κοινωνικές εστίες που μέλη του μπορούσαν να επισκεφθούν είτε για να πιούν τον καφέ τους, είτε να κολυμπήσουν στη θάλασσα, αλλά ακόμη και να κοινωνικοποιηθούν με γνωστούς και φίλους. Μάλιστα όπως πρόσφατα μου έλεγε και ένα από τα ιδρυτικά μέλη, αρκετοί γνώρισαν για πρώτη φορά το/τη σύντροφο τους στον Όμιλο. Ο Όμιλος είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό σωματείο, αποτελούσε από τα παλιά μέχρι σήμερα ένα χώρο συγκέντρωσης και κοινωνικοποίησης γι’αυτό και αριθμούμε μέλη από τον καιρό της ίδρυσης του. Είναι το δεύτερο μας σπίτι, πολλά μέλη αισθάνονται τον Όμιλο σαν τον σπίτι τους γι’ αυτό και είναι πιστοί σ’ αυτό που πρεσβεύει αλλά ταυτόχρονο καλωσορίζουν την εξέλιξη και ανάπτυξη του.

-Τι ζητούν τα μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο; Ποια είναι δηλαδή τα σημεία που αξιολογούν ότι χρήζουν βελτίωσης;

Βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται τα μέλη είναι μια από τις κύριες απαιτήσεις των μελών, η οποία είναι απόλυτα σωστή και την ασπαζόμαστε. Ήδη από τη θητεία του πρόσφατου ΔΣ έχουν ξεκινήσει κάποιοι σχεδιασμοί, δυστυχώς δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν λόγω των δυσάρεστων καταστάσεων με το Covid 19, οι οποίοι όμως θα υλοποιηθούν άμεσα με την εκλογή του νέου ΔΣ. Δεν εφησυχάζουμε στο θέμα αυτό αντίθετα έχουμε συγκεκριμένα σχέδια διαμόρφωσης της βεράντας των μελών, των αποδυτηρίων, της πρόσοψης του κτηρίου κ.α

-Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες αντιδράσεων με τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού να καταγγέλλουν καταστροφή της ράμπας ιστιοπλόων και ΑμεΑ. Πως το σχολιάζετε;

Το ΔΣ θεωρεί σοβαρή την καταγγελία αυτή και σε συνδυασμό με την ατυχή έκταση που έχει πάρει το θέμα στα ΜΜΕ και ΜΚΔ σε πρόσφατη συνεδρία του έχει αποφασίσει όπως εξεταστεί ενδελεχώς η υπόθεση από την Πειθαρχική Επιτροπή, μια ανεξάρτητη επιτροπή που διορίζεται από τη Γενική Συνέλευση, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Ομίλου, όπως αυτό ορίζουν και οι πρόνοιες του καταστατικού του ΝΟΛ. Η Πειθαρχική Επιτροπή αποτελείται από δύο ανεξάρτητους  Έγκριτους Νομικούς και μία προσωπικότητα στα αθλητικά δρώμενα του τόπου οι οποίοι δεν είναι μέλη του Ομίλου.

-Εντός των επόμενων ημερών υπάρχει και εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι μια καθοριστική χρονικά στιγμή για το μέλλον του Ομίλου θεωρείτε;

Οι προκλήσεις είναι πολλές και σίγουρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα το νέο ΔΣ με σεβασμό στην ιστορία του Ομίλου, με συνέπεια στο παρόν επιβάλλεται να υλοποιήσει έργα που απευθύνονται άμεσα στα μέλη και να συνεχίσει την ανάπτυξη των αθλητικών του τμημάτων μέσα από σωστή, ορθολογιστική , οικονομική διαχείριση. Καλούμε όλα τα μέλη να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν αλλά και να επιλέξουν αυτούς που επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη του Ομίλου.

Εκλογές την Κυριακή

Η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού λαμβάνει χώρα την Κυριακή 28 Ιουνίου. Την Προεδρία διεκδικούν δύο σχηματισμοί. Αυτός του Νίκου Χαραλαμπίδη και αυτός του Γιώργου Παναγιώτου.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 3 και 30 θα ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση με το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει η ψηφορία. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του Ομίλου που μπορούν να ψηφίσουν προσκομίζοντας την πολιτική τους ταυτότητα και την ταυτότητα μέλους του Ναυτικού Ομίλου.

Η νέα προεδρία που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα έχει θητεία δύο χρόνων.

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Νικήτρια η Καρμιώτισσα στην Κακοπετριά

Νικήτρια η Καρμιώτισσα στην Κακοπετριά

MC MEDIA NETWORK

Νικήτρια η Καρμιώτισσα στην Κακοπετριά

Νικήτρια η Καρμιώτισσα στην Κακοπετριά

Lifestyle

Νικήτρια η Καρμιώτισσα στην Κακοπετριά

Νικήτρια η Καρμιώτισσα στην Κακοπετριά

Lifestyle

Τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις. Σε μία μόνο ημέρα σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι

Τα πτώματα των δύο έμπειρων αθλητών από τη Γένοβα βρέθηκαν στους πρόποδες του όρους Μοντί

Μια Ρωσίδα influencer παντρεύτηκε τον 20χρονο θετό γιο της (pic-video)

Oι δυο τους παντρεύτηκαν και μοιράστηκε το στιγμιότυπο με τους ακολούθους της

Advertorials