!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

MC MEDIA NETWORK

27 Νοεμβρίου, 2020 Παρασκευή 02:39:53

Εγγραφή στο
Newsletter

!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

LIVE: Τηλεφωνήματα και συνάντηση για να στηθεί ο αγώνας… 8 μέρες στο κελί Μασιάς-Κωνσταντίνου (pics)

Ενώπιον Δικαστηρίου Κωνσταντίνου-Μασιάς – Άνοιξε εκ νέου ο ασκός του Αιόλου για το κυπριακό ποδόσφαιρο – Παρουσιάζουν ενώπιον Δικαστηρίου τις μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές – Δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλες συλλήψεις

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας με αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση τους, ο διαιτητής Αντρέας Κωνσταντίνου και ο πρώην διαιτητής και Πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς για τη νέα υπόθεση που αφορά χειραγώγηση αγώνα.

Οι δύο συνελήφθηκαν για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, ο Αντρέας Κωνσταντίνου που ήταν ο διαιτητής που διαιτήτευσε το αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα και ο Δημήτρης Μασιάς που είναι ο Πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας, συνελήφθησαν μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας από την Αστυνομία που τους εμπλέκει στην υπόθεση χειραγώγηση αγώνα.

Συγκεκριμένα, μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές και που αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου, αναφέρουν ότι ο παράγοντας προσέγγισε διαιτητή και ποδοσφαιριστές της ομάδας του Οθέλλου, με τους οποίους φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικώς πριν από το παιχνίδι, ζητώντας τους να έχουν μειωμένη απόδοση.

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

 

Η Cyprus Times σας μεταφέρει τα σημαντικότερα σημεία της διαδικασίας:

Υπό 8ήμερη κράτηση οι δύο ύποπτοι
Δικαστής «πληρούνται οι προϋποθέσεις για προσωποκράτηση σας»
Δικαστής «έχω ακούσει την μαρτυρία σε σχέση με το αν έχει διαπραχθεί αδίκημα υπάρχει καταγγελία από ποδοσφαιριστή, υπάρχει μαρτυρία ότι ο πρώτος ύποπτος μίλησε με τον δεύτερο και καταγράφονται λεπτομερώς στον όρκο της αστυνομίας. Δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για συνεννόηση σας για αν χειραγωγηθεί ο αγώνας. Στο πλαίσιο δείχνουν ότι έχει διαπραχθεί αδίκημα» Δικαστής «υπάρχει ανακριτικό έργο σε εξέλιξη»
Δικηγόρος Μασιάς «υπερβολικές οι ημέρες που ζητάτε» Δικηγόρος Κωνσταντίνου «θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υπόπτου δυο οι παράγοντες σύνδεσης. Δεν έχει διαφανεί ότι υπάρχει δυνατή μαρτυρία που να συνδέει τον δεύτερο ύποπτο με τα υπό εξέταση αδικήματα»
Δικηγόρος Μασιά: «αυτό που έχω εκλάβει από την μαρτυρία είναι ότι έχουμε τους μάρτυρες που έχουν δώσει μαρτυρία και οδήγησαν στη σύλληψη του υπόπτου. Ο πρόεδρος της ομάδας που έχει ήδη δώσει κατάθεση άρα δεν υπάρχει τρόπος να επηρεαστεί . Επίσης τον παίχτης που είπε ότι ο διαιτητής του είπε «εγώ δεν θα διαιτητεύσω ξανά σε αυτή την κατηγορία» και τον μάρτυρα που είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα για μειωμένη απόδοση. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τι μπορεί να πουν οι 20 παίχτες της ομάδας του υπόπτου;»
Κατηγορούσα αρχή: «Από την μαρτυρία φαίνεται ότι συνδέονται δεν έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και επίσης υπάρχει ενδεχόμενο καταστροφής τεκμηρίων και επηρεασμός μαρτύρων»
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «έχετε πει ότι ο δεύτερος ύποπτος δεν έχει δώσει κατάθεση λόγω του προχωρημένου της ώρας, γνωρίζεται τι πλήγμα έγινε στην προσωπικότητα του από αυτά που έβγαλαν τα μίντια και τους τα έδωσε η αστυνομία;» Δικαστής: «παρακαλώ να παραμείνουμε στα επίδικα θέματα»
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «σας λέω ότι οι πληροφορίες σας δεν συνδέουν καθόλου τον ύποπτο δυο (Κωνσταντίνου). Βιαστήκατε και προχωρήσετε σε ένταλμα σύλληψης του επειδή ένας αγώνας δεν άρεσε. Μάρτυρας «διαφωνώ» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «έχετε προκατάληψη». Σας λέω ότι έπρεπε να δείτε το βιντεοσκοπημένο ματς και από την άλλη να πάρετε κατάθεση του τελευταίου του Γιώργου Κολοκούδια που έσπασε η μύτη του και πήγε στο νοσοκομείο» -ο παίχτης Κολοκούδιας είναι ο παίχτης της επίμαχης φάσης του πέναλτι στο 96´-
Σε ψηλούς τόνους η αντεξέταση του ανακριτή, μάρτυρα της Αστυνομίας, από την δικηγόρο του διαιτητή Κωνσταντίνου
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «Έχει άλλο κλάδο να ασχοληθεί και όχι εσάς εάν έσωσε πέναλτι η όχι» Μάρτυρας: «διαφωνώ θα αποφασίσει το δικαστήριο» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «διαβάλλετε και διασύρετε»
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «Στη μαρτυρία σας θέλω να μου πείτε που βλέπετε ότι ο ύποπτος δυο συνωμότησε με τον ύποπτο ένα» Μάρτυρας: «υπάρχει μαρτυρία που μας είπε ότι ο ένας του είπε θα μιλήσει με τον διαιτητή» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «έχετε προκατάληψη και προσπαθείτε να βρείτε εξιλαστήρια θύματα» Μάρτυρας: «διαφωνώ» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «πιαστήκατε από μια φράση ότι «αν δεν συμφωνήσουν θα έπιανε τον διαιτητή» και επικαλείστε εσείς ότι υπάρχει εύλογη υπόνοια που να συνδέει τον ύποπτο;» Μάρτυρας: «δεν είναι μόνο οι αναφορές είναι και η όλη συμπεριφορά του στο γήπεδο γιατί καταπατούσε κανόνες διαιτησίας στο γήπεδο»

Δικηγόρος Μασιά: «Μας λέτε για έρευνες στη Λάρνακα για συλλογή τεκμηρίων για το ποσό που ισχυρίζεστε ότι πρότεινε» Μάρτυρας «δεν μπορώ να πω τι είδους τεκμήρια, μπορεί να καταστρέψει στοιχεία ναι»
Μάρτυρας: «Θα διερευνηθεί»
Δικηγόρος Μασιά: «ο οποιαδήποτε στο red button μπορεί να γράψει το οτιδήποτε χωρίς αν έχει αντίκτυπο σε αυτό καθώς η αστυνομία δεν μπορεί να τον ταυτοποιήσει»
Μάρτυρας: «υπάρχουν πρόσωπα που ήταν παρών που λέχθηκαν κάποια πράγματα και δεν μπορώ να αναφέρω κάτι τώρα για να μην επηρεαστεί τον ανακριτικό έργο»
Δικηγόρος Μασιά: «μέσα στις καταθέσεις μιλάμε για 40 άτομα που θα σας πουν τι έγινε στον αγώνα δεν ξέρουν τίποτε για το τι προηγήθηκε που αναφέρεστε ως αδίκημα που εξετάζεται σήμερα για Συνομωσία»
Μάρτυρας: «δεν συμφωνώ κάποιοι ισχυρισμοί είναι υπό διερεύνηση και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 18 άτομα η κάθε ομάδα προπονητές παρατήρησης διαιτητές είναι πολλές οι καταθέσεις»
Δικηγόρος Μασιά: «Τα άτομα που έκαναν αυτές τις δηλώσεις έδωσαν ήδη καταθέσεις και δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να επηρεαστούν»
Μάρτυρας: «οι ισχυρισμοί διερευνούνται και έχουν επιβεβαιωθεί ως επι το πλείστον και θα το αποδείξουμε στο δικαστήριο»
Μάρτυρας: «Ο ισχυρισμός που έδωσε ο πρόεδρος του Οθέλλου θα διερευνηθεί» Δικηγόρος Μασιά «πότε εξασφαλίσετε μαρτυρία από τον πρόεδρο του Οθέλλου ότι προσεγγίστηκε από τον πρώτο ύποπτο (Μασιά );» Μάρτυρας « 9/2 εξασφαλίσαμε την μαρτυρία οι εξετάσεις άρχισαν από το τέλος του παιχνιδιού» Δικηγόρος Μασιά: «αυτός ο άνθρωπος που προσεγγίστηκε 5 ημέρες πριν (πρόεδρος Οθέλλου) δεν ήρθε πριν τον αγώνα και ήρθε μετά δεν σας ξενίζει το γεγονός αυτό» Μάρτυρας: «όχι είναι δύσκολο» Δικηγόρος Μασιά: «τι άλλαξε ; Ήρθε από μόνος του» Μάρτυρας «τον προσεγγίσαμε εμείς ίσως μετά να τον έπνιξε η αδικία» Δικηγόρος Μασιά: «άρα ήρθε μετά σας έδωσε κατάθεση ενώ μπορούσε να το κάνει από πριν»
Μάρτυρας αστυνομίας: «Υπάρχει μαρτύρια από ποδοσφαιριστή που είπε ότι θα μιλήσει και με τον διαιτητή ο Μασιάς εάν δεν δεχτεί. Είπε ο ποδοσφαιριστής ότι πρώτη φορά είδε τέτοιο πράγμα στα τόσα χρόνια που είναι ποδοσφαιριστής»
Δικηγόρος Μασιά: «Στον όρκο αναφέρονται δυο κατηγορίες η 1-2 από τον όρκο σας θέλω να μου πείτε ποια είναι η μαρτυρία που δείχνει ότι αυτά τα δυο άτομα συνωμότησαν;»
Αρχίζει η αντεξέταση του Μάρτυρα της Αστυνομίας
Ζητά την κράτηση τους για 8 μέρες η Αστυνομία
Έχουν ληφθεί 6 καταθέσεις. Θα ληφθούν άλλες 70 καταθέσεις κοντινά άτομα των δυο υπόπτων.  Θα γίνουν αναγνωρίστηκες εξετάσεις εαν χρειαστεί. Εκδόθηκε διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
Ο Μασιάς δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Ο δεύτερος ύποπτος Κωνσταντίνου δεν καταστη δυνατόν να ανακριθεί λόγω χρόνου
Εντοπίστηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και κατασχέθηκαν
10/2 μέσω του red button εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες για τον αγώνα
Γύρω στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας έφυγε από το γήπεδο. Ο διαιτητής -δεύτερος ύποπτος- έδωσε τρεις κόκκινες κάρτες στον Οθέλλο Αθηαίνου. Καταλόγισε τελικά και πέναλτι που σκόραρε η ομάδα της Αγίας ναπας και κέρδισε τον αγώνα.
Ο Μασιάς τηλεφώνησε ξανά στον παίχτη και τον ρώτησε αν μπορούσε να τον βοηθήσει στο παιχνίδι. 8/2/20 την ημέρα του παιχνιδιού μισή ώρα πριν την έναρξη το πρόσωπο που αναφέρθηκε συναντήθηκε με τον Μασια και του είπε ότι έμαθε ότι πειράζει παίχτες.
Μάρτυρας αστυνομίας «3/2/20-8/2/20 τα αδικήματα. Διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Οθελλος – Αγία Νάπα. Μετά τη λήξη του αγώνα η αστυνομία άρχισε να παίρνει πληροφορίες. Εξασφάλισε γραπτή μαρτυρία οτι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώτο ύποπτο και του ζήτησε να συναντηθούν. Του πρόσφερε 10 000 για να κερδίσει η ομάδα της Αγίας Νάπας. Ο πρώτος ύποπτος Μασιάς τηλεφώνησε σε ποδοσφαιριστή και του είπε να βοηθήσει την ομάδα του να νικήσει. Ο Μασιάς είναι και ο μάνατζερ του συγκεκριμένου παίκτη»
Στέλιος Χριστοδούλου ο δικηγόρος του Δημήτρη Μασιά. Σταυρούλα και Ελίζα Σωκράτους η δικηγόρος του Αντρέα Κωνσταντίνου
Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου Μασιάς και Κωνσταντίνου. Χαμογελαστός εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς
Καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας επειδή ένας εκ των δικηγόρων ζήτησε να δει τον πελάτη του
Ενώπιον της Δικαστού Δώνας Κωνσταντίνου οι δύο ύποπτοι
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα αποκαλύψει ο ανακριτής της υπόθεσης σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τη χειραγώγηση του αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα

Έφτασαν στο Δικαστήριο οι δύο ύποπτοι

 

Νωρίτερα, μιλώντας στη Cyprus Times, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης θα γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Στην υπόθεση αναμένεται ντόμινο εξελίξεων, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις.

Ενώπιον Δικαστηρίου Κωνσταντίνου-Μασιάς – Άνοιξε εκ νέου ο ασκός του Αιόλου για το κυπριακό ποδόσφαιρο – Παρουσιάζουν ενώπιον Δικαστηρίου τις μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές – Δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλες συλλήψεις

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας με αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση τους, ο διαιτητής Αντρέας Κωνσταντίνου και ο πρώην διαιτητής και Πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς για τη νέα υπόθεση που αφορά χειραγώγηση αγώνα.

Οι δύο συνελήφθηκαν για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, ο Αντρέας Κωνσταντίνου που ήταν ο διαιτητής που διαιτήτευσε το αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα και ο Δημήτρης Μασιάς που είναι ο Πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας, συνελήφθησαν μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας από την Αστυνομία που τους εμπλέκει στην υπόθεση χειραγώγηση αγώνα.

Συγκεκριμένα, μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές και που αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου, αναφέρουν ότι ο παράγοντας προσέγγισε διαιτητή και ποδοσφαιριστές της ομάδας του Οθέλλου, με τους οποίους φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικώς πριν από το παιχνίδι, ζητώντας τους να έχουν μειωμένη απόδοση.

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

 

Η Cyprus Times σας μεταφέρει τα σημαντικότερα σημεία της διαδικασίας:

Υπό 8ήμερη κράτηση οι δύο ύποπτοι
Δικαστής «πληρούνται οι προϋποθέσεις για προσωποκράτηση σας»
Δικαστής «έχω ακούσει την μαρτυρία σε σχέση με το αν έχει διαπραχθεί αδίκημα υπάρχει καταγγελία από ποδοσφαιριστή, υπάρχει μαρτυρία ότι ο πρώτος ύποπτος μίλησε με τον δεύτερο και καταγράφονται λεπτομερώς στον όρκο της αστυνομίας. Δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για συνεννόηση σας για αν χειραγωγηθεί ο αγώνας. Στο πλαίσιο δείχνουν ότι έχει διαπραχθεί αδίκημα» Δικαστής «υπάρχει ανακριτικό έργο σε εξέλιξη»
Δικηγόρος Μασιάς «υπερβολικές οι ημέρες που ζητάτε» Δικηγόρος Κωνσταντίνου «θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υπόπτου δυο οι παράγοντες σύνδεσης. Δεν έχει διαφανεί ότι υπάρχει δυνατή μαρτυρία που να συνδέει τον δεύτερο ύποπτο με τα υπό εξέταση αδικήματα»
Δικηγόρος Μασιά: «αυτό που έχω εκλάβει από την μαρτυρία είναι ότι έχουμε τους μάρτυρες που έχουν δώσει μαρτυρία και οδήγησαν στη σύλληψη του υπόπτου. Ο πρόεδρος της ομάδας που έχει ήδη δώσει κατάθεση άρα δεν υπάρχει τρόπος να επηρεαστεί . Επίσης τον παίχτης που είπε ότι ο διαιτητής του είπε «εγώ δεν θα διαιτητεύσω ξανά σε αυτή την κατηγορία» και τον μάρτυρα που είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα για μειωμένη απόδοση. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τι μπορεί να πουν οι 20 παίχτες της ομάδας του υπόπτου;»
Κατηγορούσα αρχή: «Από την μαρτυρία φαίνεται ότι συνδέονται δεν έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και επίσης υπάρχει ενδεχόμενο καταστροφής τεκμηρίων και επηρεασμός μαρτύρων»
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «έχετε πει ότι ο δεύτερος ύποπτος δεν έχει δώσει κατάθεση λόγω του προχωρημένου της ώρας, γνωρίζεται τι πλήγμα έγινε στην προσωπικότητα του από αυτά που έβγαλαν τα μίντια και τους τα έδωσε η αστυνομία;» Δικαστής: «παρακαλώ να παραμείνουμε στα επίδικα θέματα»
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «σας λέω ότι οι πληροφορίες σας δεν συνδέουν καθόλου τον ύποπτο δυο (Κωνσταντίνου). Βιαστήκατε και προχωρήσετε σε ένταλμα σύλληψης του επειδή ένας αγώνας δεν άρεσε. Μάρτυρας «διαφωνώ» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «έχετε προκατάληψη». Σας λέω ότι έπρεπε να δείτε το βιντεοσκοπημένο ματς και από την άλλη να πάρετε κατάθεση του τελευταίου του Γιώργου Κολοκούδια που έσπασε η μύτη του και πήγε στο νοσοκομείο» -ο παίχτης Κολοκούδιας είναι ο παίχτης της επίμαχης φάσης του πέναλτι στο 96´-
Σε ψηλούς τόνους η αντεξέταση του ανακριτή, μάρτυρα της Αστυνομίας, από την δικηγόρο του διαιτητή Κωνσταντίνου
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «Έχει άλλο κλάδο να ασχοληθεί και όχι εσάς εάν έσωσε πέναλτι η όχι» Μάρτυρας: «διαφωνώ θα αποφασίσει το δικαστήριο» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «διαβάλλετε και διασύρετε»
Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «Στη μαρτυρία σας θέλω να μου πείτε που βλέπετε ότι ο ύποπτος δυο συνωμότησε με τον ύποπτο ένα» Μάρτυρας: «υπάρχει μαρτυρία που μας είπε ότι ο ένας του είπε θα μιλήσει με τον διαιτητή» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «έχετε προκατάληψη και προσπαθείτε να βρείτε εξιλαστήρια θύματα» Μάρτυρας: «διαφωνώ» Δικηγόρος Κωνσταντίνου: «πιαστήκατε από μια φράση ότι «αν δεν συμφωνήσουν θα έπιανε τον διαιτητή» και επικαλείστε εσείς ότι υπάρχει εύλογη υπόνοια που να συνδέει τον ύποπτο;» Μάρτυρας: «δεν είναι μόνο οι αναφορές είναι και η όλη συμπεριφορά του στο γήπεδο γιατί καταπατούσε κανόνες διαιτησίας στο γήπεδο»

Δικηγόρος Μασιά: «Μας λέτε για έρευνες στη Λάρνακα για συλλογή τεκμηρίων για το ποσό που ισχυρίζεστε ότι πρότεινε» Μάρτυρας «δεν μπορώ να πω τι είδους τεκμήρια, μπορεί να καταστρέψει στοιχεία ναι»
Μάρτυρας: «Θα διερευνηθεί»
Δικηγόρος Μασιά: «ο οποιαδήποτε στο red button μπορεί να γράψει το οτιδήποτε χωρίς αν έχει αντίκτυπο σε αυτό καθώς η αστυνομία δεν μπορεί να τον ταυτοποιήσει»
Μάρτυρας: «υπάρχουν πρόσωπα που ήταν παρών που λέχθηκαν κάποια πράγματα και δεν μπορώ να αναφέρω κάτι τώρα για να μην επηρεαστεί τον ανακριτικό έργο»
Δικηγόρος Μασιά: «μέσα στις καταθέσεις μιλάμε για 40 άτομα που θα σας πουν τι έγινε στον αγώνα δεν ξέρουν τίποτε για το τι προηγήθηκε που αναφέρεστε ως αδίκημα που εξετάζεται σήμερα για Συνομωσία»
Μάρτυρας: «δεν συμφωνώ κάποιοι ισχυρισμοί είναι υπό διερεύνηση και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 18 άτομα η κάθε ομάδα προπονητές παρατήρησης διαιτητές είναι πολλές οι καταθέσεις»
Δικηγόρος Μασιά: «Τα άτομα που έκαναν αυτές τις δηλώσεις έδωσαν ήδη καταθέσεις και δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να επηρεαστούν»
Μάρτυρας: «οι ισχυρισμοί διερευνούνται και έχουν επιβεβαιωθεί ως επι το πλείστον και θα το αποδείξουμε στο δικαστήριο»
Μάρτυρας: «Ο ισχυρισμός που έδωσε ο πρόεδρος του Οθέλλου θα διερευνηθεί» Δικηγόρος Μασιά «πότε εξασφαλίσετε μαρτυρία από τον πρόεδρο του Οθέλλου ότι προσεγγίστηκε από τον πρώτο ύποπτο (Μασιά );» Μάρτυρας « 9/2 εξασφαλίσαμε την μαρτυρία οι εξετάσεις άρχισαν από το τέλος του παιχνιδιού» Δικηγόρος Μασιά: «αυτός ο άνθρωπος που προσεγγίστηκε 5 ημέρες πριν (πρόεδρος Οθέλλου) δεν ήρθε πριν τον αγώνα και ήρθε μετά δεν σας ξενίζει το γεγονός αυτό» Μάρτυρας: «όχι είναι δύσκολο» Δικηγόρος Μασιά: «τι άλλαξε ; Ήρθε από μόνος του» Μάρτυρας «τον προσεγγίσαμε εμείς ίσως μετά να τον έπνιξε η αδικία» Δικηγόρος Μασιά: «άρα ήρθε μετά σας έδωσε κατάθεση ενώ μπορούσε να το κάνει από πριν»
Μάρτυρας αστυνομίας: «Υπάρχει μαρτύρια από ποδοσφαιριστή που είπε ότι θα μιλήσει και με τον διαιτητή ο Μασιάς εάν δεν δεχτεί. Είπε ο ποδοσφαιριστής ότι πρώτη φορά είδε τέτοιο πράγμα στα τόσα χρόνια που είναι ποδοσφαιριστής»
Δικηγόρος Μασιά: «Στον όρκο αναφέρονται δυο κατηγορίες η 1-2 από τον όρκο σας θέλω να μου πείτε ποια είναι η μαρτυρία που δείχνει ότι αυτά τα δυο άτομα συνωμότησαν;»
Αρχίζει η αντεξέταση του Μάρτυρα της Αστυνομίας
Ζητά την κράτηση τους για 8 μέρες η Αστυνομία
Έχουν ληφθεί 6 καταθέσεις. Θα ληφθούν άλλες 70 καταθέσεις κοντινά άτομα των δυο υπόπτων.  Θα γίνουν αναγνωρίστηκες εξετάσεις εαν χρειαστεί. Εκδόθηκε διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
Ο Μασιάς δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Ο δεύτερος ύποπτος Κωνσταντίνου δεν καταστη δυνατόν να ανακριθεί λόγω χρόνου
Εντοπίστηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και κατασχέθηκαν
10/2 μέσω του red button εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες για τον αγώνα
Γύρω στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας έφυγε από το γήπεδο. Ο διαιτητής -δεύτερος ύποπτος- έδωσε τρεις κόκκινες κάρτες στον Οθέλλο Αθηαίνου. Καταλόγισε τελικά και πέναλτι που σκόραρε η ομάδα της Αγίας ναπας και κέρδισε τον αγώνα.
Ο Μασιάς τηλεφώνησε ξανά στον παίχτη και τον ρώτησε αν μπορούσε να τον βοηθήσει στο παιχνίδι. 8/2/20 την ημέρα του παιχνιδιού μισή ώρα πριν την έναρξη το πρόσωπο που αναφέρθηκε συναντήθηκε με τον Μασια και του είπε ότι έμαθε ότι πειράζει παίχτες.
Μάρτυρας αστυνομίας «3/2/20-8/2/20 τα αδικήματα. Διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Οθελλος – Αγία Νάπα. Μετά τη λήξη του αγώνα η αστυνομία άρχισε να παίρνει πληροφορίες. Εξασφάλισε γραπτή μαρτυρία οτι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώτο ύποπτο και του ζήτησε να συναντηθούν. Του πρόσφερε 10 000 για να κερδίσει η ομάδα της Αγίας Νάπας. Ο πρώτος ύποπτος Μασιάς τηλεφώνησε σε ποδοσφαιριστή και του είπε να βοηθήσει την ομάδα του να νικήσει. Ο Μασιάς είναι και ο μάνατζερ του συγκεκριμένου παίκτη»
Στέλιος Χριστοδούλου ο δικηγόρος του Δημήτρη Μασιά. Σταυρούλα και Ελίζα Σωκράτους η δικηγόρος του Αντρέα Κωνσταντίνου
Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου Μασιάς και Κωνσταντίνου. Χαμογελαστός εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς
Καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας επειδή ένας εκ των δικηγόρων ζήτησε να δει τον πελάτη του
Ενώπιον της Δικαστού Δώνας Κωνσταντίνου οι δύο ύποπτοι
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα αποκαλύψει ο ανακριτής της υπόθεσης σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τη χειραγώγηση του αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα

Έφτασαν στο Δικαστήριο οι δύο ύποπτοι

 

Νωρίτερα, μιλώντας στη Cyprus Times, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης θα γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Στην υπόθεση αναμένεται ντόμινο εξελίξεων, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Κούσουλος: “Πάντα θα προσπαθούμε για τη νίκη”

Κούσουλος: “Πάντα θα προσπαθούμε για τη νίκη”

MC MEDIA NETWORK

Κούσουλος: “Πάντα θα προσπαθούμε για τη νίκη”

Κούσουλος: “Πάντα θα προσπαθούμε για τη νίκη”

Lifestyle

Κούσουλος: “Πάντα θα προσπαθούμε για τη νίκη”

Κούσουλος: “Πάντα θα προσπαθούμε για τη νίκη”

Lifestyle

Advertorials