MC MEDIA NETWORK

26 Φεβρουαρίου, 2020 Τετάρτη 22:20:11

Όλες οι Ειδήσεις

Εγγραφή στο
Newsletter

LIVE: Ένοχος σε όλες τις κατηγορίες πλην του φόνου εκ προμελέτης ο Χατζηξενοφώντος

Ένοχος σε όλες τις κατηγορίες πλην αυτής που αφορά φόνο εκ προμελέτης ο τελευταίος κατηγορούμενος για το διπλό φονικό – Ο Χατζηξενοφώντος βοήθησε τον Τζιωνή στη διάπραξη του διπλού φονικού σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή – Θύματα του στυγερού εγκλήματος ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου

Προς το τέλος οδεύει μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις που απασχόλησαν την κυπριακή δικαιοσύνη και προκάλεσαν τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης. Σήμερα στις 11:00 το πρωί το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφασίζει εάν θα κρίνει ένοχο και σε ποιές κατηγορίες, τον τελευταίο κατηγορούμενο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, για το διπλό φονικό του Στροβόλου με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Τη θέση ότι ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, έχοντας πλήρη επίγνωση – όχι μόνο βοήθησε τον Λοΐζο Τζιωνή πριν, κατά και μετά την διάπραξη του διπλού φονικού- αλλά τον παρότρυνε ταυτόχρονα στην τέλεση των εγκλημάτων, εξέφρασε σε προηγούμενη διαδικασία η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου. Η κ.Ευθυβούλου κάλεσε το Δικαστήριο μεταξύ άλλων, να κρίνει τον κατηγορούμενο ένοχο σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή «πρόκειται για υπόθεση πρωτοφανούς βιαιότητας και βαναυσότητας, η οποία εκτυλίχθηκε μέσα στην κατοικία μιας φιλήσυχης οικογένειας σε μια ήρεμη συνοικία στην Λευκωσία, ενώ οι ένοικοι δεν είχαν βλάψει ή προκαλέσει ποτέ κανέναν».

Προσθέτοντας ότι  «η οικογένεια ξεκληρίστηκε, οι γονείς θύματα σφαγιάστηκαν στο σπίτι τους και ο ανήλικος Κωνσταντίνος, επίσης θύμα, απήχθηκε βίαια από άγνωστό του πρόσωπο που κρατούσε μαχαίρι, από το κρεβάτι του, ενημερώθηκε ψυχρά ότι δολοφονήθηκαν οι γονείς του, αναγκάστηκε να ανοίξει στον κατηγορούμενο να εισέλθει στην κατοικία, κλείστηκε σε υπόγειο κελάρι, ώσπου και κατάφερε να δραπετεύσει και είδε σε λίμνη αίματος, άγρια δολοφονημένους τους γονείς του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζηξενοφώντος σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου είναι το πρόσωπο που μαζί με τον Λοΐζο Τζιωνή εισήλθαν στην οικία των θυμάτων το βράδυ της 18ης Απριλίου 2018. Το ίδιο βράδυ το ζεύγος βρήκε τραγικό θάνατο και εντοπίστηκε νεκρό στην κρεβατοκάμαρα του.

Η Cyprus Times σας μεταφέρει τα κυριότερα σημεία από τη διαδικασία στο Δικαστήριο:

11/2 αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής
Ένταση στο Δικαστήριο
ΤΩΡΑ: Ένοχος σε όλες τις κατηγορίες πλην του φόνου εκ προμελέτης ο Χατζηξενοφώντος
Στο άκουσμα ότι το Δικαστήριο προσθέτει και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας προκλήθηκε αναστάτωση
Δικαστήριο: Προσθέτουμε ανθρωποκτονία στο κατηγορητήριο – 9η και 10η κατηγορία
Δικαστήριο «είναι παραδεκτό ότι κύριος αυτουργός είναι ο κατηγορούμενος 1, Λοΐζος Τζιωνής. Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι ο Χατζηξενοφώντος είχε γνώση. Πριν μεταβούν στην οικία των θυμάτων ο Τζίωνης ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί να πεθάνουν, θα πεθάνουν». Δεν υπάρχει μαρτυρία για τον φόνο εκ προ μελέτης. Όλη η εμπλοκή του τον καθιστά υπόλογο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Δικαστήριο: «O Τζιωνής σχεδίαζε τη ληστεία να γίνει στις 17/4/18 παρουσία και του Μάριου. Την ίδια ημέρα είχαν συνεχή επαφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τηλέφωνο όπως προκύπτει από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Ο Τζιωνής αναβάλει την ληστεία την συγκεκριμένη ημέρα» Το δικαστήριο κάνει αναφορά στα μηνύματα που έστελνε ο Τζιωνής στον Μάριο. Μεταξύ των μηνυμάτων ο Τζιωνής έστειλε στον Μάριο. «Απόψε έννα πεθάνουν».
Σκυφτός αλλά εμφανώς ανήσυχος ο Χατζηξενοφώντος κατά την ανάγνωση της απόφασης του Δικαστηρίου
Δικαστήριο: «Ήταν εμφανής η προσπάθεια του να αποστασιοποιηθεί από τα μηνύματα και ανέφερε ψέματα ότι δεν ξέρει. Έστειλε σε φίλο του εκείνο το βράδυ μήνυμα ότι «φοβόταν και εχε με έννοια» είπε ότι φοβόταν. Η εκδοχή του ότι απειλήθηκε εκείνος και η οικογένεια του καταρρέει. Ανέφερε ότι το μαχαίρι του Τζιωνή ήταν ματωμένο και είδε τα πόδια, επίσης του είπε ο Τζιωνής ότι μαχαίρωσε την γυναίκα. Η θέση του ότι δεν είδε το ρόπαλο το βράδυ δεν μας έπεισε αφού βρέθηκε γενετικό υλικό του πάνω. Απέκρυψε την επαφή που είχε με το ρόπαλο για να κρυφτεί. Στερείται λογικής και το σύνολο τους είναι σκέψεις και κατασκευάσματα. Κρίνεται πλήρως αναξιόπιστος».
Δικαστήριο: «Iσχυρίζεται μετά και νέες απειλές για τη ζωή του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ήταν εκ των υστέρων σκέψεις τα περί απειλών και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα»
Δικαστήριο: «Προχωρώντας στη αξιολόγηση του Μάριου ήταν μια συνεχής προσπάθεια συγκάλυψης. Μας προξένησε πολύ κακή εντύπωση. Είχε αντιφάσεις και δεν έδινε απαντήσεις. Η έκδοση που δόθηκε περί εξαναγκασμού του για συμμετοχή του στο έγκλημα δεν αναφέρθηκε αρχικά και μετά από τρεις μήνες έκανε αναφορά. Ως προκύπτει αρχικά ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε μετά την διάπραξη και μετά προσθέτει και άλλες απειλές»
Δικαστήριο: «με βάση όλα τα πιο πάνω καθώς και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων και περιεχόμενο των ιατροδικαστικών εκθέσεων. Μπορούμε να βασιστούμε στην μαρτυρία της Σάρα Σιάμς»
Δικαστήριο: «Διαπιστώσαμε ότι με φυσικότητα και αμεσότητα η Σάρα έδινε απαντήσεις στο δικαστήριο. Παρέμεινε σταθερή στις θέσεις της και μίλησε με γεγονότα και λεπτομέρειες. Ξεδίπλωσε με φυσικότητα την ζωή της. Η αναφορά στην γνωριμία της με τον Μάριο δεν έχει αμφισβητηθεί. Όσον αφορά στην εμπλοκή του Μάριου στην υπόθεση η Σάρα είπε με λεπτομέρεια τα όσα λέχθηκαν στο σπίτι πριν το φονικό. Χωρίς ενδοιασμό η Σάρα είπε τα όσα ανέφερε ο Μάριος στον Τζιωνή όταν βρίσκονταν στο σπίτι του παππού του»
«Το δικαστήριο στην απόφαση αξιολογεί αναλυτικά όλες τις μαρτυρίες που τέθηκαν ενώπιον τους μέχρι σήμερα»
Δικαστήριο: «Oι ανακριτές μας έκαναν πολύ καλή εντύπωση. Εργάστηκαν με μεθοδικότητα και εργατικότητα. Και αποδεχόμαστε την μαρτυρία τους»
Μαρτυρία Μάριου Χατζηξενοφώντος: «Κατέθεσε ότι γνώρισε ένα περίπου μήνα πριν το περιστατικό τον Τζιωνή για να του προμηθεύει κάνναβη. Το βράδυ πριν το φονικό πήγαν στο σπίτι του παππού του Τζιωνή. Εκεί ο Τζιωνής ανέμιζε ένα μαχαίρι και γύρισε την μύτη του μαχαιριού προς τον Μάριο και του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό σύμφωνα με τον ίδιο και του είπε θα έρθεις μαζί μου. Θα πήγαιναν να πάρουν από ένα φίλο του όπως είπε, κάποια λεφτά που του χρωστούσε ο Τζιωνής του Μάριου. Πήγαν τελικά στο σπίτι των θυμάτων όπου εκεί ο Τζιωνής του είπε ότι δεν ήταν το σπίτι του φίλου που ήθελε να πάει. Ο Μάριος είπε ότι ήταν τρομοκρατημένος και ακολούθησε τον Τζιωνή στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου. Ο Μάριος είπε ότι είδε τον μικρό και μετά μπήκε στην οικία όπου είδε γυμνά πόδια. Όταν έφυγαν ο Τζιωνής σύμφωνα με τον Μάριο έλεγε ότι «η γυναίκα έλεγε κανεί και εγώ εν σταμάτησα». Ο Μάριος όπως λέει ήταν σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος. Ήταν φοβισμένος και αγχωμένος».
Η μαρτυρία της Σάρα Σιάμς:  «Ανέφερε πότε γνώρισε τους άλλους τρεις. Μετά την γνωριμία της με τον Τζιωνή όπου μετακόμισε μαζί του και άρχισε την χρήση ναρκωτικών. Η σχέση της με τον Τζιωνή περιγράφετε ως πολύ καλή αρχικά και μετά ανέφερε ότι την χτυπούσε. Η Σάρα φοβόταν να τον εγκαταλείψει γιατί φοβόταν. Όσον αφορά τον Μάριο είπε ότι τον συνάντησε 3-4 φορές και την ημέρα του φονικού. Είπε για τα σχέδια τους να ληστέψουν την οικεία των θυμάτων. Περιέγραψε τις ενέργειες του Τζιωνή το συγκεκριμένο βράδυ. Επεσήμανε ότι το βράδυ έκανε χρήση χόρτου και κοκαΐνης η Σάρα. Φοβόταν και πίστευε αρχικά ότι θα μπλέξει μετά όμως ανέφερε στην αστυνομία το τι έγινε. Η ίδια και ο Λευτέρης Σολωμού θα πήγαιναν μετά να πάρουν τα κλοπιμαία από των Τζιωνή και τον Μάριο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ο Τζιωνής άρχισε να ψάχνει ρούχα και έδωσε σάλι Μπόμπ Μάρλεϊ στον Μάριο. Θέση της ότι ο Μάριος συμφωνούμε με ότι έλεγε ο Τζιωνής. Ο Μάριος παρότρυνε τον Τζιωνή να πάνε στην οικεία των θυμάτων. Το συγκεκριμένο βράδυ ο Τζιωνής τους είχε πει ότι «εάν χρειαστεί να σκοτώσω θα σκοτώσω» όπως ανέφερε η Σάρα. Η ίδια κατάλαβε ότι κάτι κακό έγινε όταν τους τηλεφώνησε ο Τζιωνής αλλά δεν πίστευε ότι σκότωσε. Μετά το φονικό πήγαν στην οικεία του Τζιωνή και αυτός της ζήτησε συγνώμη. Η ίδια είδε αίματα στα ρούχα του Τζιωνή. Μετά Τζιωνής και Σάρα κατέληξαν σε λιωμένο σπίτι στον Κόρνο».
«Ο νεαρός πήγε σε δίπλα οικία και ανέφερε τι έγινε. Ακολούθως ήρθε η αστυνομία και ενημερώθηκε ασθενοφόρο. Το σπαθί σαμουράι το είχε αφήσει ο κατηγορούμενος 1 Λοΐζος Τζιωνής»
Δικαστήριο: «Λοΐζος Τζιωνής και Μάριος Χατζηξενοφώντος πήγαν σε δίπλα πολυκατοικία από την οικία των θυμάτων . Ο Τζιωνής κρατούσε σπαθί τύπου σαμουράι και μαχαίρι. Βγήκε στην κληματαριά και κατάφερε να εισέλθει στην οικία από το παράθυρο του μπάνιου. Ο Τζιωνής επέφερε 10 μαχαιριές στην Ντίνα Σεργίου και μετά σκότωσε στο υπνοδωμάτιο και τον κ. Γιώργο. Η Ντίνα Σεργίου προσπάθησε να προστατευθεί. 26 μαχαιριές επέφερε με το στιλέτο μαχαίρι ο Τζιωνής στον κύριο Γιώργο. Σύμφωνα με έκθεση το θανατηφόρο τραύμα ήταν στην καρδιά και στους πνεύμονες επίσης το θύμα προσπάθησε να προστατευθεί αφού φέρει αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ακολούθως ο Τζιωνής είπε στον ανήλικο γιο της οικογένειας σκότωσα τους γονείς σου και του ζήτησε τα χρήματα. Τράβηξε και μετέφερε τον ανήλικο στο υπόγειο και τον κλείδωσε. Τζιωνής και Μάριος ακολούθως βγήκαν στο υπνοδωμάτιο. Ο Μάριος είδε πόδια γυμνά όταν βγήκε στον πάνω όροφο. Ο ανήλικος κατάφερε απελευθερώθηκε βγήκε στο δωμάτιο και αντίκρισε νεκρούς τους γονείς του»
«Παρέμειναν 7 κατηγορίες. Η πορεία της υπόθεσης μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιπετειώδης. Από τις 19/11/18 μέχρι 13/11/19 έγιναν πολύωρες δικαστικές διαδικασίες. 270 τεκμήρια κατατέθηκαν συνολικά»
Ανάγνωση των αποφάσεων που προηγήθηκαν για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση
Δικαστήριο: «Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν αρχικά 8 κατηγορίες. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είναι μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις. Υπόθεση πρωτοφανούς βιαιότητας και βαναυσότητας. Τα γεγονότα έγιναν σε λίγα λεπτά. Η οικογένεια ξεκληρίστηκε και σφαγιάστηκαν οι δυο. Ο μικρός είδε τους γονείς του σε λίμνη αίματος δολοφονημένους»
Περίπου 140 σελίδες η απόφαση. Το Δικαστήριο θα αναγνώσει μόνο τα σημαντικά σημεία
Κατάμεστη η αίθουσα από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του Χατζηξενοφώντος
Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος
Ανακοινώνει το αθώος ή ένοχος το Κακουργιοδικείο για τον τελευταίο κατηγορούμενο στο διπλό φονικό που συγκλόνισε το παγκύπριο
Αρχίζει εντός ολίγου η δικαστική διαδικασία

«Ουδέποτε απειλήθηκε ή εξαναγκάστηκε να συμμετάσχει στο φρικτό σχέδιο»

Σε προηγούμενη διαδικασία η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε στην αγόρευση της ότι «ο κατηγορούμενος Μάριο Χατζηξενοφώντος, ουδέποτε απειλήθηκε ή εξαναγκάστηκε από οπουδήποτε για να συμμετάσχει στο φρικτό σχέδιο διάπραξης αποτρόπαιων εγκλημάτων εναντίον μιας φιλήσυχης οικογένειας, την οποίαν στην ουσία δεν γνώριζε, αλλά δεν δίστασε να συμμετάσχει στην βίαιη σφαγή των γονιών και τον ‘καθημερινό θάνατο’ του γιου τους Κωνσταντίνου».

Ο Χατζηξενοφώντος αντιμετωπίζει επτά συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε και 8η κατηγορία, αυτής της συνωμοσίας για φόνο, η οποία αναστάληκε.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν ήδη σε δις ισόβια ο Λοΐζος Τζιωνής -ο άνθρωπος που σκότωσε το ζεύγος- σε 6 χρόνια φυλάκιση ο Λευτέρης Σολωμού ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή και σε 4 χρόνια φυλάκιση η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς.

Ένοχος σε όλες τις κατηγορίες πλην αυτής που αφορά φόνο εκ προμελέτης ο τελευταίος κατηγορούμενος για το διπλό φονικό – Ο Χατζηξενοφώντος βοήθησε τον Τζιωνή στη διάπραξη του διπλού φονικού σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή – Θύματα του στυγερού εγκλήματος ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου

Προς το τέλος οδεύει μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις που απασχόλησαν την κυπριακή δικαιοσύνη και προκάλεσαν τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης. Σήμερα στις 11:00 το πρωί το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφασίζει εάν θα κρίνει ένοχο και σε ποιές κατηγορίες, τον τελευταίο κατηγορούμενο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, για το διπλό φονικό του Στροβόλου με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Τη θέση ότι ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, έχοντας πλήρη επίγνωση – όχι μόνο βοήθησε τον Λοΐζο Τζιωνή πριν, κατά και μετά την διάπραξη του διπλού φονικού- αλλά τον παρότρυνε ταυτόχρονα στην τέλεση των εγκλημάτων, εξέφρασε σε προηγούμενη διαδικασία η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου. Η κ.Ευθυβούλου κάλεσε το Δικαστήριο μεταξύ άλλων, να κρίνει τον κατηγορούμενο ένοχο σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή «πρόκειται για υπόθεση πρωτοφανούς βιαιότητας και βαναυσότητας, η οποία εκτυλίχθηκε μέσα στην κατοικία μιας φιλήσυχης οικογένειας σε μια ήρεμη συνοικία στην Λευκωσία, ενώ οι ένοικοι δεν είχαν βλάψει ή προκαλέσει ποτέ κανέναν».

Προσθέτοντας ότι  «η οικογένεια ξεκληρίστηκε, οι γονείς θύματα σφαγιάστηκαν στο σπίτι τους και ο ανήλικος Κωνσταντίνος, επίσης θύμα, απήχθηκε βίαια από άγνωστό του πρόσωπο που κρατούσε μαχαίρι, από το κρεβάτι του, ενημερώθηκε ψυχρά ότι δολοφονήθηκαν οι γονείς του, αναγκάστηκε να ανοίξει στον κατηγορούμενο να εισέλθει στην κατοικία, κλείστηκε σε υπόγειο κελάρι, ώσπου και κατάφερε να δραπετεύσει και είδε σε λίμνη αίματος, άγρια δολοφονημένους τους γονείς του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζηξενοφώντος σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου είναι το πρόσωπο που μαζί με τον Λοΐζο Τζιωνή εισήλθαν στην οικία των θυμάτων το βράδυ της 18ης Απριλίου 2018. Το ίδιο βράδυ το ζεύγος βρήκε τραγικό θάνατο και εντοπίστηκε νεκρό στην κρεβατοκάμαρα του.

Η Cyprus Times σας μεταφέρει τα κυριότερα σημεία από τη διαδικασία στο Δικαστήριο:

11/2 αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής
Ένταση στο Δικαστήριο
ΤΩΡΑ: Ένοχος σε όλες τις κατηγορίες πλην του φόνου εκ προμελέτης ο Χατζηξενοφώντος
Στο άκουσμα ότι το Δικαστήριο προσθέτει και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας προκλήθηκε αναστάτωση
Δικαστήριο: Προσθέτουμε ανθρωποκτονία στο κατηγορητήριο – 9η και 10η κατηγορία
Δικαστήριο «είναι παραδεκτό ότι κύριος αυτουργός είναι ο κατηγορούμενος 1, Λοΐζος Τζιωνής. Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι ο Χατζηξενοφώντος είχε γνώση. Πριν μεταβούν στην οικία των θυμάτων ο Τζίωνης ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί να πεθάνουν, θα πεθάνουν». Δεν υπάρχει μαρτυρία για τον φόνο εκ προ μελέτης. Όλη η εμπλοκή του τον καθιστά υπόλογο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Δικαστήριο: «O Τζιωνής σχεδίαζε τη ληστεία να γίνει στις 17/4/18 παρουσία και του Μάριου. Την ίδια ημέρα είχαν συνεχή επαφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τηλέφωνο όπως προκύπτει από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Ο Τζιωνής αναβάλει την ληστεία την συγκεκριμένη ημέρα» Το δικαστήριο κάνει αναφορά στα μηνύματα που έστελνε ο Τζιωνής στον Μάριο. Μεταξύ των μηνυμάτων ο Τζιωνής έστειλε στον Μάριο. «Απόψε έννα πεθάνουν».
Σκυφτός αλλά εμφανώς ανήσυχος ο Χατζηξενοφώντος κατά την ανάγνωση της απόφασης του Δικαστηρίου
Δικαστήριο: «Ήταν εμφανής η προσπάθεια του να αποστασιοποιηθεί από τα μηνύματα και ανέφερε ψέματα ότι δεν ξέρει. Έστειλε σε φίλο του εκείνο το βράδυ μήνυμα ότι «φοβόταν και εχε με έννοια» είπε ότι φοβόταν. Η εκδοχή του ότι απειλήθηκε εκείνος και η οικογένεια του καταρρέει. Ανέφερε ότι το μαχαίρι του Τζιωνή ήταν ματωμένο και είδε τα πόδια, επίσης του είπε ο Τζιωνής ότι μαχαίρωσε την γυναίκα. Η θέση του ότι δεν είδε το ρόπαλο το βράδυ δεν μας έπεισε αφού βρέθηκε γενετικό υλικό του πάνω. Απέκρυψε την επαφή που είχε με το ρόπαλο για να κρυφτεί. Στερείται λογικής και το σύνολο τους είναι σκέψεις και κατασκευάσματα. Κρίνεται πλήρως αναξιόπιστος».
Δικαστήριο: «Iσχυρίζεται μετά και νέες απειλές για τη ζωή του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ήταν εκ των υστέρων σκέψεις τα περί απειλών και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα»
Δικαστήριο: «Προχωρώντας στη αξιολόγηση του Μάριου ήταν μια συνεχής προσπάθεια συγκάλυψης. Μας προξένησε πολύ κακή εντύπωση. Είχε αντιφάσεις και δεν έδινε απαντήσεις. Η έκδοση που δόθηκε περί εξαναγκασμού του για συμμετοχή του στο έγκλημα δεν αναφέρθηκε αρχικά και μετά από τρεις μήνες έκανε αναφορά. Ως προκύπτει αρχικά ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε μετά την διάπραξη και μετά προσθέτει και άλλες απειλές»
Δικαστήριο: «με βάση όλα τα πιο πάνω καθώς και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων και περιεχόμενο των ιατροδικαστικών εκθέσεων. Μπορούμε να βασιστούμε στην μαρτυρία της Σάρα Σιάμς»
Δικαστήριο: «Διαπιστώσαμε ότι με φυσικότητα και αμεσότητα η Σάρα έδινε απαντήσεις στο δικαστήριο. Παρέμεινε σταθερή στις θέσεις της και μίλησε με γεγονότα και λεπτομέρειες. Ξεδίπλωσε με φυσικότητα την ζωή της. Η αναφορά στην γνωριμία της με τον Μάριο δεν έχει αμφισβητηθεί. Όσον αφορά στην εμπλοκή του Μάριου στην υπόθεση η Σάρα είπε με λεπτομέρεια τα όσα λέχθηκαν στο σπίτι πριν το φονικό. Χωρίς ενδοιασμό η Σάρα είπε τα όσα ανέφερε ο Μάριος στον Τζιωνή όταν βρίσκονταν στο σπίτι του παππού του»
«Το δικαστήριο στην απόφαση αξιολογεί αναλυτικά όλες τις μαρτυρίες που τέθηκαν ενώπιον τους μέχρι σήμερα»
Δικαστήριο: «Oι ανακριτές μας έκαναν πολύ καλή εντύπωση. Εργάστηκαν με μεθοδικότητα και εργατικότητα. Και αποδεχόμαστε την μαρτυρία τους»
Μαρτυρία Μάριου Χατζηξενοφώντος: «Κατέθεσε ότι γνώρισε ένα περίπου μήνα πριν το περιστατικό τον Τζιωνή για να του προμηθεύει κάνναβη. Το βράδυ πριν το φονικό πήγαν στο σπίτι του παππού του Τζιωνή. Εκεί ο Τζιωνής ανέμιζε ένα μαχαίρι και γύρισε την μύτη του μαχαιριού προς τον Μάριο και του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό σύμφωνα με τον ίδιο και του είπε θα έρθεις μαζί μου. Θα πήγαιναν να πάρουν από ένα φίλο του όπως είπε, κάποια λεφτά που του χρωστούσε ο Τζιωνής του Μάριου. Πήγαν τελικά στο σπίτι των θυμάτων όπου εκεί ο Τζιωνής του είπε ότι δεν ήταν το σπίτι του φίλου που ήθελε να πάει. Ο Μάριος είπε ότι ήταν τρομοκρατημένος και ακολούθησε τον Τζιωνή στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου. Ο Μάριος είπε ότι είδε τον μικρό και μετά μπήκε στην οικία όπου είδε γυμνά πόδια. Όταν έφυγαν ο Τζιωνής σύμφωνα με τον Μάριο έλεγε ότι «η γυναίκα έλεγε κανεί και εγώ εν σταμάτησα». Ο Μάριος όπως λέει ήταν σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος. Ήταν φοβισμένος και αγχωμένος».
Η μαρτυρία της Σάρα Σιάμς:  «Ανέφερε πότε γνώρισε τους άλλους τρεις. Μετά την γνωριμία της με τον Τζιωνή όπου μετακόμισε μαζί του και άρχισε την χρήση ναρκωτικών. Η σχέση της με τον Τζιωνή περιγράφετε ως πολύ καλή αρχικά και μετά ανέφερε ότι την χτυπούσε. Η Σάρα φοβόταν να τον εγκαταλείψει γιατί φοβόταν. Όσον αφορά τον Μάριο είπε ότι τον συνάντησε 3-4 φορές και την ημέρα του φονικού. Είπε για τα σχέδια τους να ληστέψουν την οικεία των θυμάτων. Περιέγραψε τις ενέργειες του Τζιωνή το συγκεκριμένο βράδυ. Επεσήμανε ότι το βράδυ έκανε χρήση χόρτου και κοκαΐνης η Σάρα. Φοβόταν και πίστευε αρχικά ότι θα μπλέξει μετά όμως ανέφερε στην αστυνομία το τι έγινε. Η ίδια και ο Λευτέρης Σολωμού θα πήγαιναν μετά να πάρουν τα κλοπιμαία από των Τζιωνή και τον Μάριο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ο Τζιωνής άρχισε να ψάχνει ρούχα και έδωσε σάλι Μπόμπ Μάρλεϊ στον Μάριο. Θέση της ότι ο Μάριος συμφωνούμε με ότι έλεγε ο Τζιωνής. Ο Μάριος παρότρυνε τον Τζιωνή να πάνε στην οικεία των θυμάτων. Το συγκεκριμένο βράδυ ο Τζιωνής τους είχε πει ότι «εάν χρειαστεί να σκοτώσω θα σκοτώσω» όπως ανέφερε η Σάρα. Η ίδια κατάλαβε ότι κάτι κακό έγινε όταν τους τηλεφώνησε ο Τζιωνής αλλά δεν πίστευε ότι σκότωσε. Μετά το φονικό πήγαν στην οικεία του Τζιωνή και αυτός της ζήτησε συγνώμη. Η ίδια είδε αίματα στα ρούχα του Τζιωνή. Μετά Τζιωνής και Σάρα κατέληξαν σε λιωμένο σπίτι στον Κόρνο».
«Ο νεαρός πήγε σε δίπλα οικία και ανέφερε τι έγινε. Ακολούθως ήρθε η αστυνομία και ενημερώθηκε ασθενοφόρο. Το σπαθί σαμουράι το είχε αφήσει ο κατηγορούμενος 1 Λοΐζος Τζιωνής»
Δικαστήριο: «Λοΐζος Τζιωνής και Μάριος Χατζηξενοφώντος πήγαν σε δίπλα πολυκατοικία από την οικία των θυμάτων . Ο Τζιωνής κρατούσε σπαθί τύπου σαμουράι και μαχαίρι. Βγήκε στην κληματαριά και κατάφερε να εισέλθει στην οικία από το παράθυρο του μπάνιου. Ο Τζιωνής επέφερε 10 μαχαιριές στην Ντίνα Σεργίου και μετά σκότωσε στο υπνοδωμάτιο και τον κ. Γιώργο. Η Ντίνα Σεργίου προσπάθησε να προστατευθεί. 26 μαχαιριές επέφερε με το στιλέτο μαχαίρι ο Τζιωνής στον κύριο Γιώργο. Σύμφωνα με έκθεση το θανατηφόρο τραύμα ήταν στην καρδιά και στους πνεύμονες επίσης το θύμα προσπάθησε να προστατευθεί αφού φέρει αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ακολούθως ο Τζιωνής είπε στον ανήλικο γιο της οικογένειας σκότωσα τους γονείς σου και του ζήτησε τα χρήματα. Τράβηξε και μετέφερε τον ανήλικο στο υπόγειο και τον κλείδωσε. Τζιωνής και Μάριος ακολούθως βγήκαν στο υπνοδωμάτιο. Ο Μάριος είδε πόδια γυμνά όταν βγήκε στον πάνω όροφο. Ο ανήλικος κατάφερε απελευθερώθηκε βγήκε στο δωμάτιο και αντίκρισε νεκρούς τους γονείς του»
«Παρέμειναν 7 κατηγορίες. Η πορεία της υπόθεσης μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιπετειώδης. Από τις 19/11/18 μέχρι 13/11/19 έγιναν πολύωρες δικαστικές διαδικασίες. 270 τεκμήρια κατατέθηκαν συνολικά»
Ανάγνωση των αποφάσεων που προηγήθηκαν για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση
Δικαστήριο: «Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν αρχικά 8 κατηγορίες. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είναι μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις. Υπόθεση πρωτοφανούς βιαιότητας και βαναυσότητας. Τα γεγονότα έγιναν σε λίγα λεπτά. Η οικογένεια ξεκληρίστηκε και σφαγιάστηκαν οι δυο. Ο μικρός είδε τους γονείς του σε λίμνη αίματος δολοφονημένους»
Περίπου 140 σελίδες η απόφαση. Το Δικαστήριο θα αναγνώσει μόνο τα σημαντικά σημεία
Κατάμεστη η αίθουσα από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του Χατζηξενοφώντος
Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος
Ανακοινώνει το αθώος ή ένοχος το Κακουργιοδικείο για τον τελευταίο κατηγορούμενο στο διπλό φονικό που συγκλόνισε το παγκύπριο
Αρχίζει εντός ολίγου η δικαστική διαδικασία

«Ουδέποτε απειλήθηκε ή εξαναγκάστηκε να συμμετάσχει στο φρικτό σχέδιο»

Σε προηγούμενη διαδικασία η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε στην αγόρευση της ότι «ο κατηγορούμενος Μάριο Χατζηξενοφώντος, ουδέποτε απειλήθηκε ή εξαναγκάστηκε από οπουδήποτε για να συμμετάσχει στο φρικτό σχέδιο διάπραξης αποτρόπαιων εγκλημάτων εναντίον μιας φιλήσυχης οικογένειας, την οποίαν στην ουσία δεν γνώριζε, αλλά δεν δίστασε να συμμετάσχει στην βίαιη σφαγή των γονιών και τον ‘καθημερινό θάνατο’ του γιου τους Κωνσταντίνου».

Ο Χατζηξενοφώντος αντιμετωπίζει επτά συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε και 8η κατηγορία, αυτής της συνωμοσίας για φόνο, η οποία αναστάληκε.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν ήδη σε δις ισόβια ο Λοΐζος Τζιωνής -ο άνθρωπος που σκότωσε το ζεύγος- σε 6 χρόνια φυλάκιση ο Λευτέρης Σολωμού ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή και σε 4 χρόνια φυλάκιση η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς.

Top Stories

gallery

Τραγική κατάληξη… Νεκρή γυναίκα σε τροχαίο στη Λεμεσό. Μοιραία απόφαση να μην βάλει ζώνη (pics)

Τραυματισμένος και ο σύζυγος της που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο... Αναζητεί μαρτυρία η Τροχαία

Διαβάστε Επίσης

gallery

Τραγική κατάληξη… Νεκρή γυναίκα σε τροχαίο στη Λεμεσό. Μοιραία απόφαση να μην βάλει ζώνη (pics)

Τραυματισμένος και ο σύζυγος της που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο... Αναζητεί μαρτυρία η Τροχαία

MC MEDIA NETWORK

(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ) Φάσεις και γκολ από τη μεγάλη πρόκριση του Απόλλωνα

Τα στιγμιότυπα του αγώνα Κυπέλλου στο Δασάκι μεταξύ Εθνικού και Απόλλωνα. Το βίντεο:

MC MEDIA NETWORK

(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ) Φάσεις και γκολ από τη μεγάλη πρόκριση του Απόλλωνα

Τα στιγμιότυπα του αγώνα Κυπέλλου στο Δασάκι μεταξύ Εθνικού και Απόλλωνα. Το βίντεο:

Lifestyle

(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ) Φάσεις και γκολ από τη μεγάλη πρόκριση του Απόλλωνα

Τα στιγμιότυπα του αγώνα Κυπέλλου στο Δασάκι μεταξύ Εθνικού και Απόλλωνα. Το βίντεο:

Lifestyle

(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ) Φάσεις και γκολ από τη μεγάλη πρόκριση του Απόλλωνα

Τα στιγμιότυπα του αγώνα Κυπέλλου στο Δασάκι μεταξύ Εθνικού και Απόλλωνα. Το βίντεο:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ σε Φανούριο / «Κατευθύνθηκε προς τους διαιτητές με απειλητικό ύφος»

Αποκλεισμός για έναν αγώνα για τον εκπρόσωπο τύπου του Απόλλωνα Φανούριου Κωνσταντίνου από τον Αθλητικό Δικαστή, για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τους διαιτητές του αγώνα...

Advertorials