MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οικογενειακά δράματα… τις έστειλαν Κύπρο για κονσομασιόν

Advertisement

Sponsored by exness

Τα όσα αποκαλύπτονται από την υπόθεση εμπορίας γυναικών που οδήγησε στη σύλληψη πέντε προσώπων, μεταξύ αυτών και τρεις αστυνομικοί, σοκάρουν αναφορικά με τα όσα αναγκάζεται να βιώσει μία γυναίκα που έχει ανάγκη χρήματα για να ζήσει και καταλήγει να μεταφέρεται σε κάποια άλλη χώρα για να δουλέψει και πέφτει θύμα εκμετάλλευσης.

Advertisement

Μία τέτοια περίπτωση έφερε στο φως το κύκλωμα που ξεσκέπασε η Αστυνομία, το οποίο δρούσε στη Λευκωσία και μέσω του οποίου αποκαλύφθηκε και ζήτημα διαφθοράς στο σώμα.

Το δράμα των τεσσάρων γυναικών

23χρονη από την Ουκρανία

Οι γονείς της απεβίωσαν όταν ήταν ακόμα ανήλικη

25χρονη από την Ουκρανία

Ανύπαντρη μητέρα ενός ανήλικου τέκνου. Ο πατέρας της απεβίωσε όταν ήταν ανήλικη, ενώ η μητέρα της εργάζεται σε άλλη χώρα και δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις

29χρονη από τη Μολδαβία

Έχει δύο ανήλικα παιδιά, 7 και 8 ετών. Οι γονείς της την έδωσαν σε ορφανοτροφείο όπου και έμεινε μέχρι τα 16 της χρόνια

25χρονη από την Ουκρανία

Μονογιονιός, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών

Στις γραπτές τους καταθέσεις οι τέσσερις γυναίκες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι ήρθαν στην Κύπρο για να εργαστούν χωρίς άδεια στη μπυραρία του ενός εκ των συλληφθέντων, λόγω της οικονομικής ανάγκης που είχαν στη χώρα καταγωγής τους. Πριν φτάσουν στην Κύπρο ήρθαν σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον ύποπτο ιδιοκτήτη της μπυραρίας για να εργαστούν για λογαριασμό του. Τους πλήρωσε τα εισιτήρια με σκοπό να του τα ξεπληρώσουν στη συνέχεια.

Κονσομασιόν στη μπυραρία

Όπως συνεννοήθηκαν στη μπυραρία θα έκαναν «κονσομασιόν». Δηλαδή θα κάθονταν με πελάτες της μπυραρίας ζητώντας τους να τις κερνούν ποτά από τα οποία θα λάμβαναν κέρδη ως προμήθεια.

Ο μισθός της κάθε παραπονούμενης ήταν 30 ευρώ τη βραδιά. Για κάθε ποτό θα λάμβανε η κάθε μία επιπλέον 3 ευρώ. Για κάθε σαμπάνια η προμήθεια θα ήταν στα 10 ευρώ.

Να την πάρει ο πελάτης και να φύγουν…

Η συμφωνία τους προνοούσε μάλιστα ότι σε περίπτωση που ο πελάτης κερνούσε 6 ποτά ή δύο σαμπάνιες, ή γενικότερα κατέβαλε χρηματικό ποσόν πέραν των 100 ευρώ, είχε το δικαίωμα να πάρει την κοπέλα εκτός της μπυραρίας και να φύγει μαζί της εάν το επιθυμούσε και η ίδια. Κάτι για το οποίο ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας επιχείρησε αρκετές φορές να πείσει κάποιες εξ αυτών, όπως οι ίδιες ανέφεραν στις καταθέσεις τους.

Στέγη σε ένα διαμέρισμα και πρόστιμο αν δεν συμμορφώνονταν

Οι παραπονούμενες διέμεναν όλες μαζί σε διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω από τη μπυραρία καταβάλλοντας ποσόν 35 ευρώ έκαστη ως αντίτιμο για τη διαμονή.

Τους επέβαλλε πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τους κανόνες όπως χρήση κινητού τηλεφώνου και λειτουργία κλιματιστικού.

Η έξοδος από το διαμέρισμα κατά τις μη εργάσιμες ώρες απαγορευόταν χωρίς να είναι ενήμερος ο ύποπτος, ενώ τους κατακρατούσε από το μισθό τους και 10 ευρώ με την υπόσχεση ότι θα τους τα επέστρεφε με την αναχώρηση τους, ως μοχλός πίεσης για να μην εγκαταλείψουν την εργασία και για να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του.

Πως τις «έβαζε» στην Κύπρο και ο ρόλος των αστυνομικών

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο όπου οδηγήθηκαν οι ύποπτοι, η πρώτη παραπονούμενη ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο του 2017 επικοινώνησε τηλεφωνικώς με ομοεθνή της, η οποία εργαζόταν στην εν λόγω μπυραρία και της ανέφερε ότι ο ύποπτος χρειαζόταν κοπέλες για να εργαστούν εκεί. Έτσι ήρθε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη.

Κατόπιν λοιπόν συνεννόησης με τον ύποπτο, η παραπονούμενη αγόρασε εισιτήριο για την Κύπρο. Το εισιτήριο της ήταν για της 4 Ιανουαρίου του 2018, ωστόσο ο ύποπτος της είπε να αλλάξει ημερομηνία καθότι ο γνωστός του που εργαζόταν στον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο δε θα εργαζόταν εκείνη τη μέρα και δε θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο. Ωστόσο επειδή αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε, ο ύποπτος της είπε να αναφέρει στον έλεγχο ότι ήρθε στην Κύπρο για διακοπές. Όπως και έπραξε. Από το αεροδρόμιο την παρέλαβε ο ύποπτος και η φίλη του, η δεύτερη ύποπτη δηλαδή, και τη μετέφεραν στη Λευκωσία. Την στέγασαν στο διαμέρισμα πάνω από τη μπυραρία.

Αργότερα συνελήφθη, έφυγε από την Κύπρο και επέστρεψε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Κατά τη δεύτερη άφιξη της στο αεροδρόμιο, ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας της είπε να μεταβεί σε συγκεκριμένο γραφείο ελέγχου, δίνοντας της και αριθμό και μαζί κάποιες οδηγίες πώς να απαντήσει σε περίπτωση που της έκαναν ερωτήσεις. Όπως είπε η ίδια η παραπονούμενη στην κατάθεση της, κανείς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο δεν την ρώτησε τίποτε κι έτσι κατάλαβε πως ο ύποπτος είχε δικό του άτομο εκεί που τη βοήθησε να περάσει.

Σε άλλη περίπτωση, τον Ιούνιο του 2018, όταν πήγε ξανά στο αεροδρόμιο για να παραλάβει δύο ομοεθνείς της, ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας της είχε δείξει στο κινητό του τη φωτογραφία ενός άντρα λέγοντας της ότι εργαζόταν στον διαβατηριακό έλεγχο. Της είπε να τον περιγράψει σε μία από τις κοπέλες που θα έφταναν στην Κύπρο ώστε να πάνε κοντά του. Με τη βοήθεια του άντρα που απεικονιζόταν στη φωτογραφία κατάφεραν να περάσουν. Όταν έγιναν αυτά, ανέφερε ότι είδε τους δύο άντρες, τον ιδιοκτήτη της μπυραρίας και τον αστυνομικό να πίνουν καφέ και να συνομιλούν για λίγο στην καφετέρια του αεροδρομίου.

Με μικρές παραλλαγές, η ιστορία επαναλαμβανόταν με όλες τις κοπέλες. Με εικονικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία, εισιτήρια που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας και για τα οποία τους κατακρατούσε λεφτά και με υποδείξεις να μεταβούν σε… «μιλημένα» πρόσωπα στους διαβατηριακούς ελέγχους.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και αφού οι ανακριτές αξιολόγησαν όλες τις μαρτυρίες που είχαν ενώπιον τους, γύρω στις 6 το πρωί, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της μπυραρίας στη Λευκωσία. Όταν του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο είπε «Τίποτε, θα μιλήσω με το δικηγόρο μου». Από την έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια όπως σημειώσεις στις οποίες καταγράφονται τα ονόματα των τεσσάρων γυναικών καθώς και χρηματικά ποσά.

«Αστυνομικός 500»

Στο πορτοφόλι του ανευρέθηκε μάλιστα και χειρόγραφη σημείωση στην οποία μεταξύ άλλων αναγράφεται «Αστυνομικός €500».

Λίγα λεπτά μετά συνελήφθη και η δεύτερη ύποπτη, φίλη του πρώτου.

Γύρω στις 6 και 20 το πρωί, φόρεσε χειροπέδες ο πρώτος αστυνομικός. «Ε παιθκιά εν να με συλλάβετε τωρά;» ήταν η πρώτη του αντίδραση. Ο δεύτερος ύποπτος αστυνομικός απάντησε «Ένιξερω τίποτε» ενώ «τίποτε» απάντησε και ο τρίτος αστυνομικός.

Και οι πέντε ύποπτοι αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Η διαδικασία για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους ήταν πολύωρη και το Δικαστήριο Λευκωσίας διέκοψε τη διαδικασία η οποία θα επαναρχίσει στις 8 αύριο το πρωί. Η Αστυνομία αιτείται από το Δικαστήριο την 8ήμερη κράτηση των πέντε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal