MC MEDIA NETWORK

April 19, 2021 Monday 05:24:48

Εγγραφή στο
Newsletter

Ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας του νέου κορωνοϊού σε Ινδία και Βραζιλία

Ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας του νέου κορωνοϊού σε Ινδία και Βραζιλία – Η πανδημία ανά τον κόσμο

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Νέο ρεκόρ θανάτων μέσα σε 24 ώρες, εξαιτίας της COVID-19, καταγράφηκε στην Ινδία αλλά και στην Βραζιλία, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά, το όριο των 3.000, την ίδια στιγμή που δείχνουν να αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα στις δύο αυτές χώρες αλλά σε άλλες χώρες κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Γερμανία: 248 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 15.800 κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 15.813 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.690.523, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 248 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 75.212 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Βραζιλία: 3.251 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 – νέο τραγικό ρεκόρ -, σχεδόν 82.500 κρούσματα

Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε χθες Τρίτη, για πρώτη φορά, το όριο των τριών χιλιάδων θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε ένα 24ωρο, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 3.251 θανάτους και 82.493 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 298.676 νεκρούς επί συνόλου 12,1 εκατομμυρίων μολύνσεων. Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ο ακροδεξιός Πρόεδρος Ζαίχ Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώνεται στην επιβολή περιοριστικών μέτρων από πλευράς των κυβερνητών των πολιτειών αποκαλώντας τους “τύραννους” και γενικά υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης, όρκισε νωρίτερα χθες νέο Υπουργό Υγείας τον Μαρσέλου Κεϊρόγκα, τον τέταρτο της θητείας του, την ώρα που οι θάνατοι παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Η κατάσταση μοιάζει εκτός ελέγχου, την ώρα που η εκστρατεία ανοσοποίησης κινείται με αργό ρυθμό και τα περιοριστικά μέτρα διαφέρουν πολύ από τη μια πολιτεία στην άλλη, την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν. Μόλις το 2,6% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του ενώ το 7,6% των πολιτών (12,1 εκατ.) έχει λάβει την πρώτη, σύμφωνα με δεδομένα του ινστιτούτου Fiocruz.

Ο Δρ. Κεϊρόγκα, που ονομάστηκε επόμενος Υπουργός Υγείας τη 15η Μαρτίου, αντικαθιστά τον στρατηγό Εντουάρντου Παζουέλου, στρατιωτικό εν ενεργεία χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική που μολαταύτα χειρίστηκε την αντιμετώπιση της πανδημίας το μεγαλύτερο μέρος της.

Η Καρίσα Ετιέν, επικεφαλής του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποίησε χθες ότι η επιδημιολογική κατάσταση εκτυλίσσεται με εξαιρετικά “επικίνδυνο” τρόπο στη Βραζιλία και κάλεσε όλους τους Βραζιλιάνους να πάρουν μέτρα.

Καθώς ο Πρόεδρος Μπολσονάρου άρχιζε να εκφωνεί τηλεοπτικό διάγγελμα, σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας κυριαρχούσε ο ήχος πολιτών που χτύπαγαν σκεύη κουζίνας, διαδεδομένη μορφή αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ινδία: 275 θάνατοι, πάνω από 47.000 κρούσματα

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 275 ασθενείς με την COVID-19, ενώ εντοπίστηκαν 47.262 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων που έχει καταγραφεί ως εδώ μέσα στο 2021 και τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που έχουν διαγνωστεί μέσα σε μια ημέρα από τον Νοέμβριο του 2020.

Το ομόσπονδο ινδικό κράτος Μαχαράστρα, επίκεντρο της πανδημίας, αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κορεσμού των νοσοκομείων. Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει καταγράψει 160.441 θανάτους επί συνόλου 11.734.058 μολύνσεων ως εδώ, αντίστοιχα τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.

Η χώρα μοιάζει να πλήττεται από νέο κύμα της πανδημίας, την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης.

Αιθιοπία: Ξεπέρασαν τα 190.000 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σχεδόν 2.700 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.692 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο κράτος της ανατολικής Αφρικής να φθάνει τους 190.594.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 19 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 2.693 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην ανατολική περιφέρεια της ηπείρου. Κατατάσσεται πέμπτη σε ολόκληρη την Αφρική σε αριθμό κρουσμάτων. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων είναι επί του παρόντος 38.309, ενώ 693 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Η Αιθιοπία έχει καταγράψει περί το 4% του συνόλου των κρουσμάτων σε όλη τη Μαύρη Ήπειρο, σύμφωνα με τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Οι αιθιοπικές αρχές έχουν αρχίσει εκστρατεία ανοσοποίησης αφού παρέλαβαν την 7η Μαρτίου παρτίδα 2,2 εκατ. δόσεων εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό μέσω του COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κούβα: 774 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 4 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 774 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 401 νεκρούς επί συνόλου 68.250 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο του υπουργείου, τον Φρανσίσκο Ντουράν, οι 776 περιπτώσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Τα δεδομένα, τόνισε ο κ. Ντουράν, δεν είναι καλά.

Τα περισσότερα κρούσματα (404) εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της κρίσης, με τον δείκτη επίπτωσης στα 292,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, τον υψηλότερο στη χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι αρχές συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην πρωτεύουσα. Από τον Ιανουάριο, η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα μέτρα, μολονότι η κατάσταση δεν χωράει συγκρίσεις με άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής.

Δύο εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών. Η Αβάνα θέλει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

Χιλή: Σχεδόν 5.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 25 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.948 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 25 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 22.384 νεκρούς επί συνόλου 942.958 μολύνσεων.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού πηγαίνει καλύτερα απ` ό,τι αναμενόταν στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια (το Σαββατοκύριακο ξεπέρασαν τα 5,7 εκατ.) από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο Χιλιανός Υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις τόνισε χθες πως τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15% τις τελευταίες 7 ημέρες και κατά 36% τις τελευταίες 14, με μόλις τέσσερις περιφέρειες να καταγράφουν υποχώρηση των μολύνσεων την περίοδο αυτή. Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, καθώς πλέον το σύστημα υγείας πιέζεται, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, πιεζόμενος εν μέσω του νέου κύματος, ανακοίνωσε εξάλλου αυτή την εβδομάδα ότι το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών και των μικρών επιχειρήσεων παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο, με το ποσό που θα δαπανηθεί να αυξάνεται κατά 50%, από τα 12 στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το 2% του ΑΕΠ. Περιλαμβάνει επιδόματα για τις οικογένειες, χαμηλότοκα δάνεια, βελτιωμένα επιδόματα ανεργίας και επιχορηγήσεις για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

Ο κ. Πινιέρα εξήγησε ότι τα μέτρα έχουν στόχο την διατήρηση θέσεων εργασίας και τη διευκόλυνσης της επανεκκίνησης της οικονομίας αφού ξεπεραστεί η πανδημία.

Βόρεια Μακεδονία: Ξεπέρασαν συνολικά τα 120.000 τα κρούσματα, στους 3.528 οι θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.056 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών της χώρας των Βαλκανίων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να ξεπερνά το όριο των εκατό είκοσι χιλιάδων και να φθάνει τους 120.882.

Παράλληλα, ακόμη 25 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 3.528 νεκρούς ως εδώ.

Οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για τρίτο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, από τη 15η ως την 21η Μαρτίου οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων αυξήθηκαν κατά 26,4% και 22,5% αντίστοιχα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ως τώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορωνοϊό 6.704 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ 2.572 έχουν λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας του νέου κορωνοϊού σε Ινδία και Βραζιλία – Η πανδημία ανά τον κόσμο

Νέο ρεκόρ θανάτων μέσα σε 24 ώρες, εξαιτίας της COVID-19, καταγράφηκε στην Ινδία αλλά και στην Βραζιλία, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά, το όριο των 3.000, την ίδια στιγμή που δείχνουν να αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα στις δύο αυτές χώρες αλλά σε άλλες χώρες κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Γερμανία: 248 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 15.800 κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 15.813 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.690.523, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 248 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 75.212 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Βραζιλία: 3.251 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 – νέο τραγικό ρεκόρ -, σχεδόν 82.500 κρούσματα

Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε χθες Τρίτη, για πρώτη φορά, το όριο των τριών χιλιάδων θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε ένα 24ωρο, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 3.251 θανάτους και 82.493 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 298.676 νεκρούς επί συνόλου 12,1 εκατομμυρίων μολύνσεων. Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ο ακροδεξιός Πρόεδρος Ζαίχ Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώνεται στην επιβολή περιοριστικών μέτρων από πλευράς των κυβερνητών των πολιτειών αποκαλώντας τους “τύραννους” και γενικά υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης, όρκισε νωρίτερα χθες νέο Υπουργό Υγείας τον Μαρσέλου Κεϊρόγκα, τον τέταρτο της θητείας του, την ώρα που οι θάνατοι παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Η κατάσταση μοιάζει εκτός ελέγχου, την ώρα που η εκστρατεία ανοσοποίησης κινείται με αργό ρυθμό και τα περιοριστικά μέτρα διαφέρουν πολύ από τη μια πολιτεία στην άλλη, την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν. Μόλις το 2,6% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του ενώ το 7,6% των πολιτών (12,1 εκατ.) έχει λάβει την πρώτη, σύμφωνα με δεδομένα του ινστιτούτου Fiocruz.

Ο Δρ. Κεϊρόγκα, που ονομάστηκε επόμενος Υπουργός Υγείας τη 15η Μαρτίου, αντικαθιστά τον στρατηγό Εντουάρντου Παζουέλου, στρατιωτικό εν ενεργεία χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική που μολαταύτα χειρίστηκε την αντιμετώπιση της πανδημίας το μεγαλύτερο μέρος της.

Η Καρίσα Ετιέν, επικεφαλής του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποίησε χθες ότι η επιδημιολογική κατάσταση εκτυλίσσεται με εξαιρετικά “επικίνδυνο” τρόπο στη Βραζιλία και κάλεσε όλους τους Βραζιλιάνους να πάρουν μέτρα.

Καθώς ο Πρόεδρος Μπολσονάρου άρχιζε να εκφωνεί τηλεοπτικό διάγγελμα, σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας κυριαρχούσε ο ήχος πολιτών που χτύπαγαν σκεύη κουζίνας, διαδεδομένη μορφή αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ινδία: 275 θάνατοι, πάνω από 47.000 κρούσματα

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 275 ασθενείς με την COVID-19, ενώ εντοπίστηκαν 47.262 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων που έχει καταγραφεί ως εδώ μέσα στο 2021 και τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που έχουν διαγνωστεί μέσα σε μια ημέρα από τον Νοέμβριο του 2020.

Το ομόσπονδο ινδικό κράτος Μαχαράστρα, επίκεντρο της πανδημίας, αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κορεσμού των νοσοκομείων. Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει καταγράψει 160.441 θανάτους επί συνόλου 11.734.058 μολύνσεων ως εδώ, αντίστοιχα τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.

Η χώρα μοιάζει να πλήττεται από νέο κύμα της πανδημίας, την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης.

Αιθιοπία: Ξεπέρασαν τα 190.000 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σχεδόν 2.700 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.692 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο κράτος της ανατολικής Αφρικής να φθάνει τους 190.594.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 19 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 2.693 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην ανατολική περιφέρεια της ηπείρου. Κατατάσσεται πέμπτη σε ολόκληρη την Αφρική σε αριθμό κρουσμάτων. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων είναι επί του παρόντος 38.309, ενώ 693 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Η Αιθιοπία έχει καταγράψει περί το 4% του συνόλου των κρουσμάτων σε όλη τη Μαύρη Ήπειρο, σύμφωνα με τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Οι αιθιοπικές αρχές έχουν αρχίσει εκστρατεία ανοσοποίησης αφού παρέλαβαν την 7η Μαρτίου παρτίδα 2,2 εκατ. δόσεων εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό μέσω του COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κούβα: 774 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 4 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 774 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 401 νεκρούς επί συνόλου 68.250 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο του υπουργείου, τον Φρανσίσκο Ντουράν, οι 776 περιπτώσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Τα δεδομένα, τόνισε ο κ. Ντουράν, δεν είναι καλά.

Τα περισσότερα κρούσματα (404) εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της κρίσης, με τον δείκτη επίπτωσης στα 292,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, τον υψηλότερο στη χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι αρχές συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην πρωτεύουσα. Από τον Ιανουάριο, η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα μέτρα, μολονότι η κατάσταση δεν χωράει συγκρίσεις με άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής.

Δύο εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών. Η Αβάνα θέλει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

Χιλή: Σχεδόν 5.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 25 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.948 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 25 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 22.384 νεκρούς επί συνόλου 942.958 μολύνσεων.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού πηγαίνει καλύτερα απ` ό,τι αναμενόταν στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια (το Σαββατοκύριακο ξεπέρασαν τα 5,7 εκατ.) από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο Χιλιανός Υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις τόνισε χθες πως τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15% τις τελευταίες 7 ημέρες και κατά 36% τις τελευταίες 14, με μόλις τέσσερις περιφέρειες να καταγράφουν υποχώρηση των μολύνσεων την περίοδο αυτή. Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, καθώς πλέον το σύστημα υγείας πιέζεται, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, πιεζόμενος εν μέσω του νέου κύματος, ανακοίνωσε εξάλλου αυτή την εβδομάδα ότι το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών και των μικρών επιχειρήσεων παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο, με το ποσό που θα δαπανηθεί να αυξάνεται κατά 50%, από τα 12 στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το 2% του ΑΕΠ. Περιλαμβάνει επιδόματα για τις οικογένειες, χαμηλότοκα δάνεια, βελτιωμένα επιδόματα ανεργίας και επιχορηγήσεις για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

Ο κ. Πινιέρα εξήγησε ότι τα μέτρα έχουν στόχο την διατήρηση θέσεων εργασίας και τη διευκόλυνσης της επανεκκίνησης της οικονομίας αφού ξεπεραστεί η πανδημία.

Βόρεια Μακεδονία: Ξεπέρασαν συνολικά τα 120.000 τα κρούσματα, στους 3.528 οι θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.056 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών της χώρας των Βαλκανίων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να ξεπερνά το όριο των εκατό είκοσι χιλιάδων και να φθάνει τους 120.882.

Παράλληλα, ακόμη 25 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 3.528 νεκρούς ως εδώ.

Οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για τρίτο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, από τη 15η ως την 21η Μαρτίου οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων αυξήθηκαν κατά 26,4% και 22,5% αντίστοιχα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ως τώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορωνοϊό 6.704 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ 2.572 έχουν λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Που στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. «Ανοίγουν στόματα» και στις φυλακές

Στο στόχαστρο της αστυνομίας φαίνεται να βρίσκονται συγκεκριμένα πρόσωπα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι βιασμοί, η παρέα της Επιδαύρου και το ηλεκτρονικό «ψάρεμα»

Η κατάθεση-κόλαφος του 23χρονου Π.Φ., ο οποίος έζησε για επτά μήνες στο σπίτι του σκηνοθέτη – «Φως» από το άνοιγμα των ηλεκτρονικών επαφών του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη περιμένουν να δουν οι Αρχές
gallery

Υιοθέτησε σκυλάκι από καταφύγιο που επισκέφθηκε o Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε τον υπέροχο «Πίνατ» (pics-video)

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πλέον έναν τετράποδο ένοικο και τη δική του... μασκότ - Δείτε το βίντεο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Πλήρωσε τα σοβαρά λάθη η ΑΕΛ (η επόμενη μέρα και η ηγετική προσέγγιση Κέρκεζ)

Δυστυχώς για την ΑΕΛ σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για τον στόχο του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Όχι ότι ο Απόλλωνας έβγαλε καλύτερη...

Kate Middleton: Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό κολιέ της από διαμάντια και πέρλες (pics)

Η κομψή εμφάνιση της Kate Middleton στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (17/4) η κηδεία του πρίγκιπα...

Έλενα Τσαγκρινού: Πότε αναχωρεί για την Eurovision και τι απαντά στους haters του «El Diablo»; (Βίντεο)

Τι είπε για τη Eurovision και τα αρνητικά σχόλια για το El Diablo; Στον καναπέ του Dot κάθισε η φετινή εκπρόσωπος της Eurovision για την...

MC MEDIA NETWORK

Πλήρωσε τα σοβαρά λάθη η ΑΕΛ (η επόμενη μέρα και η ηγετική προσέγγιση Κέρκεζ)

Δυστυχώς για την ΑΕΛ σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για τον στόχο του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Όχι ότι ο Απόλλωνας έβγαλε καλύτερη...

Kate Middleton: Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό κολιέ της από διαμάντια και πέρλες (pics)

Η κομψή εμφάνιση της Kate Middleton στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (17/4) η κηδεία του πρίγκιπα...

Έλενα Τσαγκρινού: Πότε αναχωρεί για την Eurovision και τι απαντά στους haters του «El Diablo»; (Βίντεο)

Τι είπε για τη Eurovision και τα αρνητικά σχόλια για το El Diablo; Στον καναπέ του Dot κάθισε η φετινή εκπρόσωπος της Eurovision για την...

Lifestyle

Πλήρωσε τα σοβαρά λάθη η ΑΕΛ (η επόμενη μέρα και η ηγετική προσέγγιση Κέρκεζ)

Δυστυχώς για την ΑΕΛ σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για τον στόχο του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Όχι ότι ο Απόλλωνας έβγαλε καλύτερη...

Lifestyle

Που στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. «Ανοίγουν στόματα» και στις φυλακές

Στο στόχαστρο της αστυνομίας φαίνεται να βρίσκονται συγκεκριμένα πρόσωπα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

12.694 νέα κρούσματα και 251 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 116.927 άνθρωποι

Advertorials