MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέο τραγικό ρεκόρ 1.972 θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Βραζιλία

Advertisement

Sponsored by exness

Σχεδόν 70.800 κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν στο ίδιο διάστημα

Στη Βραζιλία καταγράφηκε χθες Τρίτη νέο ρεκόρ θυμάτων της COVID-19 μέσα σε μια ημέρα, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι υπέκυψαν 1.972 ασθενείς, καθώς δεν υπάρχει καμιά ένδειξη επιβράδυνσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε μια χώρα όπου το σύστημα των νοσοκομείων οδεύει σε κατάρρευση και ο εμβολιασμός προχωράει αργά.

Advertisement

Αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση πριν από έναν χρόνο, έχουν καταγραφεί 268.370 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία. Η μοναδική χώρα στον κόσμο που θρηνεί περισσότερα θύματα της πανδημίας στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι διαγνώστηκαν 70.764 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 11,12 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων είχε σημειωθεί την 3η Μαρτίου (1.910). Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, ο μέσος όρος είναι 1.573 θάνατοι ημερησίως, αριθμός που δεν πάει να αυξάνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων η κατάσταση είναι πλέον δραματική. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη από το Ινστιτούτο Fiocruz, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Υγείας, η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ξεπερνά το 80% σε 25 από τις 27 πρωτεύουσες πολιτειών της Βραζιλίας.

Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας «χάθηκε το 2020 και δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ανατραπεί αυτό το τραγικό σενάριο που εκτυλίσσεται το πρώτο τρίμηνο του 2021», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζεσέμ Ορελάνα, επιδημιολόγος στο Fiocruz στην πολιτεία Αμαζόνας.

«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε στο θαύμα του μαζικού εμβολιασμού ή σε μια ριζοσπαστική αλλαγή στη διαχείριση της πανδημίας. Σήμερα, η Βραζιλία αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα, υπαίθριο εργαστήριο» και «η ατιμωρησία για τη διαχείριση αυτή μοιάζει να είναι ο κανόνας»
, πρόσθεσε.

Στις αρχές Μαρτίου, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, παρότρυνε τις αρχές της Βραζιλίας να λάβουν «επιθετικά» μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αν η Βραζιλία δεν πάρει την κατάσταση σοβαρά, αυτό θα πλήξει όλους τους γείτονές της και όχι μόνο. Δεν πρόκειται επομένως μόνο για τη Βραζιλία, αυτό αφορά όλη τη Λατινική Αμερική», είχε εξηγήσει.

Ο εμβολιασμός στη χώρα προχωράει αργά. 8,6 εκατομμύρια άνθρωποι (το 4,1% του πληθυσμού) έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, 2,9 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο. Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται είναι το CoronaVac, της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinovac, και αυτό της βρετανοσουηδικής εταιρείας AstraZeneca που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το υπουργείο Υγείας λέει πως διαπραγματεύεται και με άλλες εταιρείες και αναγνωρίζει ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης «υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί εξαιτίας έλλειψης δόσεων», σύμφωνα με επιστολή του στον κινέζο πρεσβευτή που αποκάλυψε χθες Τρίτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network