MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστολή που «καίει» το Facebook… Επέτρεψε να κοινοποιηθούν πληροφορίες για το λαθρεμπόριο ανθρώπων

Advertisement

Sponsored by exness

Τι αναφέρεται σε επιστολή εισαγγελέα στην Αριζόνα – Προτείνεται η διεξαγωγή έρευνας

Απανωτές είναι οι επικρίσεις που έχει δεχθεί μετά το μεγάλο μπλακ άουτ το Facebook αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο ασκός του αιόλου έχει ανοίξει και νομικοί κύκλοι στις ΗΠΑ ψάχνουν στα άδυτα του τεχνολογικού κολοσσού. Σε αυτό το πλαίσιο των αποκαλύψεων, μια νέα αναφορά έρχεται να δημιουργήσει «δονήσεις» στο περιβάλλον των κοινωνικών δικτύων.

Advertisement

Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στη Εισαγγελία της Αριζόνα, το Facebook παραδέχθηκε ότι επέτρεψε στους χρήστες του να μοιραστούν πληροφορίες για τον τρόπο παράνομης εισόδου σε χώρα ή σε αναζητήση πληροφοριών για το λαθρεμπόριο μεταναστών.

Η αναφορά δημοσιοποιήθηκε αφότου ο εισαγγελέας Μαρκ Μπρόνβιτς απευθύνθηκε γραπτώς στον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ώστε να ζητήσει πληροφορίες για καταγγελίες που ήθελαν τους διακινητές και τα καρτέλ ναρκωτικών να χρησιμοποιούν πλατφόρμες με τις οποίες προωθούσαν τις υπηρεσίες τους και παρακινούσαν μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας της Αριζόνα διέταξε έρευνα σε βάρος της εταιρείας Facebook.

Στην επιστολή του στον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, είπε ότι εξεπλάγη από την απάντηση του τεχνολογικού μέσου.

«Η πολιτική του Facebook να επιτρέπει αναρτήσεις, που προωθούν τη λαθρεμπορία και την παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ, να φτάνουν σε δισεκατομμύρια χρήστες αντίκειται σοβαρά στη νομοθεσία», έγραψε ο εισαγγελέας Μπρόνβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Θα ψαχτεί…

Protathlima