MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona, λένε Ρώσοι επιστήμονες

Advertisement

Sponsored by exness

Ρώσοι επιστήμονες, που έχουν αναπτύξει το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γνωστό με την επωνυμία EpiVacCorona, ανακοίνωσαν σήμερα ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο τις μαζικές κλινικές δοκιμές του εμβολίου EpiVacCorona, το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

Advertisement

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο παρά την έναρξη του τρίτου λόκνταουν το Σαββατοκύριακο και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανήλθε σε νέο υψηλό τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν σήμερα 15.792 νέα κρούσματα κορωνοϊού, υπερδιπλάσια σε σχέση με τα 6.471 που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και ο σημερινός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μετά την κορύφωση του δεύτερου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των μολύνσεων τις Δευτέρες είναι συνήθως ένα κλάσμα αυτών που καταγράφονται τις άλλες ημέρες, λόγω της έλλειψης διαγνωστικών τεστ και αναφορών τα Σαββατοκύριακα. Ο αριθμός των ασθενών που είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 αυξήθηκε κατά 142, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση φέτος, για να ανέλθει σε νέο υψηλό για το 2021, στους 4.548 ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου λόκνταουν, ο μεγαλύτερος αριθμός 4.919 ασθενών που ήταν στις ΜΕΘ καταγράφηκε στα μέσα Νοεμβρίου. Τα νέα κρούσματα αυξάνουν τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων στη Γαλλία από την αρχή της πανδημίας σε 4,29 εκατομμύρια. Αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση πάνω από 5% από εβδομάδα σε εβδομάδα, την 14η συναπτή αύξηση του εβδομαδιαίου ποσοστού, που ήταν λιγότερο από 4% στις 9 Μαρτίου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.846 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 386 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 169.196 διαγνωστικά τεστ, το 8,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7,2%. Το περασμένο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά ήταν 20.159, με 300 νεκρούς.

Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, όμως, τα τεστ που έγιναν τις δυο τελευταίες ημέρες, είναι πολύ λιγότερα από όσα πραγματοποιούνται καθ`όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Από την αρχή της επιδημίας της Covid-19, στη χώρα σημειώθηκαν 3.400.877 μολύνσεις και 105.328 ασθενείς έχασαν την ζωή τους.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 62 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 565 περισσότεροι. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυξήθηκαν και οι περιπτώσεις ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα του ιού. Στην φάση αυτή, στην Ιταλία το 42% των κλινών των πνευμονολογικών κλινικών και των νοσοκομείων λοιμωδών νόσων, έχει γεμίσει με ασθενείς που μολύνθηκαν με κορωνοϊό, ενώ στις ΜΕΘ είναι συνολικά το 38%.

Στους οίκους ευγηρίας, τα στοιχεία των ιταλικών περιφερειών δείχνουν ότι ο μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων έχει αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα: τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μείωση των περιστατικών, αλλά και των θανάτων από Covid-19. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τέλος, μετά από τα εκτεταμένα προβλήματα και τις καθυστερήσεις σε ότι αφορά την λειτουργία της υπηρεσίας που ειδοποιεί τους πολίτες οι οποίοι έχουν σειρά να εμβολιαστούν, σήμερα αποφασίσθηκε ότι την όλη διαδικασία θα αναλάβουν, από εδώ και στο εξής, τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

Ένα χρόνο μετά τα πρώτα μέτρα κατά του κορωνοϊού, σχεδόν το 65% των Γερμανών πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με τη διαχείριση της κρίσης από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Ικανοποιημένο δηλώνει το 29%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 34% δήλωσε ότι είναι “πολύ δυσαρεστημένο” και ένα άλλο 31% “κάπως δυσαρεστημένο” με τις κυβερνητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Αντιθέτως, μόνο το 4% είναι “πολύ ικανοποιημένο”, ενώ το 26% δηλώνει “κάπως ικανοποιημένο” και το 5% δεν απαντά.

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU), Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, βαθμολογείται ακόμα χειρότερα από την κυβέρνηση. Μόνο το 24% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο με τη δουλειά του, ενώ το 69% δηλώνει δυσαρεστημένο. Η αποδοχή των περιοριστικών μέτρων, όπως το κλείσιμο καταστημάτων, εστιατορίων και σχολείων ήταν ακόμη πολύ υψηλή στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Σε μια έρευνα του YouGov τον Απρίλιο του 2020, το 67% δήλωσε ότι ήταν μάλλον ή πολύ ικανοποιημένο με τη διαχείριση κρίσεων από την κυβέρνηση. Στην αρχή του δεύτερου κύματος, τον Οκτώβριο του 2020, η αποδοχή ήταν ακόμα 57%, στις αρχές Φεβρουαρίου 50% και στην τελευταία έρευνα στα τέλη Φεβρουαρίου μόνο 48%.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων μειώθηκε και πάλι σημαντικά. Σήμερα μόνο το 30% των ερωτηθέντων αξιολογούν τη διαχείριση κρίσεων από την κυβέρνηση μάλλον ή πολύ θετικά. Η δυσαρέσκεια κυριαρχεί πλέον μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα, αφού νοσηλευτεί με Covid-19, τουλάχιστον ένας στους τρεις ασθενείς διαπιστώνει ότι η υγεία του έχει επηρεαστεί σε μακροχρόνια βάση, καθώς εμφανίζονται προβλήματα σε διάφορα όργανα, αλλά και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Το άρθρο αυτό, που αποτελεί σύνθεση διαφόρων σχετικών μελετών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, επισημαίνει ότι η εξάντληση, το λαχάνιασμα, το άγχος και η κατάθλιψη, όπως και συμπτώματα που παραπέμπουν σε μετατραυματικό στρες, είναι τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς που πλήττονται από αυτήν τη “μακρά Covid”.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα διαθέσιμα δεδομένα περιγράφουν μια επείγουσα κατάσταση, η οποία έχει υποτιμηθεί μέχρι τώρα. Οι Κυβερνήσεις, τονίζουν, θα έπρεπε να αναζητήσουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

“Δεδομένου ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο, τα μακροπρόθεσμα προβλήματα στη σωματική, διανοητική και ψυχική υγεία θα τα βρούμε μπροστά μας. Δεν βλέπουμε παρά μόνο την κορυφή του παγόβουνου”, εξήγησε ο Κάρτικ Σέγκαλ, ογκολόγος και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network