MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Aδύνατο να ήμασταν προετοιμασμένοι» λέει ο Ερντογάν. Δίνει €494 στους σεισμόπληκτους

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του – «Δεν μπορώ να ανεχθώ ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα»

Σε δεινή θέση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τον σεισμό στην Τουρκία, ενόψει και των εκλογών της 14ης Μαΐου. Η αντιπολίτευση έχει στραφεί εναντίον του, ενώ πλήθος κόσμου στις πληγείσες περιοχές εκφράζει οργή για τη διαχείριση του σεισμού, μιλώντας για καθυστερήσεις που οδήγησαν στην απώλεια ζωών.

Advertisement

Φτάνοντας στη νότια επαρχία Χατάι, που είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στα σύνορα με τη Συρία, ο Ερντογάν παραδέχθηκε «κενά» στην ανταπόκριση των αρχών στον σεισμό, όμως καταδίκασε την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του. Παράλληλα, ανέφερε ότι ήταν αδύνατον να έχει υπάρξει προετοιμασία για μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους.

«Τώρα είναι ώρα για ενότητα, για αλληλεγγύη. Σε μια περίοδο όπως αυτή, δεν μπορώ να ανεχθώ ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα», είπε σε δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας ότι οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται στους 9.057.

«Φυσικά, υπάρχουν κενά, είναι αδύνατο να ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει την απομάκρυνση των ερειπίων και την κατασκευή κατοικιών.

«Αναμφίβολα η δουλειά μας δεν είναι εύκολη» είπε, εξηγώντας ότι πέραν του μεγέθους του σεισμού, σε μία περιοχή που διαμένουν 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι, τα συνεργεία διάσωσης αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κυβέρνηση κινητοποίησε όλους τους κρατικούς πόρους και τους κατεύθυνε στην περιοχή της καταστροφής. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν τους πληγέντες.

Ο κρατικός μηχανισμός, διαβεβαίωσε, θα αφαιρέσει όλα τα ερείπια και δεν θα αφήσει κανέναν πολίτη αβοήθητο. Ήδη, έχει δοθεί εντολή για να γίνει με γρήγορες διαδικασίες η απομάκρυνση των συντριμμιών και η κατασκευή νέων σπιτιών.

Νωρίτερα υπενθυμίζεται ανακοίνωσε παροχή ενός έκτακτου βοηθήματος 494 ευρώ ανά οικογένεια σεισμόπληκτων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network