MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

NASA: Έρχονται στη Γη οι πρώτες ντομάτες που καλλιεργήθηκαν στο Διάστημα

Advertisement

Sponsored by exness

Τα δείγματα καλλιεργήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα μεταφερθούν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα για περαιτέρω αναλύσεις

Έναν «θησαυρό» πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φέρνει, πίσω στη Γη το Dragon της SpaceX.

Advertisement

Μεταξύ άλλων, τα πειράματα αφορούσαν την ανάπτυξη φυτών. Τα επιστημονικά δείγματα θα μεταφερθούν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντιστη Φλόριντα, όπου οι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν πρόσθετες αναλύσεις πριν από την πλήρη επίδραση της βαρύτητας.Το Veg-05 καλλιέργησε ντομάτες στις εγκαταστάσεις Veggie του σταθμού για να εξετάσει τις επιπτώσεις της ποιότητας του φωτός και του λιπάσματος στην παραγωγή φρούτων, την ασφάλεια από μικρόβια και τη θρεπτική αξία.

Veg-05

Όπως υπογραμμίζει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η δυνατότητα καλλιέργειας φυτών στο διάστημα για φρέσκα τρόφιμα και για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας διαβίωσης των μελών του πληρώματος, είναι το «κλειδί» για μελλοντικές αποστολές μακράς διάρκειας.

nasatomato-e124
Η δομή, ένα μικροσκοπικό θερμοκήπιο, θα μπορούσε να προσαρμοστεί για την παροχή φρέσκων προϊόντων σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε καλλιέργειες στη Γη και για φυτοθεραπεία σε ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.
jsc2022e072973

Το πλήρωμα πραγματοποίησε τρεις συγκομιδές την 90η, 97η και την 104η ημέρα καταψύχοντας τις ντομάτες μαζί με δείγματα νερού και επιχρίσματα του υλικού ανάπτυξης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network