MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ζωή» από σήμερα στα νηπιαγωγεία… Το παιχνίδι ανά 2 παιδάκια, οι αποστάσεις και ο ύπνος μέσα στις αλλαγές (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

«Ζωή» αποκτούν από σήμερα τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί μετά από τρεις σχεδόν μήνες – Τα παιδάκια θα αρχίσουν να φοιτούν στα σχολεία τους ωστόσο τίποτα δεν θα θυμίζει τα όσα έκαναν πριν την εποχή του κορωνοϊού – Οι αποστάσεις, το συχνό πλύσιμο των χεριών, οι σημάνσεις αλλά και οι καρεκλίτσες που φέρουν τα ονόματα τους θα είναι μερικά από αυτά που θα «γευτούν» την πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολεία τους

Αντιμέτωπα με μεγάλες αλλαγές από σήμερα τα νήπια και τα παιδάκια που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Δύσκολο έργο έχουν να επιτελέσουν όμως και οι νηπιαγωγοί ο οποίοι θα πρέπει να μάθουν στα παιδιά να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και υγείας που επιβάλλονται στα πρωτοκολλά των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.

Advertisement

Σε ότι αφορά τα νηπιαγωγεία η διαρρύθμιση των αιθουσών θα είναι πολύ διαφορετική. Συγκεκριμένα θα φοιτούν μέχρι τρία παιδιά κάθε δέκα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας διδασκαλίας. Μάλιστα στις αίθουσες ο μέγιστος αριθμός φοίτησης των παιδιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15. Ενδεικτικό ότι θα λειτουργήσει και η φοίτηση με ομάδες ανά εβδομάδα.

Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά θα πρέπει από σήμερα να μεταφέρουν το φαγητό, φρούτο και το νερό τους από το σπίτι. Μάλιστα σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το κάθε παιδάκι στο νηπιαγωγείο θα έχει τη δική του καρέκλα, τον δικό του χώρο σε θρανίο με το όνομα του καθώς και τα δικά του υλικά όπως μολυβιά.

Φωτογραφίες από τον Παιδικό Σταθμό στη Λεμεσό «Χρυσός Ήλιος»

Αλλαγές και κατά την διάρκεια του φαγητού καθώς τα παιδάκια θα κάθονται ανά δυο σε θρανία για να τρώνε ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού εντός της αίθουσας. Αυτό θα ισχύει μάλιστα και για τους παιδικού σταθμούς.

Θα γίνεται επίσης συνεχής επιτήρηση των παιδιών κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα των χεριών πριν από το φαγητό, μετά το φαγητό, μετά το διάλειμμα ή όποτε χρειάζεται και κατά τη χρήση του αντισηπτικού διαλύματος.

Τι θα γίνεται στους παιδικούς σταθμούς

Η είσοδος γονέων ή άλλων προσώπων εντός του βρεφοπαιδοκομικού σταθμού απαγορεύεται. Σύμφωνα με το πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εργασίας, σε πολύ εξαιρετικές και απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις και πάντοτε μετά από την έγκριση του Διευθύνοντος Προσώπου μπορεί να εισέλθει άλλο άτομο εκτός των εργαζομένων και των παιδιών στον χώρο.

Αλλαγές θα υπάρχουν όμως και στις δραστηριότητές καθώς πρέπει να αποφεύγεται η ανάμιξη παιδιών από διαφορετικές ομάδες και η μεταξύ τους οργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών. Τα μισά παιδιά θα παίζουν στα θρανία τους ανά δύο και τα υπόλοιπα με την νηπιαγωγό τους και αυτό θα γίνεται εναλλάξ.

Η παιδοκόμος θα ελέγχει τον αριθμό των παιδιών της ομάδας της, ώστε να τηρείται η αναλογία 3 τ.μ. ανά παιδί και 2 μέτρα απόσταση.  Άξιο αναφοράς το γεγονός πως οι παιδοκόμοι θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά την επαφή τους με παιδιά.

Το κάθε παιδί απολυμαίνει τα χέρια µε αντισηπτικό υπό την εποπτεία της παιδοκόμου κάθε φορά που εισέρχεται-εξέρχεται της αίθουσας απασχόλησης. Τα ρούχα του παιδιού θα αλλάζονται εάν είναι λερωμένα και να τοποθετούνται προσεχτικά σε πλαστικές σακούλες.

 Με μάσκες και ασπίδες θα προσέχουν τα βρέφη

Σε ότι αφορά τα βρέφη, καθ΄ όλη τη διάρκεια φροντίδας των βρεφών (0+ μέχρι 24- μηνών), οι παιδοκόμοι πρέπει να φέρουν ειδικές προστατευτικές μακρυμάνικες ποδιές μίας χρήσης, να φορούν μάσκες και επιπλέον ασπίδα προσώπου ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες παιδιών, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, με εξαίρεση τη διαδικασία ετοιμασίας και σερβιρίσματος φαγητού.

Αλλαγές και στον τρόπο που θα κοιμούνται τα παιδάκια

Τα κρεβάτια να τοποθετηθούν με διάταξη πόδια-κεφάλι, ώστε να απέχουν περισσότερο τα πρόσωπα των παιδιών ενώ η ίδια νηπιαγωγός θα πρέπει να φροντίζει μόνο την δική της ομάδα παιδιών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network