MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Zήτησε ενημέρωση για τα οικόπεδα στον Κόλπο των Κοραλλίων ο Μητροπολίτης Νικηφόρος

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Δήμαρχος Πέγειας και ο Δημοτικός μηχανικός του Δήμου συναντήθηκαν με το Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο μετά από την επιθυμία του Μητροπολίτη να ενημερωθεί για την κατάσταση με τα οικόπεδα στον Κόλπο των Κοραλλίων

Advertisement

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ακουρσιώτης ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας  Νικηφόρος ζήτησε μέσω του Δημοτικού μηχανικού να γίνει μια ενημέρωση σ’ ό,τι αφορά το διαχωρισμό των οικοπέδων στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων.

Το μεγαλύτερο μέρος της γης ανήκει στη Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας και το θέμα που κυριάρχησε ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στην έκδοση των πιστοποιητικών έγκρισης των οικοπέδων από την Τοπική αρχή.

Εμείς, είπε ο Δήμαρχος Πέγειας, ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε στην έκδοση πιστοποιητικών έγκρισης αλλά το δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του  αποφάσισε να ζητήσει γνωμάτευση από δικηγορικό γραφείο για το ενδεχόμενο πιθανών εκπτώσεων που θα έχει η Τοπική αρχή με την έκδοση των πιστοποιητικών.

Η γνωμάτευση του  δικηγορικού γραφείου, δήλωσε, αποτελεί καταπέλτη για το Δήμο γιατί, όπως εξήγησε,“με την έκδοση των πιστοποιητικών έγκρισης θα έπρεπε άμεσα ο Δήμος Πέγειας να αναλάβει την ολοκλήρωση όλων των κατασκευαστικών εργασιών τις οποίες ήταν υποχρεωμένη η κατασκευάστρια εταιρεία να αναλάβει”.

Η γνωμάτευση, συνέχισε, δεν αφήνει περιθώρια στο Δήμο, αν αντιληφθεί κανείς πως είναι τεράστια τα έξοδα, της τάξης των 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας πως τούτα τα έξοδα δεν μπορεί να τα επωμιστεί ο Δήμος Πέγειας και κατ’ επέκταση οι δημότες του.

Ο κ. Ακουρσιώτης είπε πως η εταιρεία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και δεν επιτρέπεται στο Δήμο να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε δε πως ο Δήμος δεν μπορεί να ολοκληρώσει έργα τα οποία έπρεπε να ολοκληρώσει η συγκεκριμένη κατασκευάστρια εταιρεία η οποία διαθέτει τα 100 οικόπεδα από τα 288, προσθέτοντας πως αυτό θα αποτελούσε μέγα λάθος για τον Δήμο της Πέγειας, να προχωρήσει δηλαδή στα κατασκευαστικά με δικά του έξοδα.

Αυτά τα έργα διευκρίνισε αφορούν δρόμους πεζοδρόμια ακόμη και τοπιοτέχνηση πλατειών και πράσινων σημείων.

Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Κύκκου τους ενημέρωση πως έχει συσταθεί μια ομάδα από μέρους του έτσι ώστε να  συναντηθεί και με την αναπτυξιακή εταιρεία για εκπλήρωση των υποχρεώσεων της αλλά και για το ζήτημα των οικοπέδων, ώστε επεξήγησε να ασκηθούν πιέσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην υλοποίηση των κατασκευαστικών έργων που δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και ήταν υποχρεωμένη, σύμφωνα με τους όρους.

Ενδεικτικά ο κ. Ακουρσιώτης ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί πράσινοι χώροι που έχουν γεμίσει τρωκτικά που πρέπει να καθαριστούν, να δεντροφυτευτούν και να τοπιοτεχνηθούν, ενώ υπάρχουν δημόσιες πλατείες που πρέπει να κατασκευαστούν αλλά και πεζοδρόμια που πρέπει να επιδιορθωθούν και να εγκατασταθεί επιπρόσθετος οδικός φωτισμός με βάση των όρων της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ…

ShootandGoal