MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί ότι σώζεται…

Advertisement

Sponsored by exness

Θα καταφέρει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να άρει το αδιέξοδο στην εκπαίδευση; Συναντιέται σήμερα με Χαμπιαούρη, στην αναμονή οι εκπαιδευικές οργανώσεις

Advertisement

Η κάθε μέρα τους τελευταίους -κυρίως- δύο μήνες φαντάζει κρισιμότερη από την άλλη στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα χρονικά περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα και πλέον μόνο η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη μοιάζει ικανή για να άρει το αδιέξοδο. Έτσι σήμερα ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, με στόχο να ενημερωθεί για την κατάσταση στον χώρο της Παιδείας, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε το βράδυ της Κυριακής.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Προεδρική Κατοικία στο Τρόοδος και θα ξεκινήσει στις 10:30.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Τρόοδος, και κληθείς να πει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Παιδεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ενημερωθώ αύριο από τον Υπουργό Παιδείας και εν συνεχεία θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις».

Ελπίζω, συνέχισε, «να επικρατήσει σύνεση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, να αντιληφθούν ότι χρειάζεται η συνεννόηση και ιδιαίτερα κατανόηση ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης δεν είναι ποσώς για να μειώσουν το κύρος, αλλά αντίθετα να αναβαθμίσουν και την Παιδεία και το κύρος των καθηγητών μας».

Εξάλλου, σε ερώτηση τι σκέφτεται να κάνει για το θέμα της Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «κάτι σκέφτομαι».

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις που ανέμεναν την παρέμβαση του Προέδρου τελούν σε στάση αναμονής για να δουν τι θα βγει από τη σημερινή συνάντηση. Την ίδια ώρα όμως ετοιμάζονται για τα νέα δυναμικά μέτρα που εξήγγειλαν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal