MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ύψιστη προτεραιότητα η καταπολέμηση της νεανικής παραβατικότητας, διαβεβαιώνει η Υπ. Δικαιοσύνης

Advertisement

Sponsored by exness

Τη διαβεβαίωση ότι η πρόληψη και καταπολέμηση της νεανικής παραβατικότητας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της, έδωσε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή βράβευσης σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό πρακτικών/δράσεων προώθησης της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Δράκου είπε πως τόσο η ίδια όσο και το προσωπικό του Υπουργείου αλλά και η Αστυνομία, συμμετέχουν και θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτόν τον κοινό αγώνα.

Advertisement

Όπως είπε η κ. Δράκου τα βραβεία και ο έπαινος για τις δράσεις που διοργάνωσαν και υλοποίησαν σχολεία της Κύπρου, αποτελούν μια ενέργεια που φανερώνει την ισχυρή βούληση της πολιτείας για πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας σε όλες της τις μορφές.

«Για την αντιμετώπιση της απαιτείται οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους της πολιτείας και της κοινωνίας», ανέφερε, σημειώνοντας πως σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια για καταπολέμηση της νεανικής παραβατικότητας αποτελεί ο νόμος για τα παιδιά που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ο νόμος αυτός, εξήγησε, εγκαθιδρύει ένα σύστημα ποινικής δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά. Θεσμοθετεί, παράλληλα, εναλλακτικούς τρόπους μεταχείρισης ανήλικων παραβατών, που κύριο στόχο έχουν την παρεμπόδιση, την πρόληψη και την αποτροπή της επανάληψης της παραβατικής συμπεριφοράς.

Η Υπουργός ανέφερε πως μια μορφή νεανικής παραβατικότητας που συναντούμε δυστυχώς συχνά στα σχολεία, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, είναι ο ρατσισμός, σε διάφορες εκφάνσεις. Πρόσθεσε πως είναι ευρέως αποδεκτό ότι το πιο αποτελεσματικό, αλλά και το πιο δύσκολο μέτρο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κοινωνικού προβλήματος, είναι η πρόληψη.

Σημείωσε πως είναι σε αυτό το πλαίσιο που εκπονήθηκε ο Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ο Κώδικας, συνέχισε, αποτελεί σημαντικό εργαλείο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και τους γονείς για τη διαχείριση ρατσιστικών περιστατικών.

«Η βούληση της Κυβέρνησης για πρόληψη και καταπολέμηση του ρατσισμού και κάθε μορφής διάκρισης αποτυπώνεται και στην πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Προστασία και Προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Μεταφράζεται δε, σε δράσεις μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου», είπε.

Σε σχέση με το διαγωνισμό, η κ. Δράκου ανέφερε ότι παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν το χρόνο αυτό λόγω της πανδημίας, στο διαγωνισμό συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός σχολείων, όλων των βαθμίδων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι στόχοι του θεσμού επιτυγχάνονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network