MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Υψηλός Προστάτης» ανακηρύχθηκε ο ΠτΔ της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε «Υψηλός Προστάτης» της Παγκύπριας Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών. Η ανακήρυξη έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Advertisement

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, Αντώνης Δημητριάδης είπε, ανακηρύσσοντας τον ΠτΔ, ότι η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Γραμματεία τιμής ένεκεν, σε ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αποδεχόμενος τον τίτλο τον χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητικό.

Τιμής ένεκεν, σε ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης στον ιδρυτή και εμπνευστή για την ίδρυση της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου, τον ΠτΔ, «τον ακούραστο πολιτικό, ο οποίος εργάζεται για την ανάπτυξη της δημοκρατικής Ευρώπης, για δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη, για τις προσπάθειες του για την εξυγίανση της οικονομίας της Κύπρου και για εκσυγχρονισμό των θεσμών, για το καλό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και για τις άοκνες προσπάθειες του για την καλλιέργεια αλληλεγγύης της κοινωνίας ανάμεσα στις γενεές, για τους πολύχρονους αγώνες του προς εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του κυπριακού προβλήματος», η ΚΓ αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη του σε Υψηλό Προστάτη της Οργάνωσης, είπε ο κ. Δημητριάδης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Δημητριάδης επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως αναμνηστικό δώρο, αντίγραφο του καραβιού της Κερύνειας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο χαιρετισμό του, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αποδέχομαι με συγκίνηση τον τίτλο του Υψηλού Προστάτη της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών ο οποίος είναι εκ της φύσεως του ιδιαίτερα τιμητικός. Πόσω μάλλον που την ξεχωριστή αυτή διάκριση είχε δεχθεί πριν από εμένα ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης, ο άνθρωπος που δίδαξε σε όλους μας το ήθος και αποτέλεσε το πρότυπο μου στην πολιτική μου δράση».

Ο τίτλος, σημείωσε ο ΠτΔ, «εγείρει την ίδια ώρα και το αίσθημα ευθύνης απέναντι σας, καθώς νιώθω βαρύτερη την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και να  υλοποιήσω όλα όσα οφείλει το κράτος μας προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network