MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπόβαθρο για την κατοχή αντιγράφων των προσφορών ζήτησαν οι δικηγόροι στην υπόθεση πινακίδων στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Υπόβαθρο για την κατοχή αντιγράφων των προσφορών ζήτησαν οι δικηγόροι στην υπόθεση πινακίδων – Όσα έγιναν στη σημερινή διαδικασία

Advertisement

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο η υπόθεση των πινακίδων του Δήμου Πάφου με την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας από πλευράς της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπεί ο Δικηγόρος Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.Μάρτυρας κατηγορίας κλήθηκε εκ νέου ο Σοφοκλής Σοφοκλέους δημοτικός υπάλληλος στον Δ. Πάφου από το 1984 ενώ πριν από λίγα  χρόνια έφυγε από το Δ. Πάφου.

Στην σημερινή δικάσιμο η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου προσκόμισε το ολοκληρωμένο φάκελο των προσφορών.Οι συνήγοροι υπεράσπισης της εταιρείας ΕΤΝΑ και του Διευθυντή της Χρίστου Ιωάννου δικηγόρος Σάββας Μάτσας, της εταιρείας ΑΛΜΑ και του Διευθυντή της Σωτήρη Αντωνιάδη ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και του δημοτικού υπαλλήλου Ανδρέα Νικολάου ο δικηγόρος Κωστής Ευσταθίου αφού επιθεώρησαν το φακέλο των προσφορών  στην συνέχεια  τοποθετήθηκαν.

Ο δικηγόρος Σάββας Μάτσας αφού ευχαρίστησε το Δικαστήριο για την κατανόηση που επιδεικνύει στα αιτήματα της υπεράσπισης ανέφερε πως δεν έχει τεθεί το υπόβαθρο που απαιτείται για την κατοχή των αντιγράφων. Συγκεκριμένα ο κ. Μάτσας είπε πως δεν υπάρχουν όλα τα έγγραφα που αφορούν την κάθε προσφορά. Ακολούθως εισηγήθηκε να κατατεθούν  τα συγκεκριμένα έγγραφα ως τεκμήρια για αναγνώριση και στην συνέχεια να τους δοθούν αντίγραφα.Η πιο ορθή διαδικασία συνέχισε είναι να αναβληθεί η υπόθεση να δοθούν φωτοαντίγραφα στους συνηγόρους υπεράσπισης  και σε επόμενη δικάσιμο να γίνει η αντεξέταση του μάρτυρα.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Χατζηκύρου εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ανέφερε πως αυτοί είναι οι φάκελοι των προσφορών που προσκόμισε στο Δικαστήριο και πως αυτό είναι το μαρτυρικό υλικό που υπάρχει. Δεσμεύτηκε ωστόσο να προχωρήσει στην φωτοτυπία των αντιγράφων, ώστε να δοθούν στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Οι κατηγορούμενοι διευθυντές των εταιρειών κατασκευής πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ , Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός  υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος , συνωμοσία προς καταδολίευση , κυκλοφορία πλαστού εγγράφου ,πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις , κλοπή από δημόσιο λειτουργό , κατάχρηση εξουσίας και το αδίκημα της συγκάλυψης.

Βάσει του κατηγορητηρίου μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβίου 2007 στην Πάφο οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή οικειοποιιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης συνολικής αξίας 44 χιλ.ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δ. Πάφου.
Όλοι οι κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή για τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν.

Το Δικαστήριο όρισε την επόμενη δικάσιμο στις    9.1.2019     στις 09:00 το πρωί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal