MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπόθεση Θανάση: Δεν μετέβη απευθείας στην σκηνή ο ιατροδικαστής

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν μετέβη απευθείας στην σκηνή ο ιατροδικαστής, λέει ο τότε Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού για υπόθεση Θανάση Νικολάου – Δημοσιεύει το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε στις 16 Ιουνίου – Όσα αναφέρει

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση από τον τότε υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Νικό Σοφοκλέους για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου.

Advertisement

Ο κ. Σοφοκλέους δημοσιοποίησε την κατάθεση που έδωσε στις 16 του περασμένου Ιουνίου στους δυο ποινικούς ανακριτές, Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλο.

Όπως αναφέρει, το εν λόγω διάστημα ήταν υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού και είχε ενημερωθεί από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού Ανδρέα Ιατρόπουλο να μεταβεί στην σκηνή όπου κάποιος νεαρός βρέθηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

«Παρέμεινα στον Κεντρικό αστυνομικό σταθμό και περίμενα τον ιατροδικαστή Πανικό Σταυριανό να έρθει για να μεταβούμε μαζί στη σκηνή. Ο κ. Πανίκος Σταυριανός είχε ενημερωθεί προηγουμένως να έρθει στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό όμως δεν γνωρίζω από ποιόν ενημερώθηκε. Η τακτική που ακολουθείται είναι μόλις μεταβεί ο πρώτος αστυνομικός στη σκηνή να ενημερώνει τους υπεύθυνούς του και τον αξιωματικό υπηρεσίας και αυτοί με τη σειρά τους ενημερώνουν τον ιατροδικαστή που είναι εφημερεύων να μεταβεί στη σκηνή. Μετά που ήρθε μεταβήκαμε με αστυνομικό όχημα στην σκηνή όπου βρέθηκε νεκρός ο Αθανάσιος Νικολάου».

Όπως αναφέρει μετά την εξέταση που διενεργήθηκε στην σκηνή, ο κ. Σταυριανός του είπε ότι επρόκειτο για καθαρή αυτοκτονία από πτώση εξ ύψους και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. «Την τελική απόφαση για το ποιος θα διερευνήσει το κάθε περιστατικό έχει ο τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής» σημειώνει.

Από τη στιγμή που αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια δόθηκαν οδηγίες όπως τη διερεύνηση της υπόθεσης την αναλάβει ο τοπικός Αστυνομικός Σταθμός ως αφύσικο θάνατο. Για όσο χρόνο ήμουν στο σημείο, δεν επισκέφθηκε τη σκηνή ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού. Αν ο ιατροδικαστής άφηνε έστω υπόνοιες ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, τότε τη διερεύνηση θα την αναλάμβανε το ΤΑΕ Λεμεσού», κατέληξε στην κατάθεση του ο κ. Σοφοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα τους οι ποινικοί ανακριτές εντόπισαν ποινικές ευθύνες εναντίον του τότε Αστυνομικού Διευθυντή, του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού, του σταθμάρχη της Λάνιας καθώς και του τότε Ιατροδικαστή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network