MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπόθεση Μιλτή: Τα 2 εκατομμύρια δάνειο προς την Ομόνοια και η συνάντηση στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Συνέχεια ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας της υπόθεσης αγωγής του Μιλτιάδη Νεοφύτου κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατία, Δημήτρη Χριστόφια – Γραπτή κατάθεση πολιτικού μηχανικού της εταιρείας Νεοφύτου ενώπιον του δικαστηρίου – Το δάνειο 2 εκατομμυρίων από την RCB Bank στην Ομόνοινα στο επίκεντρο – Αρχές Νοεμβρίου συνέχεια στη διαδικασία

Advertisement

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Μιλτιάδη Νεοφύτου χθες, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την υπόθεση αγωγής του κατά του Δημήτρη Χριστόφια –μέσω της οποίας ζητά αποζημίωση που ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια ευρώ- η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε τάχιστα.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε γραπτή κατάθεση του Σταύρου Αλετρά, πολιτικός μηχανικός στην εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου από το 2006. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη γραπτή κατάθεση του ο κύριος Αλετράς, περί τα τέλη του 2011 του ζητήθηκε από τον κύριο Νεοφύτου να τον συνοδεύσει σε μία συνάντηση που έγινε στη Λεμεσό με στέλεχος της τράπεζας «επειδή ήξερε καλά αγγλικά» όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην γραπτή κατάθεση του κυρίου Αλετρά, το στέλεχος της RCB τους παρέπεμψε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται στην κατάθεση του κυρίου Αλετρά, η συζήτηση που αρχικά θεωρούσε ότι είχε ως αντικείμενο το γήπεδο της Ομόνοιας, τελικά επικεντρώθηκε στο δάνειο που παραχωρήθηκε στην Ομόνοια ύψους 2 εκατομμυρίων, κάτι που ο ίδιος αντιλήφθηκε εκείνη τη στιγμή.

Συγκεκριμένα ο κύριος Αλετράς αναφέρει στην κατάθεση του:

«Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της RCB μας είπε ότι αντιλαμβάνεται πως το αντικείμενο της συνάντησης ήταν ένα δάνειο ύψους 2 εκατομμυρίων προς τον Αθλητικό Σύλλογο Ομόνοια και ρώτησε τον κύριο Νεοφύτου τι είδους εξασφαλίσεις θα έβαζαν για το δάνειο αυτό. Ο κύριος Νεοφύτου απάντησε ρωτώντας ‘Δεν σας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας;’. Ο κύριος Νεοφύτου μιλούσε στα ελληνικά και εγώ μετέφραζα στα αγγλικά.

Όπως αναφέρεται στη κατάθεση, ακολούθως ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της RCB χαμογέλασε και ρώτησε τον Μιλτιάδη Νεοφύτου αν αποδεχόταν να υπογράψει μια προσωπική εγγύηση για το δάνειο.

«Ο κύριος Νεοφύτου αποδέχθηκε και δόθηκε εντολή να ετοιμαστεί η σύμβαση του δανείου και η σύμβαση εγγύησης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε εκεί» αναφέρεται στη γραπτή κατάθεση του κυρίου Αλετρά, ο οποίος στη συνέχεια ερωτήθηκε από το δικαστήριο κατά πόσον ο κύριος Νεοφύτου υπέγραψε τελικά την εγγύηση για να απαντήσει καταφατικά.

Η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί όπως όρισε το δικαστήριο κατά την 1η, 2 και 3 Νοεμβρίου με την κατάθεση τεσσάρων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Διευθυντής της εργοληπτικής εταιρείας του Μιλτιάδη Νεοφύτου και ένας εκ των Λογιστών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network