MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπομονή μέχρι το δείπνο των ηγετών συνέστησε ο ΥΠΕΞ

Advertisement

Sponsored by exness

Ένα 24ωρο πριν το δείπνο των δυο ηγετών δεν χρειάζονται σχόλια και προτιμότερο είναι να περιμένουμε και να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Advertisement

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς της Λεμεσού για την επέτειο της 1ης Απριλίου και κληθείς να αναφέρει τί αναμένει από το αυριανό δείπνο των δυο ηγετών, απάντησε “νομίζω είναι προτιμότερο να περιμένουμε, να αφήσουμε τα πράγματα να δούμε πως θα εξελιχθούν”.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ο ΥΠΕΞ είπε “δεν θέλω να εκφράσω ούτε αισιοδοξία, ούτε σχόλια, νομίζω πρέπει να περιμένουμε, 24 ώρες μας έμειναν δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε” .

Αναφερόμενος εξάλλου στο κατά πόσο γνωρίζει εάν ο Τ/κ ηγέτης θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε πως δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση, αλλά υπέδειξε πως κάτι τέτοιο δεν θα τον εξέπληττε “διότι πάντα, όταν ο ΓΓ του ΟΗΕ βλέπει τον ένα, θέλει να βλέπει και τον άλλον ή μάλλον αποδέχεται να βλέπει και τον άλλον”.

Μιλώντας για τη σημερινή επέτειο, ο ΥΠΕΞ είπε πως ” όλος ο ελληνισμός της Κύπρου εορτάζει σήμερα την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και τιμά τους αρχηγούς του αγώνα, τιμά τους πεσόντες κατά τον αγώνα και παίρνει από αυτούς τα μαθήματα για το πώς θα πορευτούμε σήμερα”.

Οι σημερινοί εορτασμοί της Λεμεσού για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, είχαν , όπως κάθε χρόνο, επίκεντρο το αρχηγείο της οργάνωσης, στο κρησφύγετο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Στο χώρο έγινε αφή της φλόγας, που έφτασε από τον  τόπο αποβίβασης του αρχηγού της ΕΟΚΑ, στη Χλώρακα, τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από επισήμους, οργανώσεις και σωματεία και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κατά την κατάθεση στεφάνων ο Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτές του ΔΗΣΥ δέχθηκαν λεκτικές αποδοκιμασίες από μικρή μερίδα νεαρών κυρίως προσώπων, σε σχέση με την πολιτική της Κυβέρνησης στο Κυπριακό.

Νωρίτερα τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Χωροεπίσκοπου Αμαθούντος Νικόλαου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network