MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπομονή για προβλήματα… θετικοί οι πολίτες

Advertisement

Sponsored by exness

Με θετικό πρόσημο φαίνεται να πέρασε το πρώτο μεγάλο τεστ το Γενικό Σύστημα Υγείας, αφού κατά την χθεσινή πρώτη των κρατικών νοσηλευτηρίων δε δημιουργήθηκαν μεγάλα και μη διαχειρίσιμα προβλήματα, πέραν των αναμενόμενων.

Advertisement

Τα κυριότερα θέματα που προέκυψαν χθες και προκάλεσαν μικρές καθυστερήσεις ήταν απόρροια της μη εξοικείωσης λειτουργών υγείας με το νέο Λογισμικό του ΟΑΥ, αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης παρόχων και ασθενών για τις νέες διαδικασίες που θα ακολουθούνται στο εξής.

Οι πολίτες πάντως τοποθετούνται θετικά έναντι του Συστήματος, δείχνοντας κατανόηση για τα αρχικά προβλήματα.

Όσοι εξυπηρετήθηκαν χθες από τον ιδιωτικό τομέα παρουσιάστηκαν πολύ ικανοποιημένοι και όσοι επισκέφθηκαν κρατικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αν και ταλαιπωρήθηκαν κάπως, δήλωσαν στην πλειονότητά τους ικανοποιημένοι και έτοιμοι να περιμένουν μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, αναγνωρίζοντας ότι κάθε αρχή και δύσκολη.

Κάποιοι πολίτες που πήγαν χθες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας για τα προγραμματισμένα ραντεβού τους λόγω μη εξοικείωσης των λειτουργών με το σύστημα, τελικώς εξυπηρετήθηκαν με βάση τις παλιές διαδικασίες.

Ο Υπουργός Υγείας σε σύσκεψη που έγινε χθες, έδωσε οδηγίες για συνέχιση της εκπαίδευσης του προσωπικού για το Λογισμικό και ζήτησε όπως οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης παραμείνουν στα νοσηλευτήρια για τις επόμενες ημέρες, ώστε να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια και καθοδήγηση στους επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα ζήτησε από τη διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ όπως συσταθεί ομάδα διαχείρισης σε κεντρικό επίπεδο για κωδικοποίηση και αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύπτουν.

Διάφορα άλλα ζητήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλύθηκαν άμεσα από τις κατά τόπους Διευθύνσεις, χωρίς να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Όσον αφορά στις περιοδείες που πραγματοποιούνταν μέχρι τώρα, ο Υπουργός Υγείας έδωσε σαφείς οδηγίες όπως αυτές συνεχιστούν ως έχουν στο παρόν στάδιο, και θα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού σε Ειδικούς Ιατρούς και για ακτινοδιαγνωστικές και άλλες εξετάσεις, πραγματοποιήθηκαν για όσους ασθενείς προσήλθαν, ομαλά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network