MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπογραφή πενταετούς πλάνου συνεργασίας Kύπρου-Ισραήλ στους τομείς υγείας και ιατρικής

Advertisement

Sponsored by exness

Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της Υγείας

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, και σε συνέχεια υφιστάμενης συμφωνίας, υπογράφτηκε σήμερα στο Ισραήλ Πλάνο Συνεργασίας στον τομέα της Υγείας και της Ιατρικής από τον Υπουργό Υγείας Κύπρου, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τον Υπουργό Υγείας του Ισραήλ, κ. Nitzan Horowitz.

Advertisement

Το Πλάνο Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ υπογραμμίζει την δέσμευση τους στην από κοινού ανάπτυξη και στήριξη του τομέα της υγείας και της ιατρικής επιστήμης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και στις δύο χώρες. Συγκεκριμένα, το Πλάνο προνοεί συνεργασία στους τομείς της ετοιμότητας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης με τη μεταφορά ασθενών, ιατρικού προσωπικού και προμηθειών, συνεργασία στην αντιμετώπιση περίπλοκων ιατρικών διαδικασιών και σπάνιων ασθενειών και στην πρόληψη μεταδοτικών ασθενειών, χειρισμό μεταμοσχεύσεων οργάνων και δοτών οργάνων, φιλοξενία διεθνών συνεδρίων, και ασφάλεια τροφίμων και περιβαλλοντική υγεία.

Στο πλαίσιο του Πλάνου, οι δύο χώρες θα προωθήσουν παράλληλα την ανάπτυξη άμεσης απευθείας συνεργασίας μεταξύ ιατρικών και ερευνητικών ινστιτούτων της κάθε χώρας. Θα αξιολογούν επίσης την πρόοδο της συνεργασίας όπως υπογραμμίζεται στο μνημόνιο σε ετήσια βάση, με ειδική από κοινού επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Ακολούθως της υπογραφής του Πλάνου, οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Ihilov στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network