MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπό βροχή άτομα από 72 χώρες έτρεξαν στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Τον παρόν τους έδωσαν η Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα

Υπό βροχόπτωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν έντονη, επτάμισι περίπου χιλιάδες άτομα από 72 χώρες, μεταξύ των οποίων Υπουργοί και πρέσβεις ξένων χωρών, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία του κορωνοϊού, συμμετείχαν την Κυριακή στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Φοινικούδων.

Advertisement

Σε δηλώσεις η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «για ακόμα μια χρονιά διοργανώνεται ο μαραθώνιος και ειδικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Νομίζω ότι φαίνεται και από την προσέλευση πόσο μεγάλη ανάγκη είχε ο κόσμος να υπάρξει ξανά αυτή η μεγάλη διοργάνωση».

Πρόσθεσε πως «στον μαραθώνιο συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο και από την Κύπρο και ενώνονται για ένα μεγάλο σκοπό, δηλαδή όχι μόνο για την αγάπη τους για τον αθλητισμό αλλά και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο αφού αυτή η διοργάνωση έχει και την φιλανθρωπική της διάσταση. Το μήνυμα είναι πάντα να ενωνόμαστε για ένα καλό σκοπό και αυτό είναι κατά την άποψη του το πιο σημαντικό» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «οι καιρικές συνθήκες που είχαμε σήμερα ήταν δύσκολες, ωστόσο η συμμετοχή δεικνύει την ανάγκη που είχε ο κόσμος μετά τον εγκλεισμό και τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, για τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαστε προσεκτικοί αλλά στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δίνουμε το μεγάλο μήνυμα ότι ενωνόμαστε πάντοτε για καλό σκοπό».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης έτρεξε με μια ομάδα 68 ατόμων με την επωνυμία «Υπουργείο Εξωτερικών και Φίλοι» από 23 συνολικά χώρες και αποτελείτο από μέλη του προσωπικού του Υπουργείου, ξένους Πρέσβεις που ήρθαν από την Ελλάδα, Διπλωμάτες και μέλη του προσωπικού ξένων Διπλωματικών Αποστολών στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «επιλέξαμε στον Μαραθώνιο να τρέξουμε για να βοηθήσουμε το ‘Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά’ που είναι ένα ίδρυμα που κάνει εξαιρετική δουλειά στις χώρες της Αφρικής, προβάλλοντας μέσα από τη δράση του και το όνομα της χώρας μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή τη πολύ σημαντική προσπάθεια με τον Μαραθώνιο στη Λάρνακα, που έχει προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο και από άλλες χώρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός χαρακτήρισε το μαραθώνιο μια «πολύ καλή την εμπειρία. Σημασία έχει η μαζική συμμετοχή του κόσμου και ότι είναι μια γιορτή, αφού βλέπουμε πως οι ομάδες που συμμετέχουν, στόχο έχουν να βοηθήσουν Ιδρύματα που ασκούν κοινωφελές έργο στην πατρίδα μας».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι ξένες διπλωματικές αποστολές είναι πολύ εντυπωσιασμένες με αυτή τη διοργάνωση γιατί υπάρχει ακριβώς αυτή η μαζική συμμετοχή» ενώ σημείωσε ότι τα μηνύματα που βγαίνουν από αυτή τη διοργάνωση είναι «τα καλύτερα για τη χώρα μας».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «χρόνο με το χρόνο η εκδήλωση αναβαθμίζεται, η συμμετοχή αυξάνεται και η Κύπρος καταφέρνει να αποδεικνύει και στο εξωτερικό ότι μπορούμε να διοργανώσουμε τέτοιου μεγάλους μεγέθους εκδηλώσεις, κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι».

Πρόσθεσε ότι «οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις αυτές ενισχύουν τον τουρισμό και τον αθλητισμό. Βλέποντας μια πόλη σε μια αθλητική δραστηριότητα να συμμετέχουν χιλιάδες άτομα από όλα τα μέρη του κόσμου, το μόνο που μπορείς να δώσεις είναι συγχαρητήρια σε όλους».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νοεφύτου συνεχάρη «τους αθλητές που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έδειξαν πως ο Μαραθώνιος πέραν από τη δύσκολη διαδρομή, έστω και με δύσκολες καιρικές συνθήκες, το στοίχημα για το ευ αγωνίζεσθαι είναι ακόμη πιο δυνατό και η επιτυχία ακόμα πιο δυνατή».

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στην ειδική διαδρομή, της οποίας έδωσε την εκκίνηση, με τον αθλητή Γιώργο Μπέλλο ο οποίος έχει πολύ μειωμένη όραση. «Χάρη όμως στην τεχνολογία είδαμε τον Γιώργο να τρέχει και να τερματίζει, χωρίς τη στήριξη του συνοδού προπονητή του. Ένα είναι το μήνυμα, ότι στη νέα εποχή με τις τεχνολογίες, πέραν από τη λύση πολλών άλλων προβλημάτων, μπορούμε να δώσουμε λύση και στην προσβασιμότητα, κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ποιοτική και χωρίς εμπόδια» είπε.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας χαρακτήρισε «τον Μαραθώνιο μια πάρα πολύ σημαντική γιορτή για την πόλη. Με τους συνδιοργανωτές αποδείξαμε ότι κάτω από πανδημίες και άσχημες καιρικές συνθήκες, δεν πτοούμαστε, αλλά είμαστε εδώ, δίνουμε το μήνυμα της ζωής και ότι θα νικήσουμε την πανδημία τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ταυτόχρονα συνέχισε «αποδεικνύουμε ότι ο αθλητισμός, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών είναι τρόπος ζωής. Είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε καλύτερους ανθρώπους, να βάλουμε προσωπικά στοιχήματα και να διαπιστώσουμε τις αντοχές μας».

Εξάλλου ο Κώστας Ντάλτας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Radisson Blue Μαραθώνιου Λάρνακας ευχαρίστησε τον Δήμο γιατί όπως εξήγησε «χωρίς τη στήριξη του δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει σήμερα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που υπήρχαν. Ακόμα σε συνθήκες πανδημίας καταφέραμε να διοργανώσουμε μια γιορτή και ελπίζουμε του χρόνου να μην έχουμε πανδημία ώστε να το απολαύσουμε περισσότερο».

Πρόσθεσε ότι «φέτος υπήρχαν συμμετοχές από 72 χώρες, έτρεξε ένα άτομο ηλικίας 72 ετών ενώ στηρίξαμε και αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Για πρώτη φορά και σε απευθείας σύνδεση, ένας αθλητής με μειωμένη όραση, ο Γιώργος Μπέλλος, κατάφερε να τρέξει στον Μαραθώνιο έχοντας τη στήριξη του προπονητή του και της Cyta, όχι δίπλα του αλλά στο αυτί του».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ντάλτας είπε πως δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε αποχωρήσεις αθλητών λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν σήμερα και σημείωσε πως «είχαμε ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά ήταν διαχειρίσιμες».

Από την πλευρά του ο αθλητής Γιώργος Μπέλλος χαρακτήρισε «φοβερή την εμπειρία να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο, προσθέτοντας πως αισθάνθηκε «ελευθερία και σαν μικρό παιδί. Θα το ξαναέκανα πάλι και πάλι» είπε και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση, τον προπονητή του και την Cyta. «Είχε μεν βροχή αλλά δεν με πτόησε καθόλου, δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα αφού η σωστή καθοδήγηση με βοήθησε πάρα πολύ, δεν ζορίστηκα πουθενά και δεν φοβήθηκα τίποτα» είπε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κούτας, προπονητής του αθλητή χαρακτήρισε «πολύ ωραία και ξεχωριστή την εμπειρία» και σημείωσε πως «ήταν το ίδιο κουραστικό όσο να έτρεχα με τον Γιώργο. Μέσω του κινητού τηλεφώνου που βρισκόταν στο κεφάλι του αθλητή, είχα συνέχεια κάλυψη της διαδρομής και μιλούσαμε μέσω τηλεφώνου, τον κατεύθυνα και μπορούσαμε να δούμε οποιαδήποτε ανωμαλία του δρόμου και να αντεπεξέλθει γρήγορα».

Ο κ. Κούτας εξέφρασε «ευχαριστίες στην Cyta, γιατί με τον τρόπο αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους να αθλούνται, να χαίρονται τη ζωή, να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες και να νοιώθουν εντελώς ελεύθεροι. Το σημαντικό στον σημερινό αγώνα ήταν ότι ο Γιώργος είχε ένα συνοδό εξ αποστάσεως, που δεν χρειαζόταν να είναι αθλητής για να μπορέσει να τον καθοδηγήσει όπως πρέπει» είπε και σημείωσε πως «με τέτοιο τρόπο ένας φίλος ή ένας συνάνθρωπος που θέλει να βοηθήσει ένα άτομο με διάφορα προβλήματα να αθληθεί, μπορεί να τα καταφέρει μέσω της τεχνολογίας».

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά διαδρομές, δηλαδή ο Μαραθώνιος (42.195 χλμ), ο Ημιμαραθώνιος (21.095 χλμ), των 10 χλμ, των 5 χλμ εταιρικός και 5 χλμ ατομικός, ο McDonald’sΤΜ Teens Race 2,5km και Fun Race 1km για ενήλικες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal