MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπό συνεχή δημογραφικό μετασχηματισμό τα κατεχόμενα, λέει ο Χαρμαντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό συνεχή δημογραφικό μετασχηματισμό τα κατεχόμενα, λέει ο Χαρμαντζί – «Από το 1974, η βόρεια Κύπρος είναι υπό συνεχή δημογραφικό μετασχηματισμό με ροή προσφύγων»

«Από το 1974, η βόρεια Κύπρος είναι υπό συνεχή δημογραφικό μετασχηματισμό με ροή προσφύγων», υποστήριξε ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί, σε ομιλία του στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Συνύπαρξης, στη Σμύρνη.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Χαρμαντζί σημειώνοντας ότι αμέσως μετά την εισβολή η Τουρκία σχεδιασμένα εγκατέστησε πληθυσμό στο βόρειο τμήμα του νησιού, είπε ότι από τη δεκαετία του 1990 υπάρχει σοβαρή ροή πληθυσμού προς τα κατεχόμενα στο πλαίσιο της οικονομικής μετανάστευσης.

Το ψευδοκράτος, πρόσθεσέ, «έμεινε ιδία τάξη στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαχείρισης αυτού του δεύτερου κύματος μετανάστευσης».

«Ακόμη και η ερώτηση ‘πόσος είναι ο πληθυσμός μας’ έχει μετατραπεί σε θέμα προπαγάνδας, πολιτικής σύγκρουσης και χειρισμών». Ανέφερε δε ότι το να επιτρέπεις σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, που ζει στο νησί, να μετατρέπεται σε άτυπους μετανάστες, το να υιοθετείς πολιτική μετανάστευσης με έναν άδικο τρόπο και χωρίς διαφάνεια, δημιουργείς, από τη μια συστηματική αδικία στον πληθυσμό των μεταναστών από την άποψη της κοινωνικής συγχώνευσης τους και της δυνατότητας να επωφελούνται από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ από την άλλη προκαλείς την διάδοση ρατσιστικής συμπεριφοράς και έχθρας προς τους μετανάστες/πρόσφυγες μέσα στην τοπική κοινότητα» είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network