MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπό κράτηση και ο Λεμεσιανός για τον φόνο Πογιατζή. Ανακρίνεται το 3ο πρόσωπο στις Κεντρικές Φυλακές

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό κράτηση και ο 41χρονος από τη Λεμεσό για τη δολοφονία Πογιατζή τον Ιούλιο του 2021 – Συνεχίζονται οι εξετάσεις της Αστυνομίας – Εμπλοκή τρίτου προσώπου που βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές στην υπόθεση σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία

Διάταγμα κράτησης 7 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 41χρονου από την Λεμεσό, που συνελήφθη για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του 62χρονου Λεόντιου Πογιατζή, που διαπράχθηκε πριν από εννέα μήνες στην επαρχία Πάφου.

Advertisement

Η Αστυνομία υπέβαλε χθες το πρωί, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, αίτημα για έκδοση διατάγματος κράτησης του 41χρονου υπόπτου για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα κράτησης 6 ημερών εναντίον 34χρονου Σύρου, κατοίκου Πάφου, για την ιδία υπόθεση.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα, στην υπόθεση, σύμφωνα με την μαρτυρία της Αστυνομίας εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο, νεαρός Ελληνοκύπριος που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές. Η Αστυνομία, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και εναντίον υπόδικου από τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να συλληφθεί.

Το τρίτο πρόσωπο

Στην υπόθεση, σύμφωνα με την μαρτυρία της Αστυνομίας εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο, νεαρός Ελληνοκύπριος που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές. Η Αστυνομία, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και εναντίον υπόδικου από τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να συλληφθεί.

Εντός της ημέρας αναμένεται να περάσει από ανάκριση.

Η μαρτυρία που τους «καίει»

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των δυο ανδρών μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε από πρόσωπο που δεν κατονομάζεται και ο οποίος φαίνεται να ήταν παρών στην συζήτηση που έγινε στο σπίτι του Σύρου, στο χωριό Κονιά. Του είχαν προτείνει μάλιστα να συμμετάσχει στην δολοφονία ή να τους προμηθεύσει με πιστόλι με χρηματικό αντίτιμο 20 χιλιάδων ευρώ. Ο μάρτυρας της αστυνομίας ανέφερε σε κατάθεση του ότι αποχώρησε από την συζήτηση  των άλλων τριών αρνούμενος να συμμετέχει στην εγκληματική ενέργεια, αλλά κρυφάκουσε ότι στόχος ήταν ο Λεόντιος Πογιατζής, «για να μείνει κλειστό το στόμα του», κατά την έκφραση ενός από τους υπόπτους. Είχαν σχεδιάσει  μάλιστα και την διαφυγή τους αφού, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία μετά την δολοφονία θα κατέφευγαν σε σπίτι στο χωριό Τίμη.

Η  σορός του Πογιατζή  εντοπίστηκε απανθρακωμένη, μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά, το πρωί της  15ης Ιουλίου, 2021, στην περιοχή Αναρίτας. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα είχε τεθεί κακόβουλα. Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό από ομάδα ιατροδικαστών και ανθρωπολόγο, κατέδειξε ότι ο θάνατος του  προήλθε από τραύματα στην κοιλιακή χώρα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network