MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπό δοκιμασία ξανά τα Νοσοκομεία. Γεμάτοι θάλαμοι και ΜΕΘ στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Φούλαραν τα Νοσοκομεία ως συνέπεια των λοιμώξεων του αναπνευστικού γρίπης Α’ και covid – Πίεση και στις εντατικές διαπιστώνει ο Υπεύθυνος του Θαλάμου covid του Νοσοκομείου Λεμεσού – Πάει Υπουργικό με σειρά ταξιδιωτικών περιορισμών ο Χατζηπαντέλα

Υπό δοκιμασία βρίσκονται εκ νέου τα Δημόσια Νοσηλευτήρια καθώς η έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού αλλά και η ανοδική πορεία κρουσμάτων covid έφεραν και αυξημένες ροές ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Advertisement

Οι θάλαμοι σε όλα τα Νοσοκομεία παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες με τον ΟΚΥπΥ να παρακολουθεί στενά τα όσα τεκταίνονται για σκοπούς συντονισμού και λήψη μέτρων εκεί και όπου επιβάλλεται, όπως τόνισε στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου Χαράλαμπος Χαριλάου. Πέραν των πολύωρων αναμονών στα ΤΑΕΠ και τις φωνές ασθενών για ταλαιπωρία, η πίεση έχει μεταφερθεί και στους θαλάμους τόσο covid όσο και άλλους.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο υπεύθυνος του θαλάμου covid του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού Δρ.Αντρέας Κωστή επισημαίνει ότι τόσο ο θάλαμος, όσο και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έχει σταθερή κίνηση εδώ και 4 μήνες με ανοδική τάση κυρίως τις μέρες των εορτών. «Χρειάστηκε να στείλουμε και ασθενείς στην Πάφο η οποία επίσης είναι γεμάτη, ενώ στον θάλαμο covid νοσηλεύονται άτομα διαφόρων ηλικιών, κυρίως ηλικιωμένοι, ή ασθενείς με χρόνια προβλήματα και βεβαρημένο ιστορικό» είπε.

Έγνοια μας τονίζει ο Δρ. Κωστή είναι να περάσει γρήγορα η έξαρση της γρίπης που ταλανίζει δεκάδες ασθενείς, καθώς βρισκόμαστε και σε αναμονή για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον που ήδη επικρατεί στην Αμερική. Πίεση όπως πρόσθεσε, δέχονται και οι εντατικές την ώρα που τα κρεβάτια δεν είναι αρκετά για να χωρέσουν τους νοσηλευόμενους, εντοπίζοντας και ιδιαίτερη έξαρση στην επαρχία Λεμεσού.

Καμπανάκι στο Υπουργείο – Πάει με «ταξιδιωτικούς περιορισμούς» στο Υπουργικό ο Χατζηπαντέλα

Η έξαρση των τελευταίων βδομάδων κυρίως στην Κίνα συν της νέας μετάλλαξης της Όμικρον η οποία κυριαρχεί στην Αμερική σήμαναν καμπανάκι στο Υπουργείο Υγείας και στην Επιδημιολογική ομάδα, παίρνοντας σήμερα στο Υπουργικό σειρά ταξιδιωτικών περιορισμών προς έγκριση.

Όπως μεταδόθηκε μετά από χθεσινή σύσκεψη τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί για αναχαίτιση της πανδημίας είναι στο παρόν στάδιο τα ακόλουθα:

-Είσοδος στην Κύπρο με αρνητικό PCR 48 ωρών για ταξιδιώτες από Κίνα

–Μάσκες σε όλες τις πτήσεις προς Κύπρο και κλειστούς χώρους

-Τυχαίος έλεγχος σε επιβάτες προς Κύπρο

-Εξέταση λυμάτων αεροπλάνων και αεροδρομίων

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα ο Μιχάλης Χατζηπεντέλα δήλωσε ότι υπάρχει μια αύξηση η οποία παρακολουθείται και συνέστησε να μην υπάρχει πανικός, καθώς εάν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, τότε θα το πράξουν.

Όσον αφορά ρεπορτάζ της Cyprus Times που μεταδόθηκε χθες και έκανε λόγο για ανεξέλεγκτες επισκέψεις συγγενών και φίλων ασθενών στα Νοσοκομεία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ασθενών, ο κ.Χατζηπαντέλα σημείωσε, ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και ήδη δόθηκαν οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για λήψη μέτρων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network