MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΥΠΕΞ: Η επαναφορά της θανατικής ποινής από την Άγκυρα «θα είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη»

Advertisement

Sponsored by exness

Μια ενδεχόμενη απόφαση της Άγκυρας να επαναφέρει τη θανατική ποινή «θα είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών και Προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ιωάννης Κασουλίδης.

Advertisement

Σε δηλώσεις μετά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο κ. Κασουλίδης ρωτήθηκε τι συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση για την Τουρκία και απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσει το Συμβούλιο, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του για κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Ο Υπουργός ρωτήθηκε και για την άποψη του εισηγητή της ΚΣΣΕ για την κατάργηση της θανατικής ποινής Yves Cruchten, ο οποίος είχε πει πρόσφατα ότι τυχόν επαναφορά της είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του κράτους μέλους του ΣτΕ. Απαντώντας, είπε ότι «προσωπικά το συμμερίζομαι, αλλά η Επιτροπή Υπουργών δεν έχει ακόμα αποφασίσει για να μπορώ να μιλώ εκ μέρους της».

Συμπλήρωσε ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί «αν και όταν συμβεί».

Υπενθύμισε επίσης ότι η μόνη χώρα όπου εφαρμόζεται η θανατική ποινή είναι η Λευκορωσία, η οποία έχει κληθεί να προχωρήσει με μορατόριουμ και ακολούθως με την κατάργηση του μέτρου αυτού, αν θέλει να προσεγγίσει το ΣτΕ.

Αναφορικά με την Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι το πρόγραμμα έχει καλυφθεί με μεγάλη επιτυχία, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οδηγούμαστε σε έγκριση της νέας Σύμβασης για τα αδικήματα που σχετίζονται με την Πολιτιστική Κληρονομιά, κατά τη Σύνοδο της Υπουργικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου, στη Λευκωσία.

Είπε τέλος ότι ο ίδιος προχώρησε σήμερα στην υπογραφή, εκ μέρους της Κύπρου, του επιπρόσθετου πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε σχέση με τους «ξένους μαχητές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network